Dolar 32,5542
%0.13
Euro 34,8938
%0.66
Altın 2.436,280
%0.14
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Selvitopu başarıyla temsil etti

Başkan Selvitopu başarıyla temsil etti

Türkiye Belediyeler Birliği encümen üyeliğine seçilen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, birliğin Ankara’da yapılan Ağustos ayı encümen toplantısı’na katıldı.

  • Ege Postası
  • 31.08.2014 - 10:12
İZMİR-  Yenimahalle ve Büyükçekmece belediye başkanlarıyla birlikte encümendeki üç CHP’li belediye başkanından biri, İzmir’den de tek CHP’li belediye başkanı olan Muhittin Selvitopu,  yeni seçilen yönetimin ilk toplantısında imar uygulamaları ve kentsel dönüşüm konularında encümene önerilerde bulundu.   
 
Geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleştirilen kongrede Türkiye Belediyeler Birliği’nin encümen üyeliğine seçilen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Ankara’da düzenlenen dönemin ilk encümen toplantısına katıldı. Ağustos ayı encümen toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başkanlığında Tevfik Bey Konağı’nda gerçekleşti. Toplantıya, Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra diğer encümen üyeleri Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz katıldı.
Dönemin ilk encümen toplantısında Birlik Genel Sekreteri Hayrettin Güngör Türkiye Belediyeler Birliği’nin faaliyetleri ve sorunlarına ilişkin bir sunum yaptı. Toplantıda ayrıca,  “Torba Yasa”, “Belediyelerin Genel Bütçe Vergi Gelirleri Payı”, “Belediye Borçlarının Yapılandırılması ve Atık Ücretlerinin ÇTV Birleştirilmesi” gibi konular görüşüldü.
Karabağlar Belediyesi’nin proje ve çalışmalarıyla ilgili de encümen üyelerine bilgi veren Selvitopu, imar uygulamaları ve kentsel dönüşüm konularında da önerilerde bulundu. Önümüzdeki toplantılarda bu önerilerin yeniden görüşülüp değerlendirmesi konusunda karar alındı.

Karabağlar’ın temsili bizim için önemli
Başkan Selvitopu toplantının ardından yaptığı açıklamada Türkiye Belediyeler Birliği’nde çok sayıda belediye arasında Karabağlar’ın da temsilinin olmasının önemli olduğunu söyledi.  Karabağlar’ı daha çağdaş, daha modern bir yapıya kavuşturmak için göreve geldiklerini ve bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Selvitopu,  bu tür toplantılarda Karabağlar’ın temsilinin kentin tanıtımına ve gelişimine katkı koyacağına inandığını söyledi.   
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.