Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da 20 yıl sonra aynı kabus

Karşıyaka'da 20 yıl sonra aynı kabus

PTT 1'inci Lig'de pazar günü Göztepe'ye 2-0 yenilerek üst üste 4'üncü mağlubiyetini alan Karşıyaka, 20 yıl sonra yeniden küme düşme korkusuyla karşı karşıya kaldı.

  • Ege Postası
  • 11.04.2016 - 13:35

Tarihinde son olarak 1995-96 sezonunda o dönemki adı 1'inci Lig olan Süper Lig'den düşen Karşıyaka'nın perşembe günü Giresunspor, pazar günü de Denizlispor maçlarını kaybetmesi halinde umutlarını matematiksel olarak da yitirip Spor Toto 2'nci Lig'e düşmesi kesinleşecek.

Bu sezon 2 defa 2 farklı takım kurarken 5 teknik adamla çalışan Karşıyaka, tüm çabasına rağmen hem aylardır son sıradan kurtulamadı, hem de son 6 haftaya girerken kurtuluş hattının 9 puan gerisinde yer aldı.

Bu arada pazar günü Göztepe yenilgisi, moralleri iyice altüst etti. Teknik sorumlu Soner Tolungüç, derbinin bitiş düdüğünün ardından yedek kulübesinin önünde göz yaşlarına boğulmaktan kendini alamadı.

BAŞKAN DİNİZ'DEN TEPKİ

Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, derbisi maçın bitiminde Göztepeli taraftarlara büyük tepki gösterdi. Sarı kırmızılıların kulübün kurucusu Zühtü Işıl ile Onursal Başkan Selçuk Yaşar'ı hedef alan küfürlü tezahüratlarına isyan eden Başkan Diniz, "Maçlar kazanılır, kaybedilir. Ne Karşıyaka, ne de Göztepe için bu son derbi. Ancak 104 yıllık bir kulübün Kurtuluş Savaşı kahramanı kurucusuna, 90 yaşını aşmış onursal başkanına ağır küfürler edilmesi kabul edilebilir değil" dedi.

Manevi değerlere hakaret edilmesinin son derece çirkin olduğunu belirten Başkan Diniz, "Bu görüntü İzmir'e hiç yakışmadı" ifadesini kullandı. Taraftarlarına teşekkür ederken kaybedilen derbi için özür dileyen Başkan Fatih Diniz, "Tribünde açılan, (Bir ağlarız bir güleriz, sanma ki vazgeçeriz) pankartı çok anlamlıydı" diye konuştu.

3 MAÇTA 3 KIRMIZI KART

Karşıyaka, ligde kalma savaşında büyük önem taşıyan son 3 maçı 11 kişi tamamlayamadı. Yeşil kırmızılı ekipte deplasmanda 2-0 kaybedilen Vartaş Elazığspor müsabakasında İbrahim, 3-2 mağlubiyetle sonuçlanan Adanaspor randevusunda Youssef, son Göztepe derbisinde ise Ömer Kandemir, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Karşıyaka sezon genelinde ise 8 defa kırmızı kartya karşılaştı.

Perşembe günü Giresunspor sınavında Ömer Kandemir'in yanı sıra sarı kart ceizalısı durumuna düşen Ömer Can da forma giyemeyecek. Derbinin ilk yarısında rakip takımdan Diarra'yla çarpışıp hastaneye kaldırılan ve başına dikiş atılan Berkay Can'ın önemli bir sakatlığının bulunmadığı açıklandı. Teknik sorumlu Soner Tolungüç, Göztepe yenilgisi sonrası kampı iptal etti.

FUTBOLCULARA CEZA KAPIDA

Karşıyaka yönetimi, ligin ikinci yarısında 11 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik, 7 yenilgi alan futbolculara ceza vermeye hazırlanıyor. Yeşil kırmızılılarda özellikle iç sahadaki son Adanaspor maçında 1-0 öndeyken gördüğü kırmızı kartla mağlubiyet yolunu açan Youssef başta olmak üzere tüm kadroya ceza verilebileceği öğrenