Dolar 32,4018
%0.13
Euro 34,7914
%0
Altın 2.402,630
%0.24
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan AK Partili başkanlara ‘pankart’ salvosu!

Kocaoğlu'ndan AK Partili başkanlara ‘pankart’ salvosu!

Kocaoğlu meclis toplantısında AK Parti’den gelen eleştirilere yanıt verdi. Kocaoğlu, AK Partili belediye başkanlarının ilçelerinde Büyükşehir’in çalışma yaptığı alanlara pankart asmasını hedef aldı. Kocaoğlu'ndan AK Partili başkanlara

  • Ege Postası
  • 09.10.2017 - 21:29

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan ilk meclis toplantısı, Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleşti.

Kocaoğlu, dilek ve temenniler bölümünde AK Parti Grubu’ndan belediyeye yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi.

DOĞAN’DAN İZSU ÇIKIŞI
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan İZSU’nun çalışmalarını eleştirdi. Doğan, İZSU’nun çalışma yaptığı birçok yerin çamur deryasına döndüğünü ifade etti, “İZSU’nun ilçe belediye başkanlarımızı düşürdüğü zor durum yaz aylarında alt yapı çalışmalarının da artmasıyla içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Bu konudaki uyarılarımı ve bilgilendirmelerimiz kulak arkası edilmektedir. Dere ıslahı, bakım ve temizlik faaliyetlerine de sıkıntı var. Meles’te her sene harcanan milyonlara karşın hiçbir faydasını görmediğimiz temizlik faaliyetleri dostlar alışverişte görünsün şeklinde mi oluyor. İzmir’de dere yatakları temizlenmiyor. İZSU asli görevi olan dere yataklarının temizlenmesi konusunda sınıfta kalmıştır. Yüzülebilir körfez diyorsunuz da dereler temizlenmiyor” dedi.

CİDDİYETTEN YOKSUN YÖNETİLİYOR
 “Basit bir su arızasının dahi günlerce giderilmediğini görüyoruz” diyen Doğan İZSU’ya yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü;

“İzmir’in suyu göz göre göre heba oluyor. Etkin bir müdahale edilememektedir. İZSU’nun acziyeti midir yoksa imkansızlık durumu mu vardı? 2017 yılında suyu tankerle dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hali acaba ne zaman son bulacaktı? Neden günlerce tamirat yapılamıyo? Son verilere göre kentin suyunun yüzde 30’u kayıp ve kaçak nedeniyle yok olmaktadır. Su akıyor İZSU bakıyor. Hal böyleyken İZSU’nun beceriksizliğinin faturasını niye halk ödemektedi? Yeni yıla girerken bir zamla karşılaşacak mıyı? Sıradan bir kurum haline gelen, tabela şirketine dönüşen İZSU 30 yıllık kurum ciddiyetinden yoksun yönetilmektedir. Tüm açıklarını zamla kapatır hale geldiniz. İZSU’nun başarısız bu yönetiminden yönetim kurulu başkanı olarak siz sorumlusunuz. Bu kötü gidişe dur demek sizin göreviniz”

KÖKOĞUZ’DAN ULAŞIM ELEŞTİRİSİ
AK Partili Ali Kökoğuz ise belediyenin ulaşım hizmetlerini hedef aldı. Kent trafiğinin felç olduğunu vatandaşların saatlerce yollarda beklediğini ifade eden Kökoğuz, “Sizden bir ricam olacak; gecekondu bölgelerine sık seferler düzenleyiniz. Karşıyaka tramvayından vatandaş şikayetçi. Vatandaşlarımız genelde yaşlı engelli ve öğrenci çocuklar. Meskun bölgelerden 200-300 metre uzaktan gidiyor. Arada yol var. Bu tramvay 25 yıl sonrası için ön görülmüşse lütfen araya bir sefer mi koyacaksınız taksi dolmuşları tekrar mı çalıştıracaksınız bir şey yapın” dedi.

KOCAOĞLU’NDAN YANIT
Kocaoğlu, AK Parti’den gelen eleştirilere toplu yanıt verdi. Kocaoğlu önce Doğan’ın İZSU’ya yönelik eleştirilerine cevap verdi. Kocaoğlu, “

Dere ıslahı konusunda çok yoğun çalışmalarımız olduğunu biliyoruz. Fetrek Çayı’nda 300 metre dere ıslahı 3 senedir yapılıyor. Meles, Manda Çayı ve Arap Deresi’ne geldiğiniz zaman buradaki çalışmaları biteviye aralıksız her mevsim yapılacak. Maalesef vatandaşımız bu 3 deremizi çöp deposu olarak kullanıyor. Dolayısıyla her sene topluyoruz ilaçlıyor ve temizliğe devam ediyoruz. Derelerden pislik denize akmıyor. Bu da kötü kullanımdan kaynaklanıyor. Çalışıyoruz. Hiçbir şey söylemeyin. Rakamlarla konuşun. İzmir ne kadar arıtma yapıyo? Denize, dereye arıtılmış su veriyor. Diğer illerimiz ne kadar veriyo? İnsaf dinin yarısıdır. Rakamlar kıyas kabul eder, boş laf değil. Çevre yatırımları hangi ilde ne kadar yapılıyor, önemli olan budur. Bir daha söyleyeyim. Denize pislik akmıyor. Aklınızda kalsın. Çünkü bütün sular arıtmadan geçiyor. Su arızalarda bir artış söz konusu. Onun da gerekçesini söyleyeyim. 110 bin hektardan 1 milyon 200 bin hektara geçerken diğer bölgelerimizde su kanalizasyon dere ıslahı konusunda çok problemli yerler devraldık. Öncelik sıralamasını oralara verdik. Merkezde idare ediyoruz diye 19 ilçede çalışmalara hız verdik” dedi.

AK PARTİLİ BAŞKANLARI HEDEF ALDI
Kocaoğlu konuşmasının sonunda Büyükşehir’in çalışma yaptığı alanlara pankart asan AK Partili belediye başkanlarını(Kemalpaşa-Menderes) hedef aldı.

Kocaoğlu, “Bir metrekare sökülen taşın üzerine 8 metre uzunluğunda pankart asıp büyükşehir belediyesini ilçesine şikayet eden belediye başkanı o pankarta harcadığı emek ve parayla o bir metrekareyi onarırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerine hiç ayrım yapmadan ne kadar ihtiyacını karşılad? Onu oraya asmak beni küçültmez. Beni utandırmıyor” dedi.

Kemalpaşa’da asılan pankartlarda ““İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kazı çalışmaları nedeniyle bozulan ana yollarımızın hafta sonuna kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaması durumunda yolların yapımı belediyemiz tarafından gerçekleştirilecektir” ifadesi kullanılmıştı.

Menderes’te asılan pankartlarda ise  “İZSU tarafından kazılan yolların yapımı İZSU ve Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir. Tüm halkımıza önemle duyurulur” ifadeleri kullanışlmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.