Dolar 32,3554
%-0.39
Euro 34,7816
%-0.07
Altın 2.397,850
%-1.03
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa'da 30 Ağustos coşkusu

Kemalpaşa'da 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü, Kemalpaşa’da düzenlenen resmi törenlerle kutlandı. Törende vatandaşlarla bir araya gelen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, bağımsızlık ve özgürlüğün önemine dikkat çekerek; aynı duyguları bugünde yaşadıklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 30.08.2016 - 14:48

Milli Mücadele’nin dönüm noktası 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kemalpaşa’da düzenlenen resmi törenlerle kutlandı.

Bu yıl 94. kez gerçekleştirilen yıldönümü etkinlikleri, Kemalpaşa Merkez’de Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı. Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kemalpaşa Garnizon Komutanı Jandarma Yzb. Erhan Gönülbağı, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sağlam, İlçe Emniyet Müdürü Şahin Özdemir ile resmi kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı program, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Törenin ardından gazi ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Uğurlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine dikkat çekerek, “Bu bayram, atalarımızın bağımsızlık ve özgürlük yolunda verdiği mücadeleyi gösteren en önemli günlerden biridir. 30 Ağustos 1922 tarihi, aynı zamanda milletimizin emperyalizme karşı dik duruşun bir göstergesidir” diye konuştu.

Günümüzde benzer duyguların yaşandığını vurgulayan Başkan Uğurlu, “Milletimizin varlığını hedef alan 15 Temmuz Darbe Girişimi halkımızın 30 Ağustos ruhuyla verdiği tepki sayesinde önlenmiş; hain ve işbirlikçiler de adaletin ellerine teslim edilmiştir. Aziz milletimizin bu duruşu göstermiştir ki; kimsenin gücü bizleri bölmeye yetmez. Vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere şehit olan bütün vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.