Dolar 32,1988
%0.06
Euro 35,0202
%0.09
Altın 2.502,020
%-0.34
Bist-100 11.062,00
%3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Roman mahallesinde hem acı hem isyan var: Ölüm göz göre göre geldi!

Roman mahallesinde hem acı hem isyan var: Ölüm göz göre göre geldi!

Geçtiğimiz günlerde Konak’ın Ege Mahallesi’nde genç yaşta yaşamını yitiren Ahmet Kaleli’nin ölümünün ardından ortaya çıkan ihmaller zinciri vatandaşları isyan ettirdi. Sentetik uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybeden Ahmet Kaleli’nin babası Ege Mahallesi eski muhtarı Özer Kaleli’nin geçtiğimiz yıl bölgede sayıları hızla artan uyuşturucu satıcıları nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Onlarca gencin uyuşturucuya kurban veren mahalle halkı ise devleti göreve çağırdı. Roman mahallesinde hem acı hem isyan var

  • Ege Postası
  • 14.07.2015 - 14:07
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in kalbi Konak’ta yaşanan uyuşturucu vakaları can almaya ve ailelerin ocaklarını söndürmeye devam ediyor. Son dönemde kullanımını hızla artan sentetik uyuşturucu nedeniyle sadece Ege Mahallesi’nde birçok genç yaşamını yitirirken, yaşanan sosyal dram ve bölgenin kanayan yarası haline gelen acı manzara adeta mahalleyi esir aldı.

YETER ARTIK, BU SON OLSUN

Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Ege Mahallesi’nde 11 Temmuz tarihinde yaşanan acı ölümün yankıları gün geçtikçe artıyor. Bir ferdini daha uyuşturucuya kurban veren mahallede acılı baba ocağından feryatlar yükseldi. Aldığı uyuşturucu nedeniyle bayılan ve kaldırıldığı hastanede 6 günlük komanın ardından hayata gözlerini yuman 34 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Ahmet Kaleli’nin ölümüyle birlikte gözü yaşlı mahalleli de “Yeter artık, bu son olsun” dedi.

11-12 YAŞINDA ÇOCUKLAR BİLE UYUŞTURUCU BATAĞINA SAPLANDI

Yaşanan son gelişmelerin ardından mahalle halkı bölgede yaşanan sosyal drama dikkat çekerken, Ege Mahallesi’nde onlarca gencin uyuşturucuya kurban gittiğini ve tren yolu kenarında devamlı olarak cesetlerle karşılaştıklarını aktardı. Uyuşturucu kullanma yaşanın 11-12’ye kadar düştüğünü belirten mahalle sakinleri, uyuşturucu için dilencilik yapanlar dahi olduğunu söyledi. İzmir Valiliği ve İzmir Emniyet Müdürlüğü olmak üzere sayısız makama şikayetlerini ilettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını da hatırlatan Ege Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, artık ortaokula giden gençlerin dahi uyuşturucu batağına saplandığını ve satıcıların mahalleyi mesken tuttuğunu söyledi.

MAHALLE HALKI İSYAN BAYRAĞI AÇTI

Öte yandan,yaşanan son vakanın ardından sabrı taşan Ege Mahallesi sakinleri, Roman mahallelerinde yaşanan sosyal dram ve acı manzaraya dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenledi. “Uyuşturucuya hayır, analar ağlamasın”, “Gençlerimiz ölmesin”, “Artık yeter”, “Devlet uyuma” pankartları ile eylem yapan mahalle halkı, uyuşturucuya karşı isyan bayrağı açtı.

“İÇİMİZ KAN AĞLIYOR”

Vatandaşlar adına konuşan Konak Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi ve Yenişehir Eski Mahalle Muhtarı Ali Yangır, resmi makamlara şu çağrıda bulundu: “Türkiye genelinde Roman mahallelerinin dört bir yanını uyuşturucu tehlikesi sarmış durumda. Genç bir kardeşimizi uyuşturucu nedeniyle yaşamını yitirdi. Eğer Romanlara yönelik bir seferberlik yapılacaksa öncelikle bu soruna el atılmalı. Romanların yaşam alanları sosyal olarak, ekonomik olarak ve eğitim anlamında bir depremle karşı karşıya. En büyük derdimiz işsizlik ve uyuşturucu belası. Toplum olarak öncelikle bu konulara acil çözüm bekliyoruz. İzmir Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve milletvekillerimizden bu konuya el atmalarını talep ediyoruz. Çocuklarımızın geleceği tehlike altında. İçimiz kan ağlıyor... Bonzai nedeniyle 15 gencimizi kaybettik. Onlarca gencimizi hastaneye kaldırdık ve üzücü olaylara tanık olduk. Bu sıkıntıyı aşamıyoruz. Artık burada uyuşturucu satılmasını istemiyoruz. Buna göz yumanlar da var. Emniyet görevlilerini 24 saat göreve davet ediyoruz. Belediyelerimizde uyuşturucu ile mücadele komisyonu kurulmasını istiyoruz.”

BABASI BİR YIL ÖNCE SUÇ DUYURUSUNA BULUNMUŞ

Uyuşturucu karşısında yaşam savaşını kaybeden ve geride iki çocuk bırakan Ahmet Kaleli’nin acılı amcası Esat Kaleli ise, yeğenini kaybetmenin acısı içinde olduğunu söyleyerek, “Acımız  çok büyük. Artık analar ağlamasın, gençlerimiz de ölmesin. Uyuşturucu baronları bizim mahallemize el atmış durumdalar. Çaresizlik içerisindeyiz. Gençlerimizin işleri, aşları yok. Mecburen bu yola düşüyorlar. Benim yeğenim uyuşturucu kullanmazdı. Yaşamını yitiren bakanın oğlu, milletvekilinin oğlu, belediye başkanın oğlu da olabilirdi. Buna bir önlem alınmasını istiyoruz. Ege Mahallesi’nde bu yönde bir mücadele başlattık” diye konuştu.

ACILI AİLE FERYAT ETTİ: YÜZÜMÜZE BAKAN YOK

Kaleli, uyuşturucuya karşı geçtiğimiz yıl başlattıkları mücadele kapsamında konuyu savcılığa taşıdıklarını, Ahmet Kaleli’nin babası Özer Kaleli’nin halk ile birlikte uyuşturucu satıcılarına karşı suç duyurusunda bulunduklarını suç duyurusunda bulunduklarını ancak ilgililerin görmezden gelmesi nedeniyle ölümlerin gün geçtikçe devam ettiğini açıkladı. “Sadece içeni yakalıyorlar. Sivrisinek yakalanıyor ama bataklık kurutulmuyor” diyerek sözlerini sürdüren Kaleli, “Satanları da biliyorlar, onlar da yakalansın. Bu bataklığı kurutsunlar. 13-14 yaşında gençler yarın uyuşturucu kullanacak. Bizi uyuşturucudan kurtarsınlar istiyoruz. Ama yüzümüze bakan yok. Oyumuzu alıp gidiyorlar ama çaremize derman yok. Onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz. Daha hangi yetkililere ulaşalı? Bu konuyu halk olarak savcılığa taşıdık. Bunun mücadelesini veriyoruz, ama gariban insanlarız, önüne geçemiyoruz. Yetkilileri göreve çağırıyoruz” sözleriyle devletten çözüm istediklerinin altını çizdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.