Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
12 milyon liralık program aksadı

12 milyon liralık program aksadı

İzmir Valisi Mustafa Toprak İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) İzmir'deki Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve küçük sanayi sitelerinde hazırlanacak altyapı projelerine toplam 12 milyon TL destek programı, serbest bölgeleri kapsamadığı için açıklandıktan 1 ay sonra geri çekildi. Mevzuatla ilgili teknik bir sorun yaşandığını açıklayan Vali Toprak programın serbest bölgeleri de kapsayacak şekilde yeninden hazırlandığını ve Kalkınma Bakanlığı'na onayına gönderildiğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 21.05.2014 - 12:43
Vali Mustafa Toprak'ın 8 Nisan'da basın toplantısıyla açıkladığı İZKA'nın İzmir'deki Organize Sanayi Bölgeleri ve küçüksanayi sitelerinde hazırlanacak altyapı projlerine vereceği 12 milyon TL'lik destek programının bir hafta önce iptal edilmesi kentte şaşkınlık yarattı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, destek programının iptalinin teknik bir sorundan kaynaklandığını belirterek "Bu program içine serbest bölgelerin de katılabileceği görüşü hakimdi. Ancak, Kalkınma Bakanlığı ile yapılan değerlendirmede mevcut mevzuat ve ilkeler çerçesevinde serbest bölgelerin bu teklif çağrısı (destek programı) içine koyulamayacağı ve serbest bölgelerin başvuramayacağı gibi bir anlamlandırma çıktı. Biz de zaman kaybı oluşmaması çağrıyı geri çektik. Aynı gün serbest bölgeler de, geniş şekli ve yeni kurallarıyla kararlaştırıldı. Programa dahil ettik. Kalkınma Bakanlığımız'a onay için gönderdik. Onay gelir gelmez aynı programı aynı şekilde ilan edeceğiz" dedi.

Vali, konunun serbest bögeler ile organize sanayi bölgeleri içiçe değil ayrı ayrı planlanması olduğunu açıkladı. Kalkınma Bakanlığı'na İzmir'de iki serbest bölge olduğunu başvuralarını alıp alamayacaklarını sorduklarını, ancak açıklanan teklif çağrısı kapsamında olmayandan müracat alınamayacağı yanıtı aldıklarını dile getiren Vali Toprak, "Bakanlık onay verince destek programı sürecek. Geri çekilen 12 milyon yok oldu gibi algılamayalım. İlanın üzerinde 1 ay geçmişti. Bu nedenle 1 ay kaybımız var" dedi.

Destek programındaki eksiklik, Gaziemir Ege Serbest Bş"lgesi ve Menemen'deki İzmir Serbest Bölgesi'nin başvurusu üzerine ortaya çıktı. Bakanlık, serbest bölgelerin başvurusunun alınamayacağını bildirince, İZKA değişiklik için programı geri çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.