Dolar 32,6139
%0.43
Euro 34,7867
%0.16
Altın 2.500,620
%0.65
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu tramvay için son sözünü söyledi: Palmiyeler kesilecek mi'

Kocaoğlu tramvay için son sözünü söyledi: Palmiyeler kesilecek mi'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde AK Parti'den gelen eleştirilerle birlikte yeniden alevlenen tramvay tartışmalarına nokta koydu. AK Parti'li Bilal Doğan'ın Karşıyaka sahilinde palmiye ağaçlarının kesileceği ile ilgili çıkışına yanıt veren Kocaoğlu, "Ben termik santral için, AVM için ağaç kesmiyorum. Ona izin veren kendi partisinin zihniyetidir. Bunlar siyaset değil" dedi. Kocaoğlu tramvay için son sözünü söyledi: Palmiyeler kesilecek mi'

  • Ege Postası
  • 30.06.2015 - 09:01
Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Tramvay Projesi için Yalı'da ağaçların kesileceğine dair iddiaları kesin dille yalanladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'ın dile getirdiği eleştirilere sert yanıt veren Kocaoğlu, Karşıyaka halkına seslenerek proje üzerinden siyaset yapıldığını söyledi.  

"BEN AVM İÇİN AĞAÇ KESMİYORUM"

Karşıyaka'da tramvay inşaatı nedeniyle ağaç kesileceği yönündeki eleştirilere sert yanıt veren Kocoağlu, kentin ulaşım ihtiyaçları için kritik bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi ve hem AK Parti'ye hem de Meclis Grup Başkanvekili Bilal Doğan'a seslenerek, "Ben her arkadaşımıza saygı duyuyorum ve saygıda kusur etmemeye çalışıyorum. Yine bir seçimden çıktık. Yağmur, afet, ihale mevzuatı gibi durumların siyaseti olmaz. Olmaması gerekir. Ben Yırca'da 6 bin zeytin ağacını kesip termik santral yapmıyorum. Buna benzer daha birçok şey sayabilirim. Bu zihniyetin verdiği izinle kesildi... Onun partisinin verdiği izinle kesildi. Termik santral için kesildi, AVM yapmak için ağaç kesiliyor. Biz palmiye gibi ağaçları kesmek istemiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sadece gözümüzün önünde Kadifekale'de, İnciarltı Kent Ormanı'nda, Sasalı'da diktiği ağaçlar ortada. Ben tramvay yapmak için güzergahı değiştirdim. Tramvay için kesilecek 8-10 tane dikildiği zaman başka yerde yaşamayacak ağaç var. Ağacın da bir ömrü var. Tramvay yapmak için, vatandaşı taşımak için, zevk olsun diye değil, AVM yapmak için doğayı, ağacı katletmiyorum, katletmedim de..." dedi.

"BU SİYASET DEĞİL"

Doğan'ın ve AK Parti'li isimlerin son dönemde dile getirdiği eleştirilerin siyasi temelde olduğunu savunan Aziz Kocaoğlu, "Beceriksiz" suçlamalarına ise şöyle karşılık verdi: "Körfezin durumu, Meles'in durumu... Her sene temizliyoruz. Bu sene kokmadı. 3-5 gün koktu da, yok dere ıslahını beceremedi de, yok belediye beceriksiz de... Ne yapacağım, Yeşildere'yi körfeze akıtmayacağım m? Bilal Bey'in bu eleştirilerine bakıyorum, bir meclis üyesi, eğer hatamız varsa nasibimi alıyorum. Ama eleştirmekle siyaset yapıyor ama bu siyaset değildir... Ben böyle siyaset yapmam. Ne Ankara'daki afete, ne İstanbul'daki afete, ne başka bir afete karşı hiçbir zaman siyaset yapmadım, yapmam da...Tüm kentlerimizin, yolu, kanalizasyonu, deresi, barajı, hepsi bir limite dayanıyor. Onun üstünde geldiği zaman dayanmıyor. Başkasının afeti ile siyaset olmaz. Afetin üstüne geldiği zaman, ondan bir şey kazanılmaz. Olumsuz şeylerden olumsuz şeyler çıkar."

"HERKESİ MEMNUN ETMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Tramvayı kentli ile birlikte, bilimsel veriler ışığında planladıklarının altını çizen ve halkın taleplerine kulak verdiklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Karşıyakalılar yıllardan beri tramvay istiyoruz diye bangır bangır bağırdı. Gazete arşivlerine bakın görürsünüz. Benim lokantamın önünden geçiyor, benim dükkanımın önünden geçiyor... Herkes eleştirebilir, herkes karşı çıkabilir. Bu ayrı mesele ama herkesin memnun olabileceği bir dünya yok. Tramvay dünyanın, gelişmiş ülkelerin kullandığı bir sistem. Ve bunu yapacağız. Biz de bu kentte yaşıyoruz. Biz karbon azaltım protokolü imzaladık. Bunu nasıl yapacağı? Tramvay yapmazsam, mazottan elektriğe geçmezsem nasıl yapacağı? Tramvayda ilk kazmayı vurduk, tramvay "Tu kaka" oldu. Kimisi gölge yaptı dedi, kimisi önümden geçti dedi. İZBAN'ı Aliağa'ya kadar uzattık. Metro yaptık. Bugün 350 bin kişi taşınıyor. Bunları yaparsanız nüfus artışı ve trafik artışı ile baş edebilirsiniz, aksi takdirde kontrol altına alamazsınız" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.