Dolar 32,3415
%-0.43
Euro 34,6991
%-0.31
Altın 2.411,510
%-0.46
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Atabay açılışta kurban kesilmesine müsaade etmedi

Başkan Atabay açılışta kurban kesilmesine müsaade etmedi

Akbük’de hizmete giren Baron Restoran’ın açılışına, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi alana getirilen kurbanlık bir koyun kesileceği sırada Türkiye’nin ilk Vegan festivaline ev sahipliği yapan Didim’de hayvan dostu bir başkan olarak bilinen Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, açılışta kurban kesimine karşı çıkarak “hayvanların bu şekilde kesilerek öldürülmemeleri gerektiğini, açılışlar da kurban kesilmesine müsaade etmediğini ve asla etmeyeceğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 20.07.2020 - 15:57

Hayvan hakları mücadelesi konusunda bir farkındalık yaratmak adına ‘Vegan Dostu Kent’ olma idealiyle yola çıktıklarını bu hassasiyette hareket ettiklerini belirten Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, açılış da işletme sahiplerinden gelen kurban kesilme talebine karşı çıkarken, bu duruma müsaade etmedi ve kurban kestirmedi. Başkan Atabay’ın açılışta kurban keserseniz burayı terk ederim diyerek  kararlı tutumu ve davranışı açılışa katılan vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Restoran açılışı kurdele kesimi ve konuşmaların yapılması ile son buldu.

İlk Deneysiz Belediye “Didim Belediyesi” olmuştu.

Her platform da hayvan haklarını savunmasıyla tanınan Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, geçtiğimiz aylarda barınağımızda korumakla yükümlü olduğumuz hayvanların, ölüme ve işkenceye terkedileceğini bile bile, hiçbir şekilde denek olarak laboratuvarlara verilmeyeceğini,bir ‘hayvan haklarına saygı ilkesi’ olarak benimseyerek bu yöndeki bir kararın Didim Belediye Meclisinden çıkarılması konusunda ek gündem maddesi sunarak, meclisten çıkan kararla Türkiye’nin deneysiz belediyesinin Didim Belediyesi olmasını sağlamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.