Dolar 32,3028
%-0.55
Euro 34,6625
%-0.41
Altın 2.410,670
%-0.5
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'dan TOKİ satışı sonrası büyük buluşma: Ranta yerinde hayır!

Karşıyaka'dan TOKİ satışı sonrası büyük buluşma: Ranta yerinde hayır!

Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde Mavişehir'deki arazi satışına dur demek için gerçekleşen buluşmada İzmir ranta dur dedi. Başkan Tugay 'Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz' derken, Başkan Soyer 'Kimse buralara rant kapısı olarak görmesin" dedi. Soyer, "Sevgili Cemil Tugay'a çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi ve İzmir halkı bu alanların ranta kurban edilmemesi için her türlü mücadeleyi verecektir." diye ekledi.

  • Ege Postası
  • 20.07.2020 - 19:30

Yusuf TOMRUK/EGEPOSTASI  - Karşıyakalılar, TOKİ tarafından geçtiğimiz hafta satılan ve büyük yankı yaratan kamu yararı imarlı iki arazinin satışına tepki göstermek için bir araya geldi. Karşıyakalılar Belediyesi öncülüğünde satılan arazilerden birinin üzerine gerçekleşen buluşmaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, il yöneticileri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, partililer ve Karşıyakalılar katıldı. 

'KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NE TERK EDİN GİDİN'

TOKİ'nin satışına karşı çıkmak için ilk konuşmayı TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Meliy Yalçın aldı. Yalçın TOKİ'nin İzmir'de ve Türkiye'de yaptığı tahribattan bahsederek "Biz TOKİ'nin yapmış olduğu bu satışı kesinlikle kabul etmiyoruz. Kent yağmasının devamı diye düşünüyoruz. Burayı satın alanları için konuşuyoruz. İmar değişikliği yaşanır diye düşünüyorsanız bunu aklınızdan çıkarın. Biz TMMOB olarak buna izin vermeyiz. Bu yağma dönemi bitti arttık. Dur deme zamanı hep beraber geldi. Talebimiz şu dur. Bu alanı vakit geçirmeden Karşıyaka Belediyesi'ne terk edin gidin. Kimseye peşkeş çekmeye çalışmayın" dedi. 

TUGAY: MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Cemil Tugay sloganlar eşliğinde kürsüye geldi. Tugay "Bu tür toplantılar coşkuları paylaşmak içindir. Belki başkan olduğum ilk günden itibaren, acı duyarak bböyle bir toplantıya katılıyorum. Gelen herkese teşekkür ediyorum. Yürekleri buradan olan çok daha fazla insan olduğnu da biliyorum. Değerli Karşıyakalılar, sizleri Belediye Başkanınız olmanın onuruyla selamlıyorum. Her konuğumuza TMMOB ve bütün STK'lara Karşıyakımıza hoş gediniz diyorum. Bugün burada değerler yurtseverlik ve Karşıyaka'ya duyulan saygı ve sevgidir, dayanışmadır, kardeşliktir. Bu ortak duygularla daha önce defelarca dile getirdiğimiz bir itirazımızı daha güçlü bir sesle bir kez daha dile getirmek için bira raya geldik. Türkiyemiz ne yazıkki tarihi boyunca işlenmiş kent suçuna şahitlik etti. Burada yine böyle bir haksızlığa dur demek için buradayız. Bu toprak parçası doğanın bir armağanıdır. Böyle kalmalıdır. İtirazımız bu nedenledir. Bu alan hiç bir şekilde özel mülkiyete satılmamalı ve yapılaşmaya açılmamalıdır. Başta TOKİ olmak üzere konuyla ilgili tüm yetkilileri halkın sesine kulak vermeye kamunun vidanına duymaya çağırıyorum..TOKİ'den Tüm İzmir'de yeşil alanları, spor alanlarını halkın kullanıma ayrılmış donatı alanlarının özel kişi ya da kuruluşlara satışını durdurmasını talep ediyoruz. Burada siyasi çalışma yapmıyoruz, yaşadığımız kente sahip çıkıyoruz. Bugün burada hangi siyasi görüşten olursa olsun Karşıyaka bir bütündür. Tüm güzellikleri Karşıyakalılarındır. Bugün burada olan herkese teşekkür ediyorum. Burada yatırımlar yapmayı ve para kazanmayı düşünenler, bu kentin geleceğini gasp etmenin kamu vicdanındaki mahkumiyetleriyle ödeyeceklerdir. Lütfen bu girişimden vazgeçin. Karşıyakalıya ait olana Karşıyakalıya bırakın. Biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. 

SOYER: KİMSE BURALARI RANT KAPISI OLARAK GÖRMESİN

Buluşmada son olarak söz alan İzmir Büyküşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "Değerli Karşıyakalılar, İzmirliler bugün sizlerle birlikte olmaktan büyük gurur duyuyorum. TOKİ tarafından satışa çıkarılan rekreasyon görüşlerimizi sunmak için buradayız. Üzerinde bulunduğumuz arazi 21 Milyona satışa sunulup, 51 Milyon 900 bine kim olduğu bilinmeye kişilere satıldı. Bu yüksek bedelle neden satıldı. Bu araziyi satın alan kişiler neden açıklanmıyor. Bizim bilmediğimiz ne var. bu alan Gediz Deltası'nın güneyinde yer alan çok önemli bir alan. UNESCO'nun kiriterlerini sağlayan, dünyanın en önemli kuş alanlarının başında geliyor. Flamingoların yüzde 10 burada yaşıyor. Başka yerden değil, deltta akdeniz foku, tepeli pelikan ve balık yavrulama alanı. Tuz üretiminin üçte biri gerçekleşiyor. Kamuya ayrılmış yeri satın alan kişiler ne yapmayı planlıyor acaba. Sevgili Cemil Tugay'a çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi ve İzmir halkı bu alanların ranta kurban edilmemesi için her türlü mücadeleyi verecektir. Flamingoların başkanı olacağım sözünü vermiştim. Bu söz öylesine söylenmedi. İzmir'in tüm değerlerinin korunmasına işaret eden bir sözdür. Doğa hastaysa biz de hastayız, doğa iyiyse biz de iyiyiz. Bu sebeple bu özel alanla igili bir rant projesine asla izin vermeyeceğiz. İzmir'in kamu arazilerinin doğal kültürel ve tarihi mirasının yok edilmesine engel olacak. Kimse buraları rant kapısı olarak görmesin. DÜnyanın en güzel alanlarından birinin korunması için TOKİ'ye, Tarım ve Orman Bakanlığı'na, Çevre ve Şehicilik Bakanlığı'na TMMOB'a ve bütün STK'lara sesleniyorum.  Bizimle aynı hassatiyeti paylaştığınıza innanıyoruz ve buraların yapılaşmaya açılmaması için bir irade ortaya koymanızı bekliyoruz. Biz belediye başkanlarının en önemli görevi tarihi ve doğal değerlerini koruma olduğunu düşünüyorum. Önce atalarımızın canları pahasına bizlere bıraktıkları bu toprakları korumak asli görevimizdir. Bu görevimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar mücadaele edeceğiz. Gücümüzü sizden alıyoruz. İyi ki varsınız" diye konuştu.



Konuşmaların ardından Başkan Tugay ve Soyer katılımcılar eşliğinde satılan arazileri gezdi ve incelemelerde bulundu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.