Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kart krizinde sil-baştan: Olmadı bi' daha!

Kart krizinde sil-baştan: Olmadı bi' daha!

Haziran ayından patlak veren ve toplu ulaşımda krize yol açan temassız akıllı kart sistemiyle ilgili mahkemenin verdiği iptal kararı sonrasında yeniden harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nden flaş bir karar geldi. Geçtiğimiz ay acil ihaleye çıkarak dört aylık süreyle geçici hizmet alımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi bu doğrultuda elektronik ücret toplama sistemiyle ilgili yaklaşık dört yıl süre geçerli olacak esas büyük ihaleye çıkacak. Kart krizinde sil-baştan

  • Ege Postası
  • 15.09.2015 - 09:12
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de 1999 yılından bu yana uygulanan elektronik ücret toplama sisteminde yaşanan ihale kriziyle birlikte 16 yıl sonra bilet uygulamasını geri getiren ve yargıya taşınan gelişmelerin ardından süreç sil-baştan işleyecek. Kartek firmasının kazandığı ihaleyle ilgili mahkemenin verdiği kritik iptal kararının ardından 4 aylık hizmet alımına giden ve krizi ara formülle aşan İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkacak.

TOPLU TAŞIMADA SÜREÇ SİL-BAŞTAN İŞLEYECEK
İzmir’de toplu ulaşım sisteminde Haziran ayında ortaya çıkan kaosun ardından başlayan krizle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi beklenen kararını verdi. Elektronik ücret toplama sistemini kuran ve 16 yıl boyunca işleten Kenkart firmasının hizmeti Kartek firmasına devretmesiyle ortaya çıkan ve İzmirlilerin mağduriyeti ile milyonlarca liralık kamu zararını da gündeme getiren sistem kriziyle ilgili son sözünü söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 44 ay süreli esas büyük ihaleye çıkacak.

ESHOT YENİDEN İHALEYE ÇIKIYOR
Önümüzdeki aylarda gerçekleşecek ve 8 Ocak 2016 ile 7 Eylül 2019 arasını kapsayan üç buçuk yıllık kapsamlı ihale için kolları sıvayan ESHOT Genel Müdürlüğü, kritik hizmetlerin devamı için yeniden işlem yapacak. Büyükşehir Belediyesi, Kamu İhale Kurumu’ndan (KİK) gelen yasaklama ve Ankara İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararları sonrasında Kartek firmasının kazandığı esas ihaleyi iptal ederken, hizmetlerin aksamaması için acil durumlarda başvurulan 21-B maddesine göre davet usulüyle dört aylık hizmet alımına gitmişti.

BELEDİYE KRİZİ “ARA FORMÜL”LE AŞMIŞTI
Bu gelişmelerin ardından olası benzer krizin önüne geçmek için çözüm yolu arayan ve yargı kararı doğrultusunda inceleme yapan Büyükşehir Belediyesi’nin bu hamlesiyle birlikte süreç de sil-baştan işlemiş olacak.

ULAŞIM KARTLARINDA EK DÜZENLEMEYE GİDİLECEK Mİ'
Öte yandan, metro, otobüs, vapur, İZBAN gibi toplu taşıma sistemini yakından ilgilendiren ihalede kapsamı genişletme kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şartname çerçevesinde bazı değişikliklere gitmesi bekleniyor. İlerleyen süreçte toplu taşımada geçerli olan kartların tramvay sistemine de entegre edilmesi ve konser, tiyatro gibi sanat etkinlikleri, spor müsabakaları, fatura ödemeleri, bisiklet kiralama sistemi (BİSİM) ile otopark ödemelerinde de geçerli olması ve vatandaşların belediye tesislerine aynı kart ile giriş imkanlarından faydalanabilmesi amacıyla ek düzenlemeye gidilmesi planlanıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.