Dolar 32,1670
%-0.04
Euro 34,9838
%0.38
Altın 2.454,280
%-0.3
Bist-100 10.899,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Meclisi'nde tansiyon yükseldi!

Karşıyaka Meclisi'nde tansiyon yükseldi!

Karşıyaka Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Akpınar ile AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi Abdullah Mertoğlu arasında tansiyon yükseldi. Karşıyaka’nın Filizleri projesi üzerinden özür polemiği yaşayan ikiliden Akpınar Mertoğlu’na müfteri (iftira eden, karalayan) dedi. Karşıyaka’da tansiyon yükseldi

  • Ege Postası
  • 02.05.2016 - 19:31

EGE POSTASI - Karşıyaka Belediyesi Mayıs ayı birinci meclis toplantısı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında gerçekleşti.

Meclis toplantısında Belediye Başkanı Akpınar ile AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi Abdullah Mertoğlu arasında tansiyon yükseldi.

Akpınar’ın geçtiğimiz aylarda Karşıyaka’nın Filizleri’nin tanıtım için 900 bin TL para harcandığını iddia eden Mertoğlu’na özür dile çağrısı yapması ikili arasında sert tartışmanın yaşanmasına neden oldu.

ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM

Akpınar, Mertoğlu’na, “Karşıyaka’nın Filizleri için 900 bin harcadığımızı söylemiştiniz. ‘Harcamışsam ben istifa edeceğim’ dedim. Ancak siz bu iddianızı kanıtlayamadınız. Sizi bir kez daha Karşıyakalılardan ve şahsımdan özür dilemeye davet ediyorum. Çünkü istifa edemeyeceğinizi biliyorum ” dedi.

İDDİA ETMEDİM

Akpınar’ın çağrısı üzerine Mertoğlu, “ Ben iddia etmedim. ‘900 bin harcandı iddiası var’ dedim. Kamuoyu rahatlasın diye sordum” dedi.

ÖZÜR ATIŞMASI

Akpınar “özür dile kamuoyu rahatlar” deyince Mertoğlu “Özür dilemeyeceğim” karşılığını verdi. Akpınar 2-3 kez “Özür dile” çağrısını yineleyip, Mertoğlu da “Hayır” yanıtını verdi.

MİKROFONU KAPATIN

Akpınar meclis üyesi olmuş isimlerin sorumluluk sahibi olması gerektiğini dile getirmesi üzerine Mertoğlu oturduğu yerden tepki gösterdi. Akpınar “Mikrofonunu kapatın” deyince, Mertoğlu da “Sesimi kesemezsiniz” dedi.

ADAM OLUP SÖZÜNÜZÜ TUTUN

Mertoğlu’nun geri adım atmaması üzerine Akpınar, “ Ne konuştuğunuzu bileceksiniz, arkasında duracaksınız, cevabı aldığınızda da geri adım atmayacaksınız. Ben size cevap verdim bu konuda ama siz 2 ay sonra yine aynı şeyi gündeme getirdiniz. ‘900 bin harcadılar’ ifadesini kullandınız. Herkes her şeyi parayla yapabilir ama ben parayı hayatımın merkezine koymam. Önümüzdeki mecliste yine soracağım. Ya çıkıp ispatlayacaksınız ya da adam olup sözünüzü tutacaksınız. Özür dilemek erdemliliktir. Dilemediğiniz için iddianız hala devam ediyor demektir” dedi.

MÜFTERİ POLEMİĞİ

Mertoğlu’nun “ Ben adamım siz adamlıktan bahsetmeyin” demesi üzerine Akpınar “ siz müfterisiniz ( iftira eden, karalayan)” dedi. Mertoğlu da “Siz müfterisiniz” karşılığını verince Akpınar “terbiyesizlik yapma. Yalancılığı iftirayı yaşam biçimi haline getirdiniz. Siz şantajcı sitelerin muhabirliğini yaparsınız ancak” dedi.

LAİKLİK MESAJI

Öte yandan mecliste ve çeşitli etkinliklerde siyasi mesajlara imza atan Akpınar, ''Yeni Anayasa'da laiklik olmamalı'' çıkışıyla gündeme oturan TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı hedef aldı. Akpınar, “ Cumhuriyet olmasaydı bugün bu koltuklarda oturamazdık. TBMM Başkanı’nın laiklik konusundaki sözleri geçiştirilecek sözler değil. Cumhuriyetin tutkalı olan değerler böyle kolayca harcanamaz. Herkesi söz niyet temizliğine davet ediyorum” dedi.

KENDİ DÜŞÜNCESİ

Gündem dışı bölümde söz alıp Akpınar’ın sözlerini hatırlatan Mertoğlu, “ Laiklik bizim parti programımızda vardır. Bizim bu konudaki duruşumuz bellidir. Bir değişiklik talebimiz de olmamıştır. Meclis Başkanı’nın kendi düşünceleridir. Bunu burada polemik konusu yapmanız doğru değil” ifadelerini kullandı.

Akpınar’da “ Ben sizin parti programınızı eleştirmedim. TBMM Başkanı dedim. Ancak anlaşılan TBMM Başkanı siyasi partinin başkanı gibi davranıyor. Parti tüzüğüne göre yönetiyor Meclis’i” dedi.

ATATÜRK İSMİ 18 MAYIS’TA

Geçtiğimiz meclis kararı alınan Karşıyaka Kapalı Spor Salonu’na Mustafa Kemal Atatürk isminin verilmesi  18 Mayıs’ta düzenlenecek törenle gerçekleşecek. Etkinlikte Şebnem Ferah konser verecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.