Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon'un çöpüne büyük boy çözüm

Kordon'un çöpüne büyük boy çözüm

​Kıyı Tasarım Projesi kapsamında tepeden tırnağa yenilenen ve İzmir’in en gözde mekanlarından birisi haline gelen Kordon ve Pasaport kıyılarında yer altına alınan çöp konteynerleri bölgeye yetersiz kalınca İzmir Büyükşehir Belediyesi çareyi yeni çöp kutuları ile takviye yapmakta buldu. 17 ayrı noktaya yerleştirilen 38 adet modern yer altı konteynırı özellikle restoran ve kafeteryaların yoğunlukta olduğu kıyı şeridinin yükünü kaldırmayınca, yaşanan çöp çilesi yerleştirilen yeni büyük boy bidonlar sayesinde çözüldü.

  • Ege Postası
  • 11.11.2014 - 10:20
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kıyı Tasarımı Projesi kapsamında Alsancak Limanı ile Konak Pier arasındaki bölgede yerin altına alınan çöp konteynerleri bölgede oturan vatandaşlar ve iş yerlerinin ihtiyaçlarına yanıt vermeyince İzmir Büyükşehir Belediyesi, çareyi takviye yapmakta buldu. Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında çöp yığınlarının getirdiği görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için vatandaşlardan gelen şikayet, görüş ve öneriler doğrultusunda kıyı şeridinde yeni bir düzenlemeye giden belediye Atatürk Caddesi üzerinde mevcut yer altı konteyerlerine yeni bidonlar ekledi.
 

 
KORDONBOYU’NA YENİ ÇÖP BİDONLARI GELDİ
İzmir’in gözbebeği haline gelen kentin marka mekanlarından Kordonboyu’nda hayata geçen onca  yenilik, yerini çöp yığınlarına yaraya neşter vurma kararı alan Büyükşehir Belediyesi yeni bir düzenlemeye gitti. Ya aylarında esnaf ve bölgede yaşayan vatandaşların başlıca şikayeti haline gelen çöp sıkıntısı mevcut bidonların yetersiz kalmasıyla birlikte had safhaya ulaşırken, atıkları toplama saatlerinde değişiklik yapan ve vatandaşları bu yönde bilgilendiren belediyenin bu girişimi de soruna çare olmayınca yeni büyük boy bidonlar satın alındı.
 


HASARLI KONTEYNIRLAR DA ONARILDI
Kente gelen yabancı ve yerli turistlerin uğrak noktası olan bölgede özellikle iş yerlerinin yarattığı çöp yükü, istenmeyen manzaralar ve çöp kokularının da yayılmasına yol açınca, mevcut yer altı çöp konteynırlarına yer üstü bidonları ekledi. Yeni sistemin ihtiyaca cevap vermemesi üzerine yapılan yatırım kapsamında özellikle yoğun noktalara yeni bidonlar eklenirken, tahrip edilerek kullanılmaz hale gelen ve çöp toplayan şahısların kapaklarını kırdığı mevcut yer altı konteynırlarını da onararak yeniledi. Yerleştirilen yeni bidonlarla birlikte çöp sorunu büyük oranda giderilirken, oluşan görüntü ve çevre kirliliği de büyük oranda çözüme kavuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.