Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kütlücek'e arıtma tepkisi

Kütlücek'e arıtma tepkisi

İZSU tarafından Mordoğan'da kurulacak kanalizasyon şebekesine, Kütlücek Sulucadere Mevkii'nde arıtma tesisi yapılacağı haberi yöre sakinlerinin tepkisine neden oldu.

  • Ege Postası
  • 31.08.2014 - 11:37
İZMİR- Kütlücek Mevkiinde yaşayan sakinler, “arıtma tesisinin, yıllardır çoluk çocuk denize girdiğimiz Sulucadere'deki güzelim koyumuza yapılması burayı öldürmek anlamına gelir. Bizim koyla birlikte diğer yakın koylar da elden çıkacak. Başka bir yer düşünülsün" diyerek tepkilerini dile getirip imza topladı. Yöre sakinleri topladıkları imzaları Büyükşehir Belediyesi'ne ulaştırdıklarını söylerken dilekçelierinde şu görüşleri savundular:
 
“Bizler, Mordoğan Kütlücek mevkii sakinleri olarak İZSU tarafından beldemiz sınırları içersinde eksikliği söz konusu kanalizasyon şebekesi ile buna bağlantılı arıtma tesislerinin yapımı için projelendirilme çalışmasına başlandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Yine duyumlarımıza göre söz konusu arıtma tesislerinden birisi, Çamlıbelde, Halikarnas, Yarenler, Gürbağ, İntur, Bahadır, Kamukent siteleri başta olmak üzere bölgede kurulu siteler ile bağımsız evlerin yararlandıkları Sulucadere Mevkii'ndeki koy alanı içersinde kurulacaktır. Söz konusu yer; hepimizin yıllardır yararlandığımız en yakın deniz alanı içersindedir. Ayrıca bölgede esen hâkim rüzgarlar, arıtma tesislerinden çıkan kötü kokunun da yayılmasına yol açacaktır. Kütlücek sakinleri olarak kesin bilgi sahibi olamasak da duyumlardan dolayı rahatsız bulunmaktayız. O nedenle bizlerin yaşamını olumsuz biçimde etkileyecek arıtma tesisinin yararlanmakta olduğumuz koyda kurulmasına itirazımız vardır. Bu itirazdan hareketle projenin gözden geçirilmesini bilgi ve gereği için olurlarınıza sunarız."
 
Kütlücek Mevkii sakinleri, toplu itiraz dilekçelerinin bir örneğini de Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a gönderdiklerini bildirdi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.