Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan eleştrilere toplu yanıt

Kocaoğlu'ndan eleştrilere toplu yanıt

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan 45 iş makinesinin hizmete alım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Metro ve stat gibi son dönemlerde sıkça tartışılan konularda Büyükşehir Belediyesi’ne yöneltilen eleştirilere sert yanıt veren Kocaoğlu, “Eleştirilere üzülmüyorum. Aksine beni kamçılıyor. Doğru yolda olduğumu görüyorum. Biz başladığımız işi alnımızın akı ile bitiriyoruz” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 01.08.2014 - 12:28
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar İZSU Kanal Daire Başkanlığı’nda gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan’ın yanı sıra, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye bürokratları, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

KOCAOĞLU BAKANLIĞA ÇAĞRIDA BULUNDU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerinin başında İzmir’de bir su sıkıntısı söz konusu olmadığını belirterek, bakanlığın bu yönde çalışma yapması yönünde çağrıda bulundu ve şöyle konuştu: “İklim şartları giderek suyun aleyhine genişliyor. Tarımda da vahşi sulamayı bırakarak damla sulamaya geçeceğiz. Tasarruf etmek zorundayız. Tüm dünyayı bir su krizi bekliyor, hepimizi bunun bilincindeyiz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Türkiye’deki su kaynaklarının kullanımı ile ilgili bir stratejik plan başlatmak zorunda. Biz belediye olarak bu çalışmaları kendi sınırlarımız ölçeğinde başlattık ve suyumuzu korumaya çalışıyoruz. İzmirli hemşerilerimiz 2009’da başlattığımız kampanyada büyük bir duyarlılık gösterdi. ilerleyen dönemde yine benzer bir çalışmayı başlatacağız. Hep beraber suyu koruyacak bu duyarlılığı geliştirmek zorundayız.”

“YOL HARİTAMIZI İZMİRLİNİN ÖNÜNE KOYACAĞIZ”
Kente yön verecek stratejik plan çalışmalarında son viraja geldiklerini de belirten Aziz Kocaoğlu, “30 Mart’tan yıl sonuna kadar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nerede neyi nasıl yapacağını, hangi kaynakla yapacağını, yol haritasını açık ve net şekilde belirleyip İzmirlinin önüne koyacaktır. Geçmiş dönemlerde de bunu yaptık. Stratejik planımızı hazırlayarak yolumuza devam edeceğiz. Hizmet gelmedi diye tepki gösteren arkadaşlarımız var. Arıtmamız yok diye bizleri arayan, imza kampanyası başlatan vatandaşlarımız var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 30 Mart’ta bağlanan ilçeler. Planlıyoruz. Yer seçimi var, ihalesi var, var oğlu var… Bizim ne yaptığımızı, ne yapacağımızı on senede öğrenemedilerse, bir on sene daha öğrenemeyecekler…” dedi.



STAT TEPKİSİ: BİLGİLİ BİLGİSİZ HERKES KONUŞUYOR
İzmir’i yakından ilgilendiren önemli projeleri konusunda izin sıkıntıları ile karşılaştıklarını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, çok tartışılan Göztepe ve Karşıyaka statları konusunda Ankara’ya çağrıda bulunmayı da ihmal etmedi. Son olarak AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün Karşıyaka Örnekköy’de yapmayı planladıkları stat ile ilgili olarak “Dere yatağının üstüne stat olmaz” sözlerine de sert yanıt veren Kocaoğlu şöyle konuştu: “Çok konuşulan kentin hem kuzeyine, hem de güneyinde yeni stat yapılması işi var. Bu konuda herkes konuşuyor, herkes bir şeyler söylüyor. Bilgili bilgisiz… Dere yatağına stat yapılmaz diyorlar. Dere yatağını onun mesleği bilmez. İZSU bilir, jeoloji mühendisleri bilir, inşaat mühendisleri bilir. Bütün mesele kentin rantını yemek üzerine kurulan bir sistemin borazanlığını yapmaktan başka bir şey değildir. Onun mesleğini nasıl icra ettiğini, kente, kentliye, yeşile, doğaya nasıl baktığını, mesleki felsefesinden çok iyi bildiğimiz bir arkadaştır. Onun  nasıl yoğurt yediğini, bizim de nasıl yoğurt yediğimizi dünya alem biliyor…”

“ALNIMIZIN AKIYLA…”
Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleşen Poligon ve Fahrettin Altay metro istasyonlarına dair eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın “Bundan sonra bitse ne olur, bitmese ne olur'” şeklindeki eleştirilerine de yanıt veren Kocaoğlu, “Metro uzunca bir süreden sonra nihayet bitti. Sırtımızda taşıdığımız 9,5 yılın yükünü “Oh” diyerek üstümüzden attık. Biz bir şeyi başardık. Diğer şehirler gibi “Biz bunu yapamıyoruz, bu bizim değil Ulaştırma Bakanlığı’nın görevi” demedik. Alnımızın akıyla başladığımız işi bitirdik. Gerekli önlemleri aldığımız halde, bizim aldığımız raporu bize karşı kullanmaya çalıştılar. Bu işleri bilen birisi olan eski bakana “Bundan sonra bitse ne olur, bitmese ne olur'” sözleri yakışmıyor. Şimdi de şaftlar konusunda eleştiri alıyoruz. Poligon’daki şaft kademe kademe  kapatılacak. Yol açılacak. Bunun tünelle, hatla ilgisi yok. Bunlar beni kamçılıyor. Bunlara üzülmüyorum. Doğru yolda olduğumun daha çok farkına varıyorum. Çünkü bir garip telaş içerisindeler. Allah rızası için, çalışan, üreten, iş yapan, on senedir kendi göbeğini kendisi kesen ve doğru yönetme konusunda Türkiye’nin bir numaralı kuruluşu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni karalamakla, çamur atmakla, manipülasyon yapmakla ve üstüne topla tüfekle gelmekle hiçbir şey elde edemezsiniz, edemediniz, edemeyeceksiniz. Çünkü, kente, insana, doğaya aynı pencereden bakmıyoruz. Aramızdaki en büyük fark bu. Biz geleceğe, insana, doğanın korunmasına, yaşamın gelişmesine, ülkenin ve kentin kalkınmasına bakıyor ona göre proje üretiyoruz” şeklinde konuştu.



“BU NE AYRIMCILIK, BU NASIL BİR ÖTEKİLEŞTİRME'”
Kent merkezindeki kamu alanlarının özelleştirilmesine de tepki gösteren Başkan Kocaoğlu, “Sizin neye nasıl baktığınıza bir tek örnek vereceğiz. Mersinli’de bir fidanlık vardı. İstinaf Mahkemeleri yapılsın diye buraya imar çıkardık. İnşaat halen başlayacak... Arkasından iki tane karayolları arazisi satışa çıktı. Hep beraber davulla zurnayla satıyoruz… Bu üç tane kamu malı satılıyor, parası alınıyor, belediyeye de bölge istinaf mahkemesi Denizli’ye kaçıyor, belediye imar versin deniyor. İstinaf mahkemesi Denizli’ye kaçarsa İzmir küçülecek m? Bu ne ayrımcılık, bu nasıl bir ötekileştirme, bu ne biçim bir bakış açısı, anlamak mümkün değil... İzmir’i sürdürülebilir şekilde kalkındırmamız gerekiyor. Böyle kutsal bir görevimiz var. Biz bunu yapabilecek güçteyiz. Bunu on sendir gösterdik. Bundan sonra daha güçlüyüz. Altyapı eksiklerimizi bitirdik. Kongre merkezi yok diye eleştirmek ayrı şeydir. Yeni fuar alanını yaparken buna para verip katkı koymak ayrı şeydir. Biz kongre merkezi de, fuar alanı da, opera binası da yaparız. Bunu yapabilecek güçteyiz” dedi.

JEOTERMAL KAYNAKLARI İÇİN SİTEMİNİ YİNELEDİ
Son olarak Seferihisar’da yer alan jeotermal kaynaklarını ile ilgili sitemini dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, Başbakan Erdoğan’dan mektupla istediği söz konusu alanlar için “Orada o kaynaklar çürüyor. Arazi tahsislerini vermediler. Bu ülkeyi kalkındıralım, kaynaklarımızı israf etmeyelim. Bir yanda ülkeyi kalkındırmaya çalışanlar, bir yanda kendini kalkındırmaya çalışanlar var. Bu dünya tarihi boyunca böyle oldu. Ama insanlık tarihi hiçbir zaman geriye gitmedi. Hep birlikte daha iyi günlere koşacağız” diye konuştu.

DAHA HIZLI VE DAHA KALİTELİ HİZMET
İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan, bütünşehir yasası kapsamında İZSU’nun genişleyen hizmet ve sorumluluk alanı sınırları dahilinde yeni araçlara ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Bugün için Türkiye’de eşi benzeri görülmeyen araçlar aldık. Yeni araçlarımızla daha hızlı çalışarak, vatandaşlara daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunacağız. Yoğun ve şiddetli yağışlara maruz kalıyoruz. Afetlerin önüne geçebilmek için hazırlık bakımından bu iş makinesi filomuz. Büyükşehir sınırlarına dahil olan dokuz ilçede çok büyük işlerle ve projelerle karşı karşıyayız. Bu ilçelere de merkezdeki ilçelerimizle aynı kalitede hizmet götüreceğiz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.