Dolar 32,2061
%-0.17
Euro 35,0798
%0.28
Altın 2.468,760
%0.92
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de 'Kudüs' krizi

AK Parti'de 'Kudüs' krizi

Başta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve yönetim kurulu üyelerinin de ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkent olarak ilan etmesine yönelik tepkilerini anında dile getirmesine karşın AK Parti Dikili İlçe Başkanı Engin Karadağ’ın partisinin kadın kollarının Cuma günü gerçekleştirmek istediği Kudüs açıklamasını engellemek için Dikili İlçe Emniyet Müdürü’nü telefonla arayarak açıklamanın yapılmasını önlediği iddia edildi. İlçe başkanı bir diğer başkana engel oldu iddiası

  • Ege Postası
  • 14.12.2017 - 12:32

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesinin ardından tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Başta AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İzmir ve tüm Türkiye’deki il teşkilatları birbiri ardına basın açıklamaları ve protesto eylemleri gerçekleştirdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri anında tepki vererek, akşam saatlerinde Konak Meydanı’ndaki Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı. Ancak İzmir’in Dikili ilçesinde bu durumun tam tersi yaşandı. Kudüs ile ilgili basın açıklaması yapıp konuyla ilgili bilgilendirici el broşürü dağıtmak üzere harekete geçen AK Parti Dikili Kadın Kolları Başkan ve yönetim kurulu üyeleri de toplanıp oybirliğiyle açıklama yapma kararı aldı.

KADIN KOLLARI YÖNETİM KURULU KARARINI UYGULAMAK İSTEDİ VE..

Yasemin Sarı başkanlığındaki AK Parti Dikili Kadın Kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri aldıkları yönetim kurulu kararının ardından Dikili Kaymakamlığı’na ve Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe göndererek yarın (15 Aralık 2017-Cuma) yapacakları basın açıklaması için gerekli izinlerin verilmesini istedi.

DİLEKÇEDE GEREĞİNİN YAPILMASI İSTENDİ AMA..

Sözkonusu dilekçede, “… Kaymakamlık makamına.. 15.12.2017 Cuma günü saat 13.45’de Dikili Atatürk Meydanı’nda Kudüs ile ilgili basın açıklaması yapacağız. Bilgilerinizi ve gereğini arz ederiz” yazıldı. Dilekçe ekine de bir adet konuşma metni ve bir adet el broşürü örneği eklendi.

KADIN BAŞKANDAN DİLEKÇESİNİ GERİ ÇEKMESİ İSTENDİ

Ancak Dikili Kaymakamlığı’nın ilçe emniyet müdürlüğüne gönderdiği yazı sonrası izin gelmesini bekleyen AK Parti Dikili Kadın Kolları Başkanlığı beklemediği bir durumla karşılaştı. Dikili İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden aranan Başkan Yasemin Sarı’ya basın açıklamasına izin verilmediği belirtildiği gibi, dilekçesini geri çekmesi istendi.

Dilekçesini geri çekmek durumunda kalan Sarı’dan dilekçenin altına ‘Dilekçemi kendi isteğimle geri alıyorum’ şeklinde bir ibare yazması ve imzalanması istendi.

KADIN BAŞKANA KENDİ İSTEĞİMLE GERİ ALIYORUM YAZDIRILIP İMZA ATTIRILDI

Normal prosedüründe ilerleyen ve yarın yapılması için hiçbir güvenlik gerekçesi de bulunmayan Kudüs hakkındaki basın açıklamasına izin verilmediği gibi, dilekçenin geri alınmasının istenmesi ve altına ‘kendi isteğimle geri alıyorum’ ibaresinin yazılması partililer ve parti teşkilatında büyük rahatsızlık yarattı.

İLÇE BAŞKANI İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ARADIĞI İDDİA EDİLDİ

Öte yandan edinilen bilgilere göre AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı’nın Kudüs açıklamasından haberdar olan AK Parti Dikili İlçe Başkanı Engin Karadağ’ın Dikili İlçe Emniyet Müdürü’nü telefonla arayarak, açıklama yapılmasına izin vermemesini istediği iddia edildi. Karadağ’ın telefonunun ardından kadın kolları başkanı Sarı’nın apar topar aranarak ilçe emniyet müdürlüğüne çağrıldığı ve dilekçesini geri çekmesini istediği kaydedildi.

O BAŞKAN İDDİALARA NE YANIT VERDİ'

Konuyla ilgili ulaşıp bilgisini sorduğumuz Engin Karadağ ise şu açıklamayı yaptı:

“Ankara’dayım dört gündür.  Ancak Cuma günü burada olacağım için bir dahaki haftaya erteledik. Habersiz hareket etme lüksü yok. Durdurma gibi bir şey yok. Bana gelen kadın kolları ilçe başkanından habersiz hareket etme lüksü yok. Bana gelen bir şey olursa olumlu cevap veririm zaten. Bana gelip müsaade isterlerse kendilerine o konuda destek veririz. Önce ilçenin en yetkili ilçe başkanı aranır ve müsaade istenir. Ben burada olmadığım için bana bir şey gelmedi. Kadın kolu başkanımızdan bana bu konuda talep gelmedi. Oraya çıkıp da üç beş kişiyle bir şey yapılmaz. Tepkiyi tam vermek lazım. Bana gelen bir bilgi yok. Bana ulaşan her bilgide destekçileri olurum. Ben yapacağım işler için il başkanımızla 15 dakika görüştüm. Ben nasıl kafama göre bir şey yapamıyorsam, müsaade alarak ve organize olarak, hep beraber ineriz ve birliktelik içinde Kudüs için tepkimizi koyarız. Kudüs hepimizin kırmızı çizgisi. Biz birlikte olduğumuz sürece güçlüyüz. Ayrı ayrı programların yapılması hoş olmaz. Ben atandığım dönemde Yasemin hanımın kendisine referans oldum. Referansı benim. Ama kendisi de zaten konuya hakim olmadığını, işlerinden dolayı sıkıntı yaşayacağımı söylemişti. Ona rağmen sıkıntı yok devam edelim, biz gereken desteği veririz demiştik. Bizden istediği her destekte yanındayız. Elbette bizi seven de sevmeyen de var. İlçe emniyet müdürünü aramadım. Partinin en yetkilisi kimse yazışmayla bu işleri halleder. Aynı prosedürü uygularız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.