Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta yeni üst geçit hayal kırıklığı yarattı

Konak'ta yeni üst geçit hayal kırıklığı yarattı

Kent merkezinde ulaşımı sağlayan Konak Tünelleri açıldıktan bir yıl sonra hizmete giren yeni yaya üstgeçidi İzmirliler tarafından kırık not aldı. Tasarımı ve dik rampaları nedeniyle vatandaşlar tarafından yeni üst geçide "Ucube" benzetmesi yapılırken, proje sosyal medyada adeta alay konusu oldu. Gecikmeyle yapıldı hayal kırıklığı yarattı

  • Ege Postası
  • 23.05.2016 - 11:16

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak'ta kenti ikiye bölen Konak Tünelleri'nin hizmete girmesi ile birlikte başlayan üstgeçit krizi sona erdi ancak, ortaya çıkan son manzara halk arasında büyük hayal kırıklığına yol açtı.

ÜSTGEÇİT TÜNELDEN BİR YIL SONRA TAMAMLANDI AMA...

Kent merkezini ortadan ikiye bölen ve kazalara davetiye çıkartan Konak Tünelleri'nin girişinde bir yıldır yaşanan sıkıntıya yapılan yeni üst geçitle çare bulundu ancak bu da İzmir halkı tarafından kabul görmedi. Önceki günlerde montajına başlanan yaya üst geçidi yaşanan proje sıkıntısı ve bürokratik süreçler nedeniyle tünelden bir yıl sonra tamamlanabildi. Yaşanan kriz bununla sınırlı kalmazken, vatandaşlar için yeni bir sıkıntı da kapıya dayandı.

KENT MERKEZİNDE EZİYET TAM GAZ!

Önümüzdeki günlerde hizmete açılması beklenen rampalı üstgeçidin daha önceden duyurulduğu gibi asansörlü ve yürüyen merdivenli olmaması özellikle yaşlı ve engelli vatandaşları kara kara düşündürmeye başladı.

DAĞ FARE DOĞURDU

Bir yıldır metro altgeçitlerine mahkum olan ve kent merkezinde erişmekte güçlük çeken İzmirliler, tepkisini sosyal medyaya taşıyarak projeyi başarısız gördüklerini belirten çok sayıda mesaj yayınladı. Eleştirilerin odağı haline gelen üstgeçide "Başarısız", "Basit", "Baştan savma", "Tasarım faciası", "Kullanışsız", "Demir yığını", "Hurda" gibi benzetmeler yapan vatandaşların projeye "Ucube" yakıştırmasında bulunması ise dikkat çekti. Montajı süren üstgeçidin kent merkezine yakışmadığını aktaran vatandaşlar, ayrıca Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün projesini tasarım yarışması ile belirlediğini duyurduğu söz konusu çalışmanın kamu zararına yol açtığını ve boşa masraf olduğunu da söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.