Dolar 32,1851
%0.02
Euro 35,0228
%0.1
Altın 2.498,230
%-0.49
Bist-100 11.038,00
%2.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
LİYAKAT en iyi örnek

LİYAKAT en iyi örnek

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Girişimcilik Konferansı'na en iyi örnek olarak Sosyal Girişimcilik Oturumu ile katıldı.

  • Ege Postası
  • 22.05.2014 - 13:10
İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Florya Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen, alanında dünyanın önde gelen akademisyenlerinden Copenhagen Business School İşletme, Siyaset Bilimi ve Felsefe Bölümü Akademik Direktörü Prof. Dr. Daniel Hjorth'ün açılış konuşmasıyla başlayan Uluslararası Girişimcilik Konferansı; KOSGEB İkitelli Hizmet Merkezi Müdürü Selahattin Kaya, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Ahmet Mete Çakmakçı, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Sayın, ODTÜ Teknopark Başkan Yardımcısı Ufuk Batum başta olmak üzere İspanya, Litvanya, Cezayir, Polonya, Endonezya, Arnavutluk, Hindistan, Danimarka, Pakistan, Rusya ve Türkiye'den birçok akademisyen ve araştırmacıyı bir araya getirdi.

Kurumsal Girişimciliğin İşletmelerdeki Rolü, Üniversitelerde Girişimcilik, Girişimci Üniversiteler ve Eğitim, Sosyal Girişimcilik, Kurumsal Girişimcilik ve Yenilikçilik, Girişimciliğin Parçası Olarak Yenilikçilik Teknolojisi ve Yaratıcılık, Kadın Girişimciliği ve Engelliler için Girişimcilik olmak üzere çeşitli konularda panel ve oturumlarla girişimciliğin akademik ve iş dünyasındaki gelişimine dair önemli ipuçları sunuldu.

Dünyanın birçok yerinden birçok değerli ismi bir araya getirerek fikirlerin sunulduğu ortak bir platform işlevi görmesi, Akademik dünya ile iş dünyası ve sivil toplum arasındaki girişimciliğin gelişimini desteklemeyi hedefleyerek kişiler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, girişimciliğin genç nüfus ve toplumun çeşitli katmanları için oynayabileceği rolle ilgili farkındalığın arttırılması amacıyla düzenlenen konferansta LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, Başkan Yardımcısı Gülçin Güloğlu, Başkan Yardımcısı Av. Nilgün Dağgeçen ve Proje Komisyonu Başkanı DEÜ İzmir Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Engin Deniz Eriş ise gerçekleştirdikleri oturumda sürdürülebilir büyümenin anahtarı olarak sosyal girişimcilik konusunda genel bilgileri ve LİYAKAT Derneği'nin projelerini uluslararası konuklar ve katılımcılar ile paylaştı.





LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, "Girişimcilik, ülkemizde ve tüm dünyada giderek daha çok önem kazanan bir kavramdır. Girişimciliğin ülkemizde olduğu kadar tüm dünyada bir kültür olarak benimsenmesi ve daha başarılı girişimcilik hikayeleri için ulusal ve uluslararası konferanslar, seminerler ve eğitimlerin son derece önem kazanmıştır. Bu düşünce doğrultusunda Uluslararası Girişimcilik Konferansı'nı düzenleyen İstanbul Aydın Üniversitesi uluslararası arenada alanındaki önemli isimleri bir araya getirerek akademi ve iş dünyasına büyük bir katkıda bulunmuştur. Aynı zamanda genç ve eğitimli beyinlerin sosyal girişimciliğe yönlendirilerek ülkemizde sosyal girişimciliğin yaygınlaşmasına destek olmuştur. İstanbul Aydın Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği uluslararası konferansın girişimciliğin geleceğini yönlendirmesi açısından oldukça büyük bir adım olduğuna inanıyoruz. İzmir'de kurulan ve girişimcilik alanında faaliyet gösteren LİYAKAT Derneği'nin uluslararası platformda iyi örnekler arasında yer alması ve temsil edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduk" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.