Dolar 32,2289
%0.01
Euro 34,9625
%-0.15
Altın 2.432,150
%-0.61
Bist-100 10.617,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta Kasım ayı Saygı ayı oldu

Konak'ta Kasım ayı Saygı ayı oldu

Konak Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantılarının birinci oturumu İzmir Büyükşehir Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 03.11.2015 - 10:41
1 Kasım genel seçiminin ardından yapılan ilk meclis toplantısı olması nedeniyle, oturumu yöneten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş meclis açılışında yaptığı konuşmada seçim sonuçlarını değerlendirdi. Pekdaş, "Türkiye'nin içinde bulunduğu gerilimden, güvensiz ortamdan, yargıya duyulan güvensizlikten, hukukun aldığı yaralardan bir an önce çıkmasını, bu başlangıcın hayırlı bir başlangıç olmasını diliyorum" dedi. AK Parti Grubu adına söz alan Ömür Şanlı da, demokratik bir seçim sürecinin yaşandığını belirterek, halkın oylarıyla işbaşına gelen hükümetin yerelde temsilcileri olarak Konak halkının yararına her türlü çalışmaya destek vereceklerini dile getirdi. CHP Grup Sözcüsü Ahmet Karadağ da yaptığı konuşmada sonuçların Türkiye için hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “Biz Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyete sahip çıkılsın istiyoruz. İktidar olan partiye başarılar diliyoruz” dedi.




ATATÜRK VE İNKILAPLARI HATIRLANACAK
Açılış konuşmalarının ardından meclis gündemine gelen önergeler görüşüldü. Kasım ayı temasının 'Kentte Saygı Var' olarak belirlenmesi yönünde meclis başkanlığına sunulan önergeyle ilgili söz alan Başkan Pekdaş, Konak Belediyesi olarak Mart ayından itibaren her ay bir tema belirlediklerini hatırlatarak, "Kasım ayı büyük Atatürk'ü kaybettiğimiz ay. Hem O'na saygımızı gösterdiğimiz hem de pek çok devrimin, Atatürk ilke ve inkılaplarının gerçekleştiği bu ayın saygı ayı olmasını meclis onayına sunuyoruz" dedi.  Yapılan oylama ile Kasım ayı temasının 'Kentte Saygı Var' olarak belirlenmesi hakkındaki önerge oy birliğiyle kabul edildi. Meclis oturumunda ayrıca Başkanlık Divan üyeliğinden ayrılan üyelerin yerine yeni üyelerin seçimi de gerçekleştirildi. Gizli yapılan oylama sonunda İpek Kostak ile Leman Tunus divan üyeliğine seçildi. Öte yandan CHP meclis üyesi Zeki Günen'in Başkan Yardımcısı olarak atanmasının duyurusu yapıldı ve aylık ödeneği belirlendi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.