Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da işçi ayağa kalktı

Karabağlar'da işçi ayağa kalktı

Karabağlar Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 166 işçiyi ilgilendiren ihaleyi taşeron firmanın kazanmasıyla başlayan krizin ardından belediye çalışanları flaş bir kararla eyleme gitti. Belediyenin Eskiçamlık semtinde bulunan Mali Hizmetler Müdürlüğü önüne gelen belediye işçileri, işlerini kaybetmek istemediklerini belirterek belediye yönetimi ve şirketi protesto etti.

  • Ege Postası
  • 19.09.2014 - 14:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başlayan ihale krizinin ardından Karabağlar’da yaşanan taşeron kriziyle birlikte ayağa kalkan belediye işçisi, eyleme gitti. İşlerini kaybetme ya da taşerona geçme tehlikesi yaşayan Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı çalışan 166 personel, hizmet alım ihalesini kazanan firma yetkililerinin evraklarını teslim etmek üzere Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne geldiği esnada belediyede eş zamanlı olarak gösteri düzenledi.
 
 
KRİZ KARABAĞLAR’A SIÇRADI
Çiğli Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan taşeron krizinin bir benzeri de Karabağlar Belediyesi’nde yaşanırken, işçi ayağa kalktı. Geçtiğimiz haftalarda belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan 166 kişiyi kapsayan hizmet alımının taşeron firmaya gitmesinin ardından başlayan kriz Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün hizmet binası önüne taşındı.
 
İŞÇİLER KAPIYA DAYANDI, TAŞERONU PROTESTO ETTİ
Halen belediye şirketi KARBEL A.Ş.’de çalışan ve belediyenin asfalt çalışmaları, inşaat, yol ve kaldırım onarım çalışmalarını yürüten 166 işçiyi ilgilendiren ihalenin taşeron firma RGR İnşaat Tekstil Temizlik-Taşımacılık A.Ş’ye gitmesiyle tedirgin olan ve hak kayıpları gündeme gelen belediye çalışanları Eskiçamlık semtindeki Mali Hizmetler Müdürlüğü binası önüne çıkarma yaptı. Belediye şirketinin borçları nedeniyle ihale dışı kalmasıyla şoka uğrayan ve taşeron firmanın ihaleyi kazanmasıyla huzursuz olan belediye işçilerinin tepkisi hizmet binasına taşarken, düzenlenen eylem sırasında yer yer gerginlik yaşandı.
 
FEN İŞLERİ PERSONELİ EYLEMDE
Taşeron firma yetkililerinin belediyeye resmi evraklarını teslim etmeye geldiği sırada başlayan eylemde “Taşerona hayır” diyen belediye işçisi, müdürlüğün hizmet binası önünde nöbet tutma kararı alırken, eylem yapan personel yarım gün iş bıraktı.

"TAŞERONDA ÇALIŞMAYACAĞIZ"
Taşerona karşı eylem kararı alan ve 166 işçi ile birlikte sendika olarak eylemin ardından bir basın açıklaması yapan DİSK Genel-İş 5 No'lu Şube Başkanı Naci Çetin, taşerona karşı gösterdikleri irade ve kararlılığı sürdüreceklerinin altını çizerek, "Karabağlar'da kriz devam ediyor. İhale üç aylık süreci kapsıyor ancak değil üç ay, üç saat bile taşeronda çalışmayacağız. Biz bugün burada kararlı olduğumuzu gösterdik. İşimizi, ekmeğimizi taşerona teslim etmeyeceğiz. Kazanılmış haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Hak kaybı yaşamak istemiyoruz. Firma  belediye ile resmen sözleşme imzalamadı. Bugün işçi olarak irade ve kararlığımız gösterdik, geri adım attıklarını düşünüyoruz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.