Dolar 32,2838
%-0.61
Euro 34,6443
%-0.46
Altın 2.412,390
%-0.43
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den AK Parti'ye iade-i ziyaret

CHP'den AK Parti'ye iade-i ziyaret

CHP İzmir Örgütü, AK Parti İzmir Teşkilatı’na ziyarette bulundu. Gerçekleşen ziyarette iki başkandan da demokrasi, birlik ve beraberlik mesajları verildi. CHP'li Yüksel, 15 Temmuz'daki darbe girişimi için, " Bu durumu daha öncesinden gören bir siyasi parti olduğumuz için daha az şaşırdık" dedi. CHP'den AK Parti'ye iade-i ziyaret: Gündem 15 Temmuz ve miting

  • Ege Postası
  • 27.07.2016 - 13:42

ABDULHAKİM KÜÇÜK/HABER SERVİSİ  – AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın, geçtiğimiz Şubat ayında CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i makamında ziyaret etmesinin ardından, Türkiye'de yaşanan sıkıntılı süreç arifesinde Yüksel, Delican'a iade-i ziyarette bulundu. AK Parti İl Binası'nda gerçekleşen ziyarette önemli mesajlar da verildi.

YÜKSEL: DİYALOĞU YENİDEN BAŞLATMAK ÇOK ÖNEMLİ

Ziyaretin amacıyla ilgili konuşan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, “CHP İl Kongresi’nden sonra Sayın başkanımız bizi ziyaret etmişlerdi. Bugünde siyasette daha yapıcı bir dilin oluşturulması konusunda da mutabakatlarımız vardı. Bizde kendilerine iade-i ziyarete geliriz demiştik, fakat Türkiye’nin gündemi çok yoğundu, arkasından gelen bu olağanüstü dönem nedeniyle gecikmeli bir ziyaret oldu. İade-i ziyaret dışında Türkiye’nin ihtiyacı olduğu bir dönemde bu diyaloğun yeniden başlatılması, bunun olumlu şekilde sonuçlanması önümüzdeki dönem içinde Türkiye’nin yeniden demokratik bir biçimde yapılanmasını, bizde kentlerimizde siyaseti işe yarar hale getirmek, kentlisine, ülkesine fayda sağlayan bir iş yapmak istiyoruz” dedi.

DEMOKRASİ HEDEF ALINMIŞTIR

15 Temmuz’da Türkiye’nin çok ciddi bir tehlike atlattığını ve uçurumun kenarından döndüğünü belirten Yüksel, "Başta hükümeti hedef alan ama bütün Türkiye’nin de demokrasisi hedef alınmıştır. En başta da siyasi partilere yönelik olarak değerlendiriyoruz, parlamenter demokrasiye karşı yapılmış bir darbe olarak değerlendirdik. Parlamentonun bombalanması Türkiye’de ilk kez yaşandı. Bütün siyasi partiler, medya, STK’lar ve başta yurttaşlar olmak üzere hep beraber bu darbeye ilk andan itibaren karşı çıktık” şeklinde konuştu

“TÜRKİYE O GECE BİRLİKTEYDİ”

15 Temmuz'da Türkiye’nin demokrasiyi tam olarak sahiplenerek darbeye karşı çıktığını dile getiren Yüksel, “Türkiye o gece birlik içerisindeydi. 200’ün üzerinde yurttaşımız ne yazık ki yaşamını yitirdi ve demokrasi şehidi oldular. O kişilere de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu demokrasi şehitlerini gerçekten şehit statüsünde değerlendirip, ailelerine de sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“GÜN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMA GÜNÜ”

15 Temmuz öncesi hükümete yönelik ciddi eleştirileri bulunduğunu da söyleyen Yüksel, "Bunların birçoğu da bu darbe planları ortaya çıktıkça, bu eleştirilerinde önemli olduğu ortaya çıkıyor. Hem iktidarın, hem muhalefet partilerinin parlamenter demokrasiyi geliştirmek amacıyla öz eleştiri yapması gerekiyor. Ama gün demokrasiye sahip çıkma günü” ifadelerini kullandı.

“KURUNUN YANINDA YAŞ YANMAMALI”

Darbecilerin inanılmayacak şekilde başta TSK olarak birçok kuruma çöreklendiğini ifade eden Yüksel, “İnanılmaz bir örgütlenme içerisinde olduklarını görüyoruz. Bunların tasfiye edilmesine yönelik hızlı ve adil olunması gerekiyor. Kurunun yanında yaşın yanmaması için dikkatli davranılması gerekiyor. Bu çetenin mutlaka çöreklendiği kurumlardan temizlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Yerine mutlaka liyakata bağlı görevlendirilmeler ve hak eden insanların düşüncesine bakılmaksızın görevlendirilmesi  gerektiğini düşünüyoruz. Devletin geçmişte de böyle geleneği vardı ve böyle devam etmesini ümit ediyoruz” dedi.

