Dolar 32,5374
%0.16
Euro 34,9490
%-0.07
Altın 2.457,450
%0.87
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta yeni bina krize yol açtı: Proje mahkemelik mi olacak'

Konak'ta yeni bina krize yol açtı: Proje mahkemelik mi olacak'

Konak Belediyesi’nin Yenişehir’deki yeni belediye hizmet binası projesi başlamadan krize yol açtı. 2017 yılının sonunda mevcut alandaki faaliyet gösteren akaryakıt istasyonunun protokolüne son veren belediyenin geçtiğimiz aylarda hazırladığı imar planlarına İzmir Şoförler Odası’ndan itiraz geldi. Belediye meclisinde karar bağlanacak olan itirazlar reddedildiği takdirde, odanın yaşanan krizi mahkemeye taşımaya hazırlandığı öğrenildi. Konak'ta yeni bina projesi krize yol açtı

  • Ege Postası
  • 06.05.2015 - 12:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yılın sonunda aldığı meclis kararı ile Yenişehir Kapalı Pazaryeri ve yanında bulunan benzin istasyonuyla ilgili yaptığı imar planı değişikliği sonrasında yeni hizmet binası için ilk adımı atan Konak Belediyesi’nin projesi çıkmaza girdi. Belediyenin yaptığı yeni imar planlarına İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan itiraz gelirken, konu belediye meclisinde oylamaya sunulacak.

YENİ HİZMET BİNASINA ŞOFÖRLER ODASI’NDAN İTİRAZ GELDİ

Konak Belediyesi’nin Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura döneminde İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’na tahsis edilen Yenişehir’deki akaryakıt istasyonunun protokolünün 2017 yılı itibarı ile iptaline dair verdiği kararın sancıları devam ediyor. Belediyenin yeni hizmet binasını inşa edeceği alanda bulunan pazaryeri ve benzin istasyonuyla ilgili hazırladığı imar planlarına askı süresi içinde Şoförler Odası’ndan itiraz geldi.

KRİZ MAHKEME YOLUNDA

Geçtiğimiz Ekim ayındaki plan tadilatı sonrasında iki ayrı yerin birleştirilerek resmi tesis alanına çevrilmesine karşı çıkan meslek odasının itirazları belediye meclisinde görüşülerek  karara bağlanacak. Gerçekleşecek meclis oturumunda plan değişikliğine gelen itirazları değerlendirecek olan belediye meclisinin askı süresi geçtiğimiz ay sona eren yeni imar planlarıyla ilgili ret kararı vereceği öğrenilirken, alanda kiracı olarak faaliyet gösteren Şoförler Odası’nın atacağı adım da merakla bekleniyor.

185 BİN TL’LİK DAVA YOLDA

Şoförler Odası ile belediye arasında tahsis iptali ile başlayan krizin ardından, odanın geçtiğimiz ay askıdan inen planlara dair itirazları kabul edilmediği takdirde konuyu mahkemeye taşımaya hazırlandığı öğrenildi. Plana gelen itirazlar için yargı süreci başladığı takdirdeyse, yeni hizmet binası da çıkmaza girecek. Yaşanacak süreçle birlikte belediyenin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak modern hizmet binası için hazırlanacak proje de tıkanacak. Önümüzdeki aylarda yeni hizmet binası için mimari proje yarışması düzenleyecek olan Konak Belediyesi, resmi gazetede de duyurusu yapılan yarışma kapsamında toplam 185 bin TL ödül verecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.