Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yıldırım'dan kritik Esad açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan kritik Esad açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın geçiş sürecinde "muhatap alınabileceğini" ancak ülkenin geleceğinde yeri olamayacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 20.08.2016 - 13:19

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da yabancı medya temsilcileri ile yabancı dilde yayın yapan yerli medya kuruluşlarının temsilcilerini kabul ettiği görüşmede çarpıcı açıklamalar yaptı. Saat 10.15'te başlayan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü. Yıldırım, "Esed geçiş döneminde muhatap alınabilir ama Suriye'nin geleceğinde yeri olamaz" dedi.

Reuters ve AFP'nin geçtiği haberlere göre, Başbakan Yıldırım'ın burada yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

- ABD'den Gülen'in iadesiyle ilgili sürecin hızlandırılmasını istedik.

- ABD stratejik ortağımız, düşmanımız değil.

- Önümüzdeki 6 ay içinde Suriye konusunda Türkiye daha aktif bir rol oynayacak.

- Suriye'nin etnik temelde bölünmesine izin vermeyeceğiz.

- Esed geçiş döneminde bir muhatap alınabilir ama Suriye'nin geleceğinde yeri olamaz.

- İran, Körfez ülkeleri, ABD ve Rusya'nın ortak katılımıyla Suriye'de çözüm bulunması için çalışılabilir.

GÖRÜŞMEYE KATILAN KURULUŞLAR

Buluşmaya uluslararası ajanslardan, AA, Associated Press, AFP, Reuters, DPA, Xinhua ve Bloomberg'in temsilcileri; CNN International, ARD, El Cezire Arapça, France 24, TRT World ve El Arabiya televizyonlarının temsilcileri ile The Wall Street Journal, The New York Times, Asahi Shimbun, Süddeutsche Zeitung, Le Figaro, Hurriyet Daily News, Daily Sabah ve The Times gazetelerinin temsilcileri katıldı.

Yıldırım: İstihbaratı tek çatıda topluyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, istihbaratta en önemli konunun dinlemek değil, dinleyeni kimin dinleyeceği olduğunu belirterek, "Yani yaptığı dinlemeyi kendi grup çıkarı için mi, şeytani amaçları için mi kullanaca? Bunları da kapsayan bir çalışma yapılıyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da yabancı medya temsilcileri ve yabancı dilde yayın yapan yerli medya kuruluşlarının temsilcileriyla görüştü.
Başbakan bu görüşmede özellikle istihbaratın yeniden örgütlenmesi ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. 
Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:
* "MİT'le ilgili bir çalışmamız var. Gelişen dünya şartları, iletişim teknolojileri istihbarat örgütlerinde de yenilenme gerekiyor. Örneğin, ABD için milat 11 Eylül 2001 oldu. O tarihten sonra yeniden yapılanmaya gittiler".
* "15 Temmuz bir kez daha gösterdi ki koruyucu önlem, önleyici istihbarat çok önemli. (..) Keşke bize haber gelmemiş olsaydı, ama darbe girişimi önlenebilmiş olsaydı."
* "O yüzden istihbarat teşkilatının, özellikle iç istihbaratın güçlendirilmesi gerekiyor. İstihbaratı iç ve dış olarak yeniden yapılandıracağız. Ama sınıra kadar geldim, burada durdum demeyecek.
* "Bunların üzerinde de bir istihbarat koordinasyon, bir çatı yapı teşkil edilecek. Amaç, hem onların birlikte çalışmasını sağlayacak, hem de onları denetleyecek bir yapı.
* "Çünkü bugün istihbaratta en önemli konu dinlemek değil. Dinleyeni kim dinleyece? Yani yaptığı dinlemeyi kendi grup çıkarı için mi, şeytani amaçları için mi kullanaca? Bunları da kapsayan bir çalışma yapılıyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.