Dolar 32,2211
%0.21
Euro 34,9882
%0.06
Altın 2.508,730
%0.22
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de kuzey turu!

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de kuzey turu!

İki günlük program kapsamında İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çandarlı, Bergama, Kınık ve Dikili ziyaretlerinden oluşan ikinci gün mesaisini noktaladı ve kentten ayrıldı.Kılıçdaroğlu'nun, Ekmeleddin İhsanoğlu'na tepkisini sosyal medya üzerinden dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'le bir araya geldiği ziyarette Gönenç'in sessiz kalması dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 19.07.2014 - 11:54
EGEPOSTASI - Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istemek için sahaya inen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  İzmir'deki iki günlük programını tamamladı.  

İLK GÜN DOLU DOLU GEÇTİ
Kılıçdaroğlu İzmir’deki ilk gün mesaisinde Swissotel’de basın toplantısı düzenlemiş ve İsrail’in Gazze’ye saldırması nedeniyle BM’ye seslenmişti. Kılıçdaroğlu daha sonra Büyükşehir’e geçmiş burada CHP grubuyla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirmişti. Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından Alsancak’ta yapılan tam otomatik otoparkın açılışına katıldıktan sonra Karşıyaka’ya geçmişti. CHP Lideri burada 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen iftar organizasyonuna katılmıştı.

"İZMİR'DEN BM'YE ÇAĞRI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

"KILIÇDAROĞLU KARŞIYAKA'DA İFTAR  YAPTI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

İKİNCİ GÜN DÖRT İLÇE
Kılıçdaroğlu ikinci gün mesaisinde  Çandarlı, Bergama, Kınık ve Dikili'de vatandaşla bir araya geldi.. Kılıçdaroğlu’na Genel Sekreter Gürsel Tekin, Genel Başkan yardımcısı Aytun Çıray, İl Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, beleidye başkanları, ilçe başkanları ve il yöneticileri  eşlik etti.


I
İLK DURAK ÇANDARLI
‘Seçim senin’ yazılı parti otobüsüyle Kılıçdaroğlu ilk olarak Çandarlı’ya geldi. Kılıçdaroğlu, Çandarlı meydanında seçim otobüsü üzerinde konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, herkesin sandığa gitmesini istedi.Cumhurbaşkanı olacak ismin tarafsız ve  bilgili olması gerektiğini ifade eden CHP Lideri, “Cumhurbaşkanının arkasında hiçbir leke olmamalı. Bayrağımızı temsil etmeli, kimsenin kimliği ile ilgilenmemeli, yurttaşlara eşit olmalıdır. Anadolu toprakları bereketli topraklardır. Bu topraklarda Karacaoğlan’lar, Dadaloğlu, Aşık Veysel’ler yetişti. Şimdi bereketi, huzuru ekeceğiz. Ekmek için Ekmeleddin diyeceğiz. Huzurlu bir Türkiye’de yaşıyoruz. Huzurun adresi odur. Bilgisi ve birikimi ile bizim Cumhurbaşkanımız olacak. Sadece ben değil Batı da Doğu da ona inanıyoruz. Filistin’de çocuklar öldürülüyor. Erdoğan’a sesleniyorum. Sen gerçekten Filistin olayını çözmek istiyorsan Malatya Kürecik’teki istasyonu kapatacaksın. Kapatabilir m? Kapatamaz. Ben kapatamayacağını biliyorum. Biz Cumhurbaşkanlığı seçiminde İhsanoğlu’nu 10 Ağustos’ta koltuğu oturtacağız. Sizler beni dinlemeyin. Siz de ülkenin koşullarını anlatın. Yurttaşlara anlatın. Benim görevim var. Sizin de var. Ben de çalışacağım, siz de çalışacaksınız” dedi. 

MERAKLA BEKLENEN GÖRÜŞME: GÖNENÇ SESSİZ KALDI
Kılıçdaroğlu, Çandarlı’nın ardından iki günlük programında ziyareti en fazla merak konusu olan Bergama’ya geçti. Kılıçdaroğlu, İzmir’de İhsanoğlu’na tepkisini attığı tweetle dile getiren tek CHP’li belediye başkanı olan ve seçim stratejisinin masaya yatırıldığı hiçbir toplantıya katılmayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'le bir araya geldi.Ziyarette  İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, İhsanoğlu’na tam destek verdiklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu  Canbaz’a teşekkür ederken, “Sorun yoksa ekmek için Ekmeleddin” ifadelerini kullandı. Belediye başkanı  Gönenç’in hiçbir açıklama yapmayıp  sessiz kalmayı tercih etmesi dikkat çekti.


SANDIĞA GİDİN ÇAĞRISI
Kılıçdaroğlu, daha sonra seçim otobüsü üzerinden Bergamalılara seslendi.  “Barış, huzur ekersen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçersin” diyen Kılıçdaroğlu, “İhsanoğlu, Türkiye’nin yetiştirdiği ender insanlardan birisidir. Kendisini bütün Dünya tanıyor. Biz yeni yeni tanımaya başladık. Bu topraklar böyle insan yetiştirdiği için mutluyum. Sandığa gideceksiniz. Gidin ki Türkiye hakkında konuşma yetkiniz olsun” dedi.


KINIK MEYDANINDA VATANDAŞA SESLENDİ

Kılıçdaroğlu’nun Bergama’dan sonraki durağı Kınık oldu.Kınık Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenen CHP Lideri, sandık çağrısını yineledi. Meydanda bulunan kalabalığa “elinizi vicdanınıza koyun” diye seslenen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti; “ Cumhurbaşkanının tarafsız, bağımsız olması gerekiyor. Cumhurbaşkanları az konuşur ama öz konuşur. Kavga etmez. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Devletin sigortası atarsa faturayı halk öder. Diyorlar ki ‘Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanımıyoruz’… Onu tanımıyorsunuz ama öbürünün nasıl oluğunu çok iyi biliyorsunuz. O gelecek barışı her yerde sağlayacak. Cumhurbaşkanları huzuru, barışı sağlayacak. Bugün size geldim. Sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız” 


SON DURAK DİKİLİ
Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki son durağı Dikili oldu.Dikili meydanında kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, Çandarlı, Bergama ve Kınık’ta yaptığı sandık çağrısını Dikilİ’de de yineledi. Kılıçdaroğlu, “ Siz tatilinizi yapın ama sandığa gidin. Önümüzde genel seçimler var. CHP’yi iktidar yapmak için çalışacağız” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.