Dolar 32,5037
%0.05
Euro 34,8993
%-0.21
Altın 2.438,570
%0.1
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa Belediyesi'nde akıllara durgunluk veren uygulama

Kemalpaşa Belediyesi'nde akıllara durgunluk veren uygulama

30 Mart seçimlerinde CHP’li, Rıdvan Karakayalı karşında seçim kazanarak Başkanlık koltuğuna oturan Arif Uğurlu Belediye yaptığı uygulamalar ile tepki çekmeye devam ediyor. Daha önce birçok birimden yaklaşık 150 kişiyi işten çıkaran Başkan Uğurlu’nun hedefinde bu defa üst düzey yöneticiler var. Uğurlu görevden aldığı başkan yardımcısına oda yerine başkalık makamı önünde bir sandalye verdi, vatandaşı bilgilendirmekle görevlendirdi. Başkan yardımcısı Yahya Aka özlük haklarının yeniden iade edilmesi için Başkan Uğurlu’ya dava açtı.

  • Ege Postası
  • 19.09.2014 - 14:18
EGEPOSTASI – HABER SERVİSİ / Kemalpaşa Belediyesi Eski Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın, geçen dönem Ayvalık Belediyesi’nden transfer ettiği Başkan Yardımcısı Yahya Aka’nın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. 30 Mart seçimlerinden sonra koltuğa oturan AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun hışmına uğrayan Aka, önce görevden alındı, daha sonra odası elinden alındı.
Belediye Başkanı Arif Uğurlu imzalı, “Başkanlığıma bağlı başkan yardımcısı kadrosunda görev yapmakta iken, mevcut kadronuz uhdenizde kalmak kaydı ile hizmet binamız üst katında bulunan başkanlık makamının girişinde vatandaşa bilgi vermek ve vatandaş ile ön görüşme yapmak üzere geçici olarak görevlendirildiniz” yazısı bir süre önce Başkan Yardımcısı Yahya Aka’ya tebliğ edildi.Aka da böyle bir görevlendirmenin Devlet Memurları Kanunu’na aykırı olduğunu belirtti, yasal haklarını kullanmak üzere şerh koyarak bildirimi imzaladı.
Belediye başkanlık makamı önüne biri Yahya Aka’ya, diğeri de bir başka bürokrata olmak üzere iki sandalye konularak burada görev yapmaları istendi.
Odası alındıktan sonra “unvanına yakışan bir oda tahsisi için” dilekçe yazan Başkan Yardımcısı Aka, kendisine tahsis edilen yere geldiğinde şok yaşadı.  Başkan Yardımcısı Yahya Aka’ya tahsis edilen yer, başkanlık makamının girişinde konulan sandalyeydi…

ESKİ MÜDÜR DE YANINDA…
Kemalpaşa Belediyesi eski Strateji Geliştirme Müdürü Ahmet Paker’in de Aka’yla birlikte aynı yerdeki diğer sandalyede oturarak görev yapabileceği bildirildi.

MAHKEMEYE GİTTİ
Rıdvan Karayalı döneminde, zabıta, destek hizmetleri ve muhasebe müdürlüklerinin bağlandığı başkan yardımcısı Aka’nın, yaşananlar karşısında şaşkın olduğu öğrenildi. Başkan Yardımcısı Yahya Aka’nın “Özlük haklarının korunması için mahkemeye başvurduğu ve mahkemenin sonuçlanmasından hemen sonra mobbing davası açmaya hazırlandığı ileri sürüldü.
 
UĞURLU PERSONELE GÖZDAĞI VERDİ
Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun Belediye personeli ile yaptığı toplantılarda “Bana uymayanların sonu böyle olur” dediği iddia edildi.
 
Başkan Yardımcısı Yahya Aka’yı görevden alarak makam odası yerine sandalye veren Başkan Uğurlu’nun KEM BEL şirketinde çalışan, 67 yaşındaki şehir plancısı Mehmet Emin Aşkın’a ise 40 metrekare oda tahsisi yaptırdığı iddia edildi.




YALNIZ DEĞİL ESKİ MÜDÜRDE YANINDA…
Kemalpaşa Belediyesi eski Strateji geliştirme müdürü Ahmet Paker ile birlikte bu sandalyelerde oturabilecekleri ifade edilmiş.


UĞURLU PERSONELE GÖZDAĞI VERDİ
Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun Belediye personeli ile yaptığı toplantılarda “Bana uymayanların sonu böyle olur” dediği iddia edildi.
Başkan Yardımcısı Yahya Aka’yı görevden alarak makam odası yerine sandalye veren Başkan Uğurlu, KEM BEL şirketinde çalışan, 67 yaşındaki şehir plancısı Mehmet Emin Aşkın’a ise, 40 metre kare oda tahsisi yapıldığı iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.