Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kazan Halk Hamamı’nın temeli atıldı

Kazan Halk Hamamı’nın temeli atıldı

Ankara’nın Kazan ilçesinde belediye tarafından yaptırılacak olan halk hamamının temeli törenle atıldı.Atatürk Mahallesi'nde Belediye Fen İşleri Müdürlüğü yanında yapılacak olan hamamın temel atma törenine Kaymakam Veysel Beyru, Belediye...

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 09:37
Ankara’nın Kazan ilçesinde belediye tarafından yaptırılacak olan halk hamamının temeli törenle atıldı.

Atatürk Mahallesi'nde Belediye Fen İşleri Müdürlüğü yanında yapılacak olan hamamın temel atma törenine Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, belediye ve il genel meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Kazan Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileriyle başlayan temel atma töreni konuşmalar, kurban kesimi ve dualarla devam etti.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, proje hakkında bilgi vererek, “Kazan’ın bir hayali daha gerçekleşiyor. Geleneksel Türk hamamının modern bir biçimde yorumlanmasıyla tasarlanmış, 2 bin 660 metrekare inşaat alanına sahip, 2 katlı, kadın ve erkeklerin yararlanabileceği geleneksel Türk hamamının yanı sıra sauna, soyunma odası, duş, göbektaşı ve vitamin bar yer alacak.” dedi.

"HİZİPTE DEĞİL HİZMETTE YARIŞIRIZ"

Göreve geldikleri günden bu yana hükümet, Ankara Büyükşehir ve kendilerinin çalışmalarıyla Kazan’ın çehresinin değiştiğini vurgulayan Lokman Ertürk, ”Kazan’ın gelişimi, üniversitelerin ilgili bölümlerinde tez konusu olacak kadar hızlı olmuştur. Biz hizipte değil hizmette yarışırız. Bizim için esas olan halkımızın yaşamaktan mutlu olacağı bir Kazan meydana getirmektir.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ertürk, Kazan Soğulcak Mahallesi'nde bulunan termal suyun hamamda kullanılmasının düşünüldüğünü ve hamam inşaatının bu yılın sonunda bitirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından kurban kesildi, okunan duaların ardından butona basılarak Kazan Halk Hamamı’nın temeli atıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.