Dolar 32,3785
%0.06
Euro 34,7702
%-0.06
Altın 2.395,250
%-0.07
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıç 'Taraf oldu' eleştirilerini yanıtladı

Kılıç 'Taraf oldu' eleştirilerini yanıtladı

CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç ile İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ın adliye koridorunda çekilen fotoğrafına tepki gösteren partililere Kılıç’tan yanıt geldi. Kılıç 'Taraf oldu' eleştirilerini yanıtladı

  • Ege Postası
  • 14.12.2017 - 15:44

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç’ın CHP Buca İlçe Kongresi itirazlarının reddedilmesinin ardından, İlçe Başkanı Kasım Akdağ ile adliyede yan yana fotoğraf çektirmesi ilçede tepkilere neden oldu. Kılıç, taraf olduğu iddialarına Egepostası aracılığıyla yanıt verdi. Kılıç, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nde örgütün verdiği görevlerde bulunduğum sürece bulunduğum makamın verdiği gücü hiçbir zaman o gücün asıl sahibi olan örgüte karşı kullanmadım. Bu dönemde de İzmir delege seçimleri ve ilçe kongreleri sürelerince hiçbir müdahalede bulunmadım,  üyelerin özgür iradelerine etki etmedim. Buca kongresinde de seçim sonuçlanana kadar hiçbir delegenin özgür iradesine müdahale etmedim. İlçe kongresi bittikten sonra, tanıklık ettiğim yapılan demokratik yarışta sandıktan kazanarak çıkan tarafı kutladım” dedi.

"GÖRÜŞÜM ALINSAYDI YANIT VERİRDİM”

İtirazın ardından kendisinden hukukçu kimliği ve parti içi görevleri nedeniyle görüş talep edildiğini söyleyen Kılıç, “Ancak ertesi gün seçim kuruluna itiraz olduğunu ve seçimin iptalinin ya da oy pusulasının kısmen iptalinin istendiğini öğrendim. Benden konuyla ilgili görüş istenince uzun yıllardır yaptığım örgüt görevleri ve hukukçu kimliğim ile görüş bildirdim. İncelediğimde kazanan oy pusulasında küçük maddi hatalar olduğunu bunun oy pusulasının ya da seçimin iptalini gerektirmeyeceğini düşündüğümden hukuki yardımda bulundum. İtiraz eden taraf da görüşümü alsaydı kendilerine de itirazın yersiz olduğunu söylerdim” diye konuştu.

“EVET TARAF OLDUM”

Kongreye gölge düşmemesi için tarafsız olarak görüş bildirdiğini vurgulayan Kılıç, “Basit maddi hatalarla demokrasi şölenine dönüşen kongremize gölge düşmesinin önüne geçmek;  taraf olmaksa evet ‘taraf’ oldum. Ben hem görevim gereği hem  partililik anlayışım gereği parti üyesinin hukukunu ve hakkını her durumda koruma amacı ile taraf olurum. Ülkemiz bu kadar zor bir süreçten geçerken ve 2019 seçimlerine  yapılan kongrelerimizden çıkacak kadrolarla gidecekken, partimizin kamuoyunda itirazlarla, mahkemelerle yer almasına izin vermemek gerekiyor. Bayrağı devreden ilçe başkanımız Çağdaş Kaya ve yönetimine tüm emekleri için teşekkür eder; yeni seçilen ilçe başkanımız Kasım Akdağ  ve yönetimine başarılar dilerim’ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.