Dolar 32,3993
%0.12
Euro 34,8101
%0.05
Altın 2.404,810
%0.33
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kasım'da tamamlanacaktı: Adalet yine gecikti!

Kasım'da tamamlanacaktı: Adalet yine gecikti!

İzmir Konak'ta yapımı devam eden Bölge Adliye Mahkemesi'ne ait yeni hizmet binası inşaatı vaktinde tamamlanamadı. Resmi Gazete'de yayınlanan karar gereği Temmuz ayında hizmete girecek ve İzmir ile birlikte 5 ayrı ile hizmet edecek tesisin tamamlanması geciktiği takdirde devlet yine kiraya çıkacak ve milyonlarca lira daha ek kaynak harcanacak. Kasım'da tamamlanacaktı

  • Ege Postası
  • 05.02.2016 - 13:19
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Temeli 2013 yılında atılan ve yapımına 144 milyon liraya yakın para harcanan İzmir Bölge Adliyesi söz verilen Kasım 2015'te tamamlanamadı. Ege Bölgesi'ne hizmet vermesi beklenen dev yeni tesisin bitiş tarihi geçmesine karşın inşaatının henüz zemin katında olduğu gözlendi.
 


SANCILI GEÇİŞ SÜRECİ
Personeli hazır olan ve İzmir'in yanı sıra, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli ve Muğla yargı çevresine hizmet etmesi planlanan tesisin inşaatının geçtiğimiz yılın Kasım ayında tamamlanması bekleniyordu. Ancak inşaat sürecinde yaşanan zorluklar ve yavaş ilerleyen tesisin yapımındaki gecikme yeni bir faturayı da beraberinde getirdi.
 


TESİS YETİŞMEZSE DEVLET YİNE KİRAYA ÇIKACAK
Adalet Bakanlığı tarafından Kasım ayında yayınlanan karar gereği toplam 6 ilde hizmet verecek bölge idare mahkemelerinin 20 Temmuz 2016 tarihinde hizmete girmesi öngörüldü. Ancak henüz hakim ve savcı atamaları yapılmayan ve hizmet binası da hazır olmayan tesis Temmuz'a yetişemediği takdirde, kurum zoraki olarak hizmet vermeye başlayacak. Binası hazır olmadığından ötürü kiraya çıkacak olan Adalet Bakanlığı, Bölge Adliye Mahkemesi için yeni ek hizmet binası kiralayarak milyonlarca liralık ilave harcama yapacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.