Dolar 32,2211
%0.21
Euro 34,9882
%0.06
Altın 2.508,730
%0.22
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selvitopu'ndan Ege Postası'na ziyaret: A'dan Z'ye Karabağlar sohbeti!

Selvitopu'ndan Ege Postası'na ziyaret: A'dan Z'ye Karabağlar sohbeti!

Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Selvitopu, Ege Postası’nı ziyaret etti. Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğlulları ile sohbet eden Selvitopu belediyeye, ilçeye ve siyasete yönelik açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 23.01.2015 - 13:20
EGE POSTASI - 2014 yılında belediye içinde tedbir eylemleri aldıklarını ifade eden Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, “ 2015'te de tedbirli olmalıyız. Şimdiden o tedbirleri almaya çalışıyoruz. 2015'te de ihaleler olacak. O zaman belediye şirketinin vergi yönüyle borçsuz olması gerek. İşçilerin bir aylık alacakları vardı, onları ödedik. Ocak ayı itibariyle işçinin hiçbir alacağı yok. Geçmiş benim için bitti. Önemli olan gelecek nasıl olacak onun planlamasını yapmak” dedi.


RAHAT BİR BÜTÇEMİZ YOK
2014 bütçesini hazır bir bütçeyle geçirdiklerini, 2015 bütçesini kendilerinin hazırladığının altını çizen Selvitopu, “2015 bütçemiz tasarrufa yönelik bir bütçe. Çok rahat bir bütçemiz yok. Tecrübe, bilgi, birikim sadece benim değil, çalışan kadroların da o bilgi birikime sahip olması gerekir. Görevlendirdiğimiz arkadaşların hepsi o bilgi birikime sahiptir. Karabağlar Belediyesi'ni toparlayacağız başka yolu yok. Geleceğe dönük toparlanıp kurumsal yapıyı da oturtarak Karabağlar belediyesi kimliğini oluşturacağız” dedi.


1 AYA KADAR TAŞINIRIZ
Yeni hizmet binasına yakın zamanda geçeceklerini söyleyen Selvitopu, “ Hizmet binası bitti. Rötuşlar var büyük inşaat olduğu için bazı eksiklikler olabiliyor. Arkadaşlar o ufak tefek eksikliklerle uğraşıyor. Bizim bir kaç küçük düzenlemelerimiz olacak. Bina kullanıma girdiği zaman 1 aya kadar taşınmaya başlarız. Tefriş siparişlerini verdik, zemin katı yeniliyoruz. Vatandaş geldiği zaman karşılama ve derdini anlatabileceği, yönlendirileceği mekan oluşturuyoruz” dedi.

TARAF OLMADIM, KARIŞMAM DA
Milletvekilliği için istifa eden ilçe başkanı Polat Manduz’un yerine Orhan Polat’ın MYK tarafından atandığı süreçte taraf olmadığını ifade eden Selvitopu, şunları söyledi;
“ Belediye başkanının taraf olmasını çok doğru bulmuyorum. Belediye başkanı partinin tümünün belediye başkanı olduğu gibi kentin tamamının da belediye başkanıdır. Siyasetin içine çok müdahale eden bir yapıda değilim. Ama tercihlerim görüşlerim olduğu zaman yeri geldiğinde söylerim.Yasalara ve parti tüzüğüne baktığınız zaman parti yönetiminin görevi ayrı, belediye başkanının görevi ayrıdır. Ben belediye başkanı olarak partinin iç işlerine karışmayı ve yönlendirmeye çalışmayı doğru bulmuyorum. O kendi mekanizması içerisinde görev alan arkadaşlar görevlerini yapacaklar. Ben de belediye içerisinde görevimi yapacağım. Belediye meclisi var bürokrasisi var biz de o şekil yöneteceğiz.


Bunları içerisine yetkisi olmayan kişiler karıştığı zaman her yerde problem olur. Parti de problem olur belediyede de problem olur. Bunun doğru bulmuyorum ve olmaması için özen gösteriyorum. Partinin işlerine karışmam ve gelecekte yeniden aday olur muyum, olmaz mıyım gibi şeylere girmem daha doğrusu siyasi bir endişemde yok. Yapacağım en iyi şey aldığım görevi layıkıyla yapmak. Zaten başarılı olursanız parti kamuoyunda değerlendirir. Başarısız olursanız da ona göre değerlendirilirsiniz.Kamuoyunda değişik görüşler var bu gayette doğal bu tür görevler de genç insanlarda olabilir onlar görev almayacak diye bir durumda söz konusu değil. Ama bu tür görevlerde genel bir durum olan uzlaşıyla olması gerek. Parti uzlaşıyla gitmeli. Bu her zaman dört dörtlük olmaz mutlaka eleştiriler olacaktır. Esas olan olağan kkongre süreçlerinde herkes tercihini ortaya koyacaktır. Eleştirileri saygıyla karşılamak lazımdır. Artık partinin görevi, çok fazla o konuda taraf olup karışmak gibi durumum yok. Burada çok önemli bir seçime gidiyoruz parti açısından ve siyasi açıdan da baktığımız zaman 2015 Türkiye için çok önemli bu kadar önemli bir seçim varken enerjimizi çokta böyle harcamamalıyız.”

