Dolar 32,2584
%-0.69
Euro 34,6848
%-0.35
Altın 2.410,010
%-0.52
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Meclisinde flaş kararlar! Cumhuriyet planlarına revizyon

Karşıyaka Meclisinde flaş kararlar! Cumhuriyet planlarına revizyon

Karşıyaka Belediyesi Temmuz Ayı olağan Belediye Meclisi Toplantısı birinci birleşimi Cemil Tugay başkanlığında meclis salonunda gerçekleşti. Meclis’te bir önceki başkan Hüseyin Mutlu Akpınar zamanından onaylanan Cumhuriyet Mahallesi imar planlarında revizyona gidilmesi kararı oybirliğiyle alındı. Meclis’te ayrıca Cehar Dudayev Bulvarı’ndaki belirlenen alana içkili yer onayı çıktı. Karşıyaka Meclisinde flaş kararlar

  • Ege Postası
  • 01.07.2019 - 19:28

YUSUFTOMRUK/EGEPOSTASI - Gündeme geçmeden önce konuşan Başkan Cemil Tugay “Sivas Madımak'ı anıyoruz. Öç ve kin duygularıyla değil, Metin Altıok şiirleri, Hasret Gültekin türküleri, sazın sözün ve semahın davetleriyle anıyoruz. O güzel insanlar asla unutulmayacaktır. Aradan geçen 26 yıl bunu kanıtlamıştır" diyerek belediye tiyatro grubunun oyununa davet etti. 23 Haziran seçimlerinde İstanbul’da zafer kazanan Ekrem İmamoğlu’nu da kutlayan Başkan Tugay ‘Yine Haziran ayında Atatürk’ün Karşıyakamıza gelişini kutladık. 24 haziran duruşumuzun temelini oluşturacak. Karşıyaka çocuk belediyesini kuracağız’ diye konuştu.

Başkan Tugay öte yandan belediye bünyesinde yeni atamalaryaptığını açıkladı. Tugay, Etüt Proje Müdürlüğüne Özlem Şenyol Kocaer’i, Muhtarları İşleri Müdürlüğü’ne Serdar Sepetçioğlu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne Mehmet Boz’u, Nehir Yüksel’i ise Plan Proje Müdürlüğü’ne atadı. 

MARKA KENT KARŞIYAKA KOMİSYONUNA RET!

Bir önceki meclis toplantısında bu meclisin gündemine bırakılan ‘Marka Kent Karşıyaka Komisyonu’ kurulması teklifi oy çokluğuyla reddedildi. AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk’ün ek gündemdeki madde sayısının fazlalığı konusunda daha önceden bilgilendirme talebi, başkan Tugay tarafından haklı bulundu. 

AKPINAR ZAMANINDAKİ İMAR PLANINA REVİZYON

Bir önceki Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın başkanlığının son ayında onaylanan Cumhuriyet Mahallesi’nin tamamı, İnönü ve Örnekköy mahallelerini kapsan İmar Planları’nda revizyon yapılması oy birliğiyle kabul edildi. İmar planıyla ilgili hem vatandaşlardan hem de kentsel dönüşüm firmalarından gelen şikayetler nedeniyle karar alınırken, AK Parti grubu da memnuniyetini dile getirdi. 

CEHAR DUDAYEV İÇKİLİ YER ONAYI

Cehar Dudayev bulvarındaki belirlenen tek nuramalar arasındaki alanlar içkili yer olarak kabul edildi. AK Parti Grubu’nun yaşam alanlarına uygunluk, kaldırım işgalleri ve trafik cekinlerine Başkan Tugay ‘Sizin çekinceleriniz uygulamaya geçildikten sonra yapılacak’ diyerek yanıt verdi. 

1787/1 SOKAK GÜNDEMDE KALDI

1787/1 sokak içinde içkili yer ruhsatı maddesinde ise AK Partili Ahmet Uğur Baran “Kentimizin gelişmesi demek alkol ruhsatı verilmesi değildir. Bostanlı’da iki kişi yan yana yürüyemiyor. Engellilerimizin durumu ortada. İyice araştırılarak detaylandırılmasını istiyorum” demisinin ardıdan konuşan Başkan Tugay “Karar verilmesi için daha fazla incele istiyor arkadaşlarım” diyerek maddenin gündemde kalmasını onaya sundu. Onay sonrası 1787/1 sokağa içkili yer onayı meclis gündeminde kaldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.