Dolar 32,3257
%-0.1
Euro 34,8298
%0.11
Altın 2.388,180
%-0.36
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Belediyesi uyuşturucuya savaş açtı: Halkın isyanı harekete geçirdi

Konak Belediyesi uyuşturucuya savaş açtı: Halkın isyanı harekete geçirdi

Konak'ta geçtiğimiz aylarda uyuşturucu nedeniyle üst üste gerçekleşen ölümler sonrasında isyan eden Ege Mahallesi halkının isyanına ilçe belediyesi kulak verdi. İlçe genelinde uyuşturucuyla mücadele için özel çalışma başlatan belediye, hem yetişkinleri hem de çocukları korumak için bazı özel tedbirleri hayata geçirecek. Pekdaş meclis üyesinin feryadına kulak verdi

  • Ege Postası
  • 17.09.2015 - 12:36
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi, Ege Mahallesi'nde Temmuz ayında art arda meydana gelen ve onlarca gencin yaşamını yitirmesine sebep olan uyuşturucu sorununa topyekün savaş açtı.  Son dönemde yaygınlaşan ve kullanımı gün geçtikçe artan bonzai olarak da bilinen sentetik uyuşturucuya karşı mücadele başlatan ilçe belediyesi yaşanan sosyal drama çözüm getirmek için kapsamlı bir çalışma hazırladı.

Roman mahallesinde hem acı hem isyan var: Ölüm göz göre göre geldi!

ROMAN MECLİS ÜYESİ YANGIR İSYAN ETMİŞTİ
Konak Belediyesi, ilçede sayısız mahalleyi esir alan ve bölgenin adeta kanayan yarası haline gelen acı manzaraya kayıtsız kalmadı. Ege Mahallesi ve Yenişehir gibi bölgelerde 12-13 yaşındaki çocuklara kadar inen ve ailelerin ocaklarına ateş düşüren uyuşturucu belasına karşı çeşitli eylemler düzenleyen mahallenin isyanı üzerine belediye harekete geçti. Konak Belediyesi'nde Roman vatandaşları temsil eden Yenişehir Mahallesi eski muhtarı ve CHP'li meclis üyesi Ali Yangır'ın resmi kurumlara yaptığı çağrı ve "Evlatlarımız ölmesin" feryadına kulak veren ilçe belediyesi, devletten yardım isteyen vatandaşın bu çağrısına kayıtsız kalmadı.

KONAK BELEDİYESİ UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTI
Belediyenin yürüteceği söz konusu çalışmalar kapsamında Hilal, Ege Mahallesi, Kahramanlar, Yenişehir, Yenidoğan, Kadifekale, Gültepe ve Yeşildere gibi bölgelerde bazı önemli önlemlere gidilecek. Geçmişte sayısız genci uyuşturucuya kurban veren ilçede gelir seviyesi ortalaması düşük mahallelerde yapılacak inceleme sonuncunda tespit edilecek eksikler doğrultusunda bir rapor hazırlanacak. Konak Belediyesi'ne bağlı ekipler ve meclis üyelerinden oluşturulacak heyetin yürüteceği faaliyetler çerçevesinde öncelik ise ortaokul ve lise çağındaki gençlere verilecek.  

MÜCADELE OKULLARA İNECEK
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında ölümcül alışkanlıklarının önüne geçebilmek için ilk etapta kitapçıklar bastıracak olan ilçe belediyesi, halka dağıtılacak görsel materyaller ile bilgi verecek. Yetişkinlere bu kitapçıklar ile uyuşturucunun zararlarını anlatacak olan belediye yönetimi, çocuklar ve gençler için de çeşitli üniversiteler, sağlık kuruluşları ve uzman akademisyenler ile ortak çalışma yürütecek. Ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadıkları mahalleler ve gelir seviyesi düşük alanlarda yaşayan vatandaşların taleplerine kulak veren Konak Belediyesi, mücadeleye kökten çözüm getirmek amacı ile eğitime eğilerek okullara inecek.


ÖNCELİK ROMAN MAHALLELERİNDE
Belirlenecek öncelikli alanlarda yer alan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki eğitim yuvalarında çeşitli seminerler, tiyatro gibi çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle uyuşturucunun zararları öğrencilere anlatılacak. Belediyenin gençleri uyuşturucudan uzak tutmaya ve toplumsal bilinci arttırmaya yönelik bu faaliyetleri kapsamında halk ekonomik ve sosyal olarak da desteklenecek. Özellikle uyuşturucu mağduru olan aile bireylerinin ilçe belediyesine ait semt merkezleri ile meslek edindirme kursları gibi faaliyetlere yönlendirilerek sosyo-ekonomik anlamda da katkılar sağlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.