Dolar 32,3879
%-0.29
Euro 34,7985
%-0.02
Altın 2.405,130
%-0.73
Bist-100 10.162,00
%1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Meclisinde Başkan Batur’dan çarpıcı gelir çıkışı

Konak Meclisinde Başkan Batur’dan çarpıcı gelir çıkışı

Konak Belediyesi’nin meclis toplantısında esnafların tabela ve işgaliye ücretlerinde indirim önergesi görüşülürken Başkan Abdül Batur’dan mali tabloyla ilgili çarpıcı bir açıklama geldi. Başkan Batur, Konak Belediyesi’nin şu an ki gelirleriyle bile zorlandığını ifade ederken, “İller Bankası’ndaki bütçemiz 3 aydır yüzde 20 kesintili geliyor. İller Bankası ekonomik sıkıntılardan dolayı vergi toparlayamadığı için bize de gönderemiyor. 3 aydır belediyemize inşaat ruhsatı başvurusunda bulunan bir kişi bile yok” diye konuştu. Konak Meclisinde Batur’dan çarpıcı gelir çıkışı

  • Ege Postası
  • 01.07.2019 - 19:41

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Abdül Batur yönetiminde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda önergeler görüşüldü. 

“O BİNA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAĞIŞLANACAK” 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,  geçtiğimiz hafta uyuşturucu ile mücadele kapsamında Basmane Oteller Sokağı’ndaki 3 katlı binanın önmüzdeki hafta belediyeye bağışlanacağını duyurdu. Başkan Batur, uyuşturucu ile mücadele konusunda hassas davrandıklarını ifade etti.  

“KADİFEKALE BİZİM İÇİN BİR DEĞER” 

Başkan Batur, Kadifekale’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte yaptığı temizlikten bahsederken, “Haftasonu Kadifekale’den temizlik harekatı başlattık  daha temiz bir kent amacını sahaya yansıtmak istedik, bundan sonra da lokal ve toplu çalışmaları sürdürme kararı aldık. Kadefekale’den başlamamızın sebebi de Kadefekale bu süreçte bizim için ayrı bir değer olacak. Sahada yaptığımız çalışmalarda Gültepe’deki spor salonu ve halısaha tesisleri, Eylül ayının sonunda tamamlanacak” dedi.

AK PARTİ’DEN İNDİRİM ÖNERGESİ

AK Parti grubu tarafından Konak ilçesi içerisindeki esnaflardan tabela ve işgaliye gibi ücretlerde vergi indirimine gidilmesi için önerge verdi. Başkan Batur, önergenin iyi niyetli olduğunu ancak ekonomik olarak sıkıntılar olduğunu dile getirirken,  “Belediyenin şu an ki gelirleriyle bile zorlanıyoruz, esnaf için indirime gidilmesi şu an için pek mümkün değil bu önergeyle ilgili çekincelerim var, siyasi olarak indiririz deriz ancak ekonomik olarak bizi sıkıntıya sokar ekonomimiz dört dörtlük olsa bunu yapabiliriz ama değil” ifadelerini kullandı. 

“İLLER BANKASI’NDAKİ GELİRİMİZ YÜZDE 20 KESİNTİLİ GELİYOR”

Başkan Batur, İller Bankası’ndan gelen bütçenin 3 aydır kesintiye uğradığını dile getirirken, “İller Bankası’ndaki paylarımız yaklaşık 3 aydır kesintiyle geliyor o bile bizi zorluyor İller Bankası’nda ekonomik sıkıntılardan dolayı vergi toparlanamadığı için şu an İller Bankası’ndaki gelirimiz yüzde 20 kesintiye uğramış durumda. O yüzden bu önergeyle ilgili çekincelerim var” diye konuştu.  AK Parti grubu tarafından sunulan esnaf için indirim önergesi mecliste reddedildi.  

AK PARTİLİ ARIK ÖNERGE İÇİN ISRAR ETTİ 

AK Parti grubundan Nurullah Arık önergenin reddedilmesi karşısında, dilek ve temenniler kısmında belediyenin bütçesine zarar vermeyeceği ve teşvik olacağı yönünde itiraz ederek Başkan Batur’a “En azından plan ve bütçe komisyonu inceleseydi, esnaflar için teşvik olurdu. Sadece sokak hayvanlarının besleme ve aşı masrafları dışında farklı sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan etkinliklerin masrafı çıkarılsın ve kıyaslama yapılsın ” ifadelerini kullandı. 

“3 AYDIR İNŞAAT RUHSATI BAŞVURUSU YOK” 

Başkan Batur, AK Partili Arık’a şu sözlerle cevap verdi; “Biz ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz bir ekonomik kriz olduğu belli Konak Belediyesi’nde inşaat ruhsatı talep edilmedi. Her sektörde büyük sıkıntı var biz esnaflarımızı sıkıntıya sokacak hamlaler yapmıyoruz, esnaf masamızı kuracağız sıkıntılarını yerinde izleme fırsatı bulacağız ancak gerçekten bir ekonomik sıkıntı var. Belediyenin görevleri artıyor ancak gelirleri azalıyor. 20 senedir belediye gelirleri yasası çıkacak diye bekleniyor ama bu yasa çıkmadığı sürece bir şey olmaz. Belediyelerin gelirleri artacağı yerde azalır hale geldi.”

BELEDİYEYE YENİ BİRİMLER

 

Toplantıda belediye bünyesinde kurulması planlanan esnaf, engelliler, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri dernekleri birimlerinin kurulmasına ilişkin komisyon raporları da meclise geldi. İlgili komisyonların, birimlerin kurulmasını oybirliğiyle uygun bulduğu komisyon raporları meclisten geçerken, Başkan Batur raporlarını hızla hazırlayarak, birimlerin kurulması süreçlerini hızlandıran komisyon üyelerine teşekkür etti. Belediyenin bu birimlerle daha da güçleneceğine işaret eden Başkan Batur, “Seçim döneminde Birlikte Konak, demiştik. Şimdi sözümüzü tutuyor ve bu anlayışımızı belediyenin yönetimine yansıtıyoruz. Bu birimler bizim tüm paydaşlarımızla bağımızı güçlendirirken, verdiğimiz hizmetin kalitesini de artıracak” diye konuştu.

Oturumda, Konak Belediyesi Engelli Danışma-Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin, Konak Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı işbirliğiyle ortaklaşa işletilmesinin oybirliğiyle uygun bulunduğuna ilişkin komisyon raporu da meclisten geçti.

TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le birlikte Kadifekale’de hafta sonu yaptıkları temizlik çalışmalarını hatırlatan Başkan Batur, “Kadifekale’den başlayan bir temizlik kampanyası başlattık. Daha yaşanır, temiz bir kent amacımızı sahaya yansıtmak istedik. Bundan sonra da lokal ve toplu çalışmaları sürdürme kararı aldık. Kadifekale bu süreçte bizim için ayrı bir değer olacak ve biz bu değeri daha iyi bir noktayı getirmek için elimizden gelen katkıyı koyacağımızın mesajını vermek istedik” dedi.

Yapılan çalışmaları yerinde incelemek için sahaya inmeye başladığını da söyleyen Batur, Gültepe Spor Kompleksi ile Toros Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri inşaatlarının eylül ayı sonunda tamamlanmasının planlandığını da söyledi. Belediyenin yaz spor okullarına talebin çok fazla olduğunu da söyleyen Batur, spor yapma imkânı olmayan çocukların olduğu bölgelerde bu çalışmaların ön plana alındığına dikkat çekti. Batur, mecliste kararı alınan kentsel dönüşüm biriminin kurularak, çalışmaya başladığını meclise aktardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.