Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üç fidan Buca’da anıldı

Üç fidan Buca’da anıldı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 43. yılında Buca'da adlarına yapılan Üç Fidan Anıtı önünde anıldı. Asıldıkları saat 05.30'da yapılan anma etkinliğinde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Onların bağımsızlık mücadelesi yolumuza ışık tutacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.05.2015 - 09:57

Gezmiş, İnan ve Aslan'ın anısına, 1972'de Cebeci Sivil Kapalı Cezaevi'nde idam edildikleri saat olan 05.30'da düzenlenen anma törenine, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Selin Sayek Böke, CHP İzmir Milletvekili adayları, Murat Bakan, Turgay Bozoğlu ve Ali Hıdır Uludağ ile CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, DİSK Ege Bölge Temsilci Memiş Sarı, DİSK Genel İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Taner Şanlı, İzmir 68’ler Platformu üyeleri ve Bucalı vatandaşlar katıldı.  

Anma törenine, üzerinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’nın fotoğraflarının yer aldığı ve ‘Unutmadık’ yazılı tişört giyerek katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “3 fidan için, tüm devrim şehitleri için söylenecek o kadar çok şey var ama onların mücadelesinin en önemli kısmı, bize ışık tutan ve bugün anlamı daha da iyi anlaşılan bağımsızlık mücadelesidir. Onların bu mücadelesi yolumuza ışık tutacaktır” dedi.

Anma töreninde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ise, “Ülkeler gençlerini öldürmeden değişsin, bu dönüşüm bu anma ile başlasın istiyoruz” diye konuştu. Sözlerine “Bir insan ismi son kez anıldığında ölür” diye başlayan İzmir Milletvekili adayı Murat Bakan “Deniz Yusuf Hüseyin ölmediler. Onun için buradayız. Onlar tam bağımsız Türkiye için ölmediler. Türkiye’yi faşizme teslim etmemek için ölmediler. Bizlerde onların ideallerini kendi iç dünyamızda ve mücadelemizde yaşatacağız” dedi. Turgay Bozoğlu ise konuşmasında şunları söyledi; “Oların mücadelesini burada gençler var, alanlarda binlerce insan var.

Ben onların mücadelesinin ardından güzel günler göreceğimize inanıyorum”. Denizlerin özgürlük ve dayanışmanın öncüleri olduğunu söyleyen Ali Hıdır Uludağ, “Onlar Türkiye’nin tam bağımsızlığının öncüleriydi. Onlar insan için vardı. Onlar idam sehpasına giderken de, “Biz Türkiye’nin tam bağımsızlığı için insan için bedenimizi yok etmeye hazırız’” dediler ve ölüme gittiler” dedi. Tören, katılımcıların Üç Fidan Anıtı’na karanfil bırakması ile sona erdi. (Sözcü)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.