Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta cami tartışması tam gaz

Konak'ta cami tartışması tam gaz

Mayıs ayının ilk meclis oturumunu gerçekleştiren Konak Belediyesi'nde önceki ay başlayan cami tartışmaları alınan son kararla birlikte yeniden gündeme taşındı. Konak'ta cami tartışması tam gaz

  • Ege Postası
  • 02.05.2016 - 19:50

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Sema Pekdaş idaresinde toplanan Konak Belediye meclisinde, Çınarlı'da çıkmaza yol açan "Protokol camisi" konusuyla ilgili kritik bir karar alındı.

Çınarlı'da kapatılan İl Özel İdaresi'nden kalan eski hizmet binasının yerine yapılması beklenen protokol camisi ile ilgili çıkmaz belediye meclisin aldığı son karar ile yeni bir boyut kazandı. Belediye meclisinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilen mevcut arazinin yerine yine Çınarlı'da özelleştirme kapsamına alınarak ticarete açılan mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait eski taşıt bakım istasyonu arazisinin önerilmesi kararı aldı.

CAMİ KRİZİNDE BELEDİYE MECLİSİNDEN FLAŞ HAMLE!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Konak Belediyesi arasında krize yol açan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de dahil olduğu plan savaşlarının ardından çalışma başlatan ilçe belediyesinde konu meclisin onayına sunuldu. Özelleştirme İdaresi tarafından ticarete açılan taşınmazla ilgili söz konusu plan değişikliğini iptal eden Danıştay kararı üzerine, belediye meclisi de yaklaşık 8 bin metrekare büyüklüğündeki eski taşıt bakım istasyonu arazisinin yerine protokol camisi inşa edilmesi ve ibadet alanı olarak belirlenmesi için tavsiye kararı aldı.

ŞANLI: BAŞKANIMIN İÇİNDEN CAMİ YAPMAK GELMİŞ...

Mecliste AK Parti ve CHP tarafından oybirliği ile kabul edilen önerge oturumda ufak çaplı  tartışmaya yol açtı. Konuyla ilgili olarak AK Parti adına söz alan Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, "Siz bizim buraya hayır dememizi istiyorsunuz ama biz hayır demeyeceğiz. Başkanımın içinden gelmiş. Cami yapmak istiyor, bırakalım yapsın” şeklinde konuştu.

"ANKARA'DA MASA BAŞINDA PLAANLAMA YAPILMASIN"

Kentle ilgili alınan birçok önemli kararda ve planlama süreçlerinde belediyenin hiçe sayıldığını belirterek isyan eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise şöyle konuştu: "Burada kentin planlamasını yapabilecek bir organ var. Biz kentin planlarının Ankara’da masa başında yapılmasına karşı çıkıyoruz. Kentin kararları kent meclislerinde verilsin. Biz ne yapıyoruz burad? Burada bir boşluk hali var. Biz Özelleştirme Kurulu’na burayı ibadethane olarak değerlendirin diyoruz. Biz bu kararı meclisin iradesi için alıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.