DEDİKODUYU SEVMEM
“Dedikodu mekanizmalı bir yönetim anlayışım yok” diyen Selvitopu,  “Dedikodu size hata yaptırır. Kulaktan dolma haberleri dinler hareket ederseniz yanlış olur. Benim yaptığım iş objektif davranmak. Geçmiş belediye başkanlarını suçlayarak, eleştirirerek olmaz ben bir yere varamam. Bu bir dönemdir o dönemin sorumluluğu o arkadaşımıza aittir. Hatasıyla, sevabıyla, başarısıyla tamamen kendisininidir. Onun değerlendirmesini kamuoyu yapacaktır. Benim kalkıp ta bir şey söylemem doğru değil. Görev yapılırken zorluklar vardır, koşullar vardır. Onları ben yaşamadım o arkadaşımız yaşadı. Ona göre de kararlar aldı uyguladı. Takılıp kalmamak gerekir. Belediye başkanlığı kolay bir görev değil. Hele de kuruluş sırasında yapan biri için gerçekten zor.Mümkün olduğu kadar sokakta olamaya çalışıyorum ama tam olarak daha programlı değil. Ben günümün yarısını sokakta geçirmek istiyorum. İşte belediyedeki sorunlar, toparlanma süreci elimden geldiğince çıkmaya çalışıyorum. Ama yinede alanda ne oluyor bitiyor bilirim. Bürokrasiden gelen alışkanlık bir konu geldiği zaman yerinde, kendi gözümle görmem gerekiyor” dedi.


2014’Ü BOŞ GEÇİRMEDİK
2014 yılını boş geçirmediklerini ifade eden Selvitopu, “ Baktığımız zaman 15-20 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. İçinde bulunduğumuz bu koşullarda bunu yaparken de büyükşehir belediyesinden destek aldık. 2015'te birkaç tane pazaryeri projesi ve kültür merkezleri var. Projeleri takip ediyor ve belli bir program dahilinde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Şimdi üç tane kültür merkezinin üçü de büyükşehirle birlikte olacak projeleriyle son safhaya gelindi. Yine bulvar açılışları var. Bu bulvarlar Karabağlar için çok önemli” dedi.

UZUNDERE PROJESİYLE GÜVEN SORUNU ORTADAN KALKACAK
Kentsel dönüşümün Karabağlar için en önemli konulardan birisi olduğunu ifade eden Selvitopu ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları için şunları söyledi;
“Uzundure'de Büyükşehir Belediyesi'nin 32 hektarlık bir projesi var. Proje bu yıl başlayacak. Kentsel dönüşüm gerekleştiği zaman kentin önü açılır. En büyük sıkıntı insanların güven problemi var. Bu Uzundere projesiyle bu güven problemi aşılacak diye düşünüyorum. Bakanlığın yaptığı en büyük alan Karabağlar'da 540 hektar 17 bine yakın bina var proje çalışması yaptılar ama somut bir şey ortaya çıkmadı. Onu da takip ediyoruz. Karabağlar kadar İzmir içinde önemli bir alan. Fiilen başlayacak büyükşehirin projesini önemsiyorum. Yüzde 80 uzlaşma sağlandı diyebiliriz”


SERTER KENDİNİ BİLEN İYİ BİR İNSAN
Karabağlar’de yerel seçim sürecinde parti içi rekabet yaşadığı Bedri Serter'in il başkanı olmasını değerlendiren Selvitopu, “ Eskiden beri tanırım kendini bilen iyi bir insan. Parti böyle bir görev verdikten sonra bize bir şey söylemek düşmez. Görevin altında kalkacağını biliyorum. Bu süreç geçiş dönemleri il başkanı ve ilçe başkanları ayrıldı işleri kolayda değil. Kendi içimizde değerlendirmelerimiz olacak. Tarif edici veya yıpratıcı şeylere ben asla girmem. Çünkü böyle bir hakkımız yok. Sorumlu davranmalıyız. İnşallah başarılı olur” dedi.

POLİTİK GEÇMİŞİM YOK GİBİ BİR ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR
“Politik geçmişim yok gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor” diyen Selvitopu şöyle devam etti;
“Aslında beni rahatsız etmiyor ben geçmişimi biliyorum iki defa önseçime katıldım. Diğer siyasetçi arkadaşlar kaç defa katıldı bilemiyorum. Ama önseçim ve atama havasını yaşadım. Siyaseti sadece biz parti de başlayıp yapanlardan değiliz. Öğrencilik yıllarımdan beri doğrudan siyasetin içinde olan biriyim. Parti kamuoyunda farklı bir hava var bürokrasiden gelen kolay kolay kabullenilmiyor. Hem bürokrat olup hem de siyaset yapmak daha zor. Ben bunları çok yaşadım. Rahat değilsiniz. Dikkatli davranmak zorundasınız. Ben bürokrat olarak görev yaparken kimse beni siyasetin içinde görmemiştir. Bu siyasetle ilgilenmiyorum anlamında değil. Siyasette taban örgütlenmesini iyi bilirim ve iddialıyımdır. Narlıdere'de önseçimine böyle girdim ve güçlüydüm. Başka bir gücüm yok. Kazanırım kaybederim siyasi duruşumu da asla değiştirmem."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.