Dolar 32,3556
%-0.39
Euro 34,7438
%-0.18
Altın 2.406,850
%-0.65
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan canlı yayında 15 Temmuz mesajları

Kocaoğlu'ndan canlı yayında 15 Temmuz mesajları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı TV programında açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, darbe girişiminin ardından FETÖ'ye yönelik başlatılan tasfiye operasyonları doğrultusunda belediyede de çalışma başlattıklarını söyledi. Kocaoğlu'ndan canlı yayında 15 Temmuz mesajları

  • Ege Postası
  • 27.07.2016 - 18:40

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kanal 35'te canlı yayına katıldı. Kocaoğlu 15 Temmuz darbe girişiminden sonra TV ve gazetelerde açıklama yapmamasına yönelik gelen eleştiriler için, “Çıkmadım, konuşmadım diye bir şey yok. Kimse çağırmadı. Çağrıldım buraya geldim” dedi.

İLK DEFA DARBEYE KARŞI DİK DURDUK

Türkiye'nin büyük bir badire atlattığını ifade eden Kocaoğlu, “Millete geçmiş olsun. Vatandaşın o akşam sokağa çıkması demokrasiye sahip çıkması hangi kesimden olursa olsun mevcut hükümete ve Cumhurbaşkanına sahip çıkması aslında Türkiye'de bugüne kadar görülmemiş bir demokrasi duruşu getirdi. Bu benim için çok önemli. Hepimiz için çok önemli. İlk defa darbe girişime karşı dik durduk demokrasiye sahip çıktık. 15 Temmuz akşamına kadar darbeye direnme kültürümüz yoktu. Bunu sağladık. A'dan Z'ye çok iyi bir sınav verdik” dedi.

İZMİR KRİZİ İYİ YÖNETTİ

15 Temmuz akşamı Valilik'te krizi masasında ve delediye binasında olduğunu aktaran Kocaoğlu, “Valilik'te durdum. Otobüslerimizi itfaiye araçlarımız imkanlarımızı verdik. Her zamanda devletimizin Valiliğimizin yanındayız. İzmir'deki yetkililer Vali, savcı, jandarma, emniyet krizi çok iyi yönettiler. Ben şahit oldum” ifadelerini kullandı.

MEYDAN ÖNERİSİNİ ANLATTI

Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ve Hamidiye Camii önünde denize doğru oluşturulacak yeni meydana ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ adının verilmesi doğrultusundaki önerisi hakkında açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, “ İzmir'de üç meydan var. Konak Meydanı tarihi bir meydan. Cumhuriyet Meydanı resmi törenler yapılıyor. Bir de Gündoğdu Meydanı var. Halkın meydanı. Konserler gösteriler yapılıyor. Biz tarihi Mithatpaşa Sanat Okulu'nun karşısına 42 bin metrekarelik meydan yapıyoruz. Deniz kıyısında. Buraya 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın yakışacağını düşündük. Meclise öneridir. Meclis büyük ihtimalle oy birliğiyle onaylayacaktır. Meydan bittiğinde uygun bir anıtla birlikte 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olacak. Sadece Demokrasi Meydanı olsun diyenler oldu ama İzmir'de Demokrasi Meydanı var. Bu olayı hepimizi üzüntüye boğan olayı 15 Temmuz demeden anlatmak mümkün değil.” dedi.

GEREĞİNİ YAPARIM

Darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantılı kişilere yönelik başlatılan tasfiye operasyonları kapsamında “Devletin makamlarından belediyedeki personelle ilgili belge bilgi gelirse ne yapacaksınız'” sorusuna şu yanıtı verdi, “Gereğini yaparım. Bununla ilgili bir girişim var. İstihbarat birimlerinden aldığımız bilgilere göre gereğini yapacağız. Bu işin partisi olmaz. Benim gibi belediye başkanlığını siyaset dışı yapmaya çalışan belediye başkanı için hiç olmaz. Hele darbe girişiminden sonra bu parti şu parti boş. Nasıl orduya yargıya girmişse bizim belediyemize de girmiş olabilir. Kendilerini çok iyi kamufle ettiklerine yönelik kanaat var. Gerekeni yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Benim elimde istihbarat yok. Böyle bir yetkim de yok. İlgili birimlerden alacağımız bilgiye göre uygulayacağız.”

VALİLİĞİN EMRİNE 83 OTOBÜS VERDİK

Kocaoğlu, otobüslerin Konak Meydanı'na ücretsiz yolcu taşıması için çalışma başlattıklarını söylerken, Valiliğin emrine de 83 otobüs verdiklerini söyledi. Kocaoğlu, “Kararname çıktı. Çalışma başaldı. 30 otobüsü ücretsiz sevk ettik. Sabah akşam kullandırıyoruz. Konak Meydanı'ndan ücretsiz yolculuk yapacaklar. Yeter ki bizim bu konuda yetkimiz olsun.Başımıza gelenleri biliyorlar. Ben yoğurdu üfleyerek yerim. İzmirlilerin sorumluluğunu taşıyorum. Hesabını veremeyeceğim kanuna uymayan hiçbir işi yapmadım bugüne kadar. Gerekli izinleri aldıktan sonra bütüm imkanları seferber ederiz. O akşam 83 otobüs verdik. Şuan da da Valiliğimizin emrinde. Şöförlerimizde 3 vardiye olarak bekliyor. Çıkıp bunları anlatmadık. Ben reklamı sevmiyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.