“PARLAMENTO DEVRE DIŞI BIRAKILMAMALI”

Kapatılan üniversitedeki öğrencilerinde farklı değerlendirilerek mağdur edilmemesini söyleyen Yüksel, “Biz demokrasi adına Taksim’de bir şölen yaşattık. Bununda Türkiye’nin geleceği açısından çok daha farklı ve önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle yeni yapılanmada parlamentonun mümkün olduğunca pasifleştirilmeden, devre dışı bırakılmadan, Türkiye’nin daha sağlam temellere oturtulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

DELİCAN: İZMİR HER ZAMAN DEMOKRASİNİN KALESİ OLMUŞTUR

Türk demokrasisi açısından çok önemli bir süreçten geçtiklerini dile getiren AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Her zaman söylediğimiz gibi bu kentin bir demokrasi geleneği var. İzmir, her zaman demokrasinin kalesi olmuş ve canı pahasına savunmuş, Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkan bir kent… İzmir’de farklı bir yapı var.  Biz sokakta karşılaştığımızda selamlaşan insanlarız,  İzmir’in bu demokratik iklimi tüm Türkiye’ye örnek olacak biçimdedir” şeklinde konuştu.

DELİCAN CHP’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye’de bir demokrasi tatbikatı yapıldığını ve ülkeye uzanacak ellere karşı durduklarını belirten Delican, “Tüm dünyaya örnek olacak bir milletiz. Bu millet Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de tüm dünyanın takdirini topladı. Bu verdiğimiz mücadelede bizimle aynı mücadeleyi verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ortak deklarasyon yayınlanması çok önemliydi. Kılıçdaroğlu’nun ilk günden birlik ve beraberliği dile getirmesi çok önemli” dedi.

DELİCAN: BİRBİRİMİZE BAĞIMLILIĞIMIZLA BU SÜRECİ ATLATTIK

Türkiye’deki sıkıntılı sürecin siyasi partilerin ve vatandaşların birbirlerine bağlılığı ile atlattığını söyleyen Delican, “. Siyasette karşılıklı eleştiriler olabilir, çok normaldir.  Tabi ki eleştirilere sonuna kadar iktidar olarak açığız. Bu süreçte bizler şunu da gözlemledik, 80 darbesi öncesinde bu ülkenin evlatlarını provoke edilerek ortam hazırlandı. Bu sürece de baktığımızda son derece profesyonel bir yapının bu ülkenin çalışkan gençlerini bir şekilde kaparak, kendi amaçları doğrultusunda nasıl kullandıklarını ve belli yerlere yerleştirdiklerini gördük.Biz bu duruma çok şaşırdık. Ama bu kutuplaşmalara Türk siyaseti izin vermedi” ifadelerini kullandı.

DELİCAN: İHTİYAÇ VARSA MİTİNG YAPILIR

Birlik ve beraberliğin bu zor dönemde çok önemli olduğunu vurgulayan Delican, “Sizin ziyaretinizde bu açıdan çok önemli. Bu birlikteliği biz miting olarak Gündoğdu’da da yapabiliriz, ihtiyaç varsa yapılır. CHP, Taksim’de miting yaptı, bizde meydanlardayız. Belki STK’ların katılımıyla da gerçekleşebilir. Meclis üyelerimizde, demokrasi şehitlerimiz için isterlerse Büyükşehir ile bir görüşme yapabilir

YÜKSEL: MİTİNG İÇİN DAHA FAZLA ZORLAMAK İSTEMİYORUZ

Bütün kimlikleriyle demokrasi nöbetinde olduklarını belirten Yüksel, “Kaymakamlar da ilçelerde yürüyüş düzenliyor. Bende ilçe başkanlarına katılmaları yönünde görüş belirtiyorum. Konak Meydanı’nda yapılan demokrasi nöbetine de farklı siyasi partilerden ve bizim partimizden de katılım oluyor. Oraya parti olarak resmi bir katılım olarak Sayın Delican’ın daveti olmuştu. Bunu bir daha zorlamak istemiyoruz. Ben herkesin aldığı eylem biçimine saygılıyım, ama daha geniş bir cepheden de bakmak gerektiği düşünüyorum” şeklinde konuştu.

YÜKSEL: BİZ AK PARTİ’DEN DAHA AZ ŞAŞIRDIK

AK Parti’ye göre 15 Temmuz’da yaşananlara daha az şaşırdıklarını dile getiren Yüksel, “Bu örgüt Ergenekon, Balyoz davasında üst düzey komutanları saf dışı bırakarak yerlerine geldi. Milletvekillerinden başlayıp, Genelkurmay başkanını terörist diye içeri attılar. O zaman da eleştirilerimiz vardı. Bu durumu daha öncesinden gören bir siyasi parti olduğumuz için daha az şaşırdık. Bundan sonraki süreçte daha dikkatli hareket edilmesi gerekiyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.