Dolar 32,1922
%0.04
Euro 34,9642
%-0.07
Altın 2.512,520
%0.08
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küçükbay'a büyük “PARALEL DARBE”

Küçükbay'a büyük “PARALEL DARBE”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'paralel yapı' içerisinde yer aldıkları gerekçesiyle aralarında Orkide Yağ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay‘ın da olduğu 51 ülkenin, Türkiye'deki fahri konsolosunun belgelerinin yenilenmediğini açıklandı.

  • Ege Postası
  • 23.01.2015 - 13:31
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Aralarında Mustafa Koç, Ahmet Küçükbay,  Suzan Sabancı Dinçer gibi  iş dünyasının birçok önde gelen temsilcisinin yer aldığı fahri konsolosluklarda hükümet, cemaat avına çıktı. Dışişleri Bakanlığı, cemaate yakın olduğu gerekçesiyle 51 ülkenin Türkiye’deki fahri konsolosluklarının belgelerini yenilemedi
 
Fahri konsolosluk avantajlarından en çok yararlanan gruplardan olan Boydaklar'ın sahip olduğu tüm fahri konsolosluk unvanları iptal edilirken aralarında İshak Alaton ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da olduğu bazı ünlü isimlerin de Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan fahri konsoloslar listesinde olmaması dikkat çekti.
 
KÜÇÜKBAYI’IN BAŞINI KOCAOĞLU YEDİ
Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu olan, Kanal35 ve Orkide Yağ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay‘ın adının da yer aldığı, “Cemaate yakın” isimlerin bulunduğu operasyonda Küçükbay’ın listeye girmesi, kulislerde “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na verdiği destekten dolayı” iddialarını da gündeme getirdi.

2014 yerel seçimlerinde, CHP’nin adayı İzmir Büyükeşir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na açık destek verdiği iddia edilen Küçükbay’ın bu tavrının, AK Parti adayı Binali Yıldırım tarafından rapor haline getirildiği ve AK Parti kurmayları tarafından değerlendirildiği, AK Parti Genel Merkezi’nde de üzerinde konuşulduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile kara listeye alındığı iddia edildi.
Diğer taraftan Kayseri'deki diplomatik ilişkilerin neredeyse tamamı, son dönemde hükümet cephesiyle yaşadığı gerginlikle gündeme gelen Boydaklar tarafından yürütülüyordu.

Son operasyonla birlikte Boydak ailesinden Şükrü Boydak (Etiyopya), Hacı Boydak (Kazakistan Kayseri), Memduh Boydak (Japonya Kayseri) ile Sami Boydak'ın (Gana) fahri konsolosluk unvanlarına son verildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP'nin Köşk için çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Gambiya Fahri Konsolosu'ydu. Güney Afrika Fahri Konsolosu olarak görev yapan Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'un da Dışişleri Bakanlığı sitesinde fahri konsoloslar listesinde olmaması akıllara soru işareti getirdi.
 
DİĞER İSİMLER

-Ünal KABACA: Gana Cumhuriyeti İstanbul fahri başkonsolosu. Eski Bank Asya Genel Müdürü.
-İsmail Hakkı KISACIK: Etiyopya İstanbul Başkonsolosu. TUSKON Eski Başkan Yardımcısı. Taha Holding’in Genel Koordinatörü.
-BİLAL ALKOÇ: Kenya İstanbul Fahri Konsolosu. İskefe Derinin sahibi.
- CEFİ KAMHİ: Hindistan Muğla fahri başkonsolosu. Yahudi asıllı Türk işadamı ve siyasetçi. Profilo Holding İcra Kurulu Üyesi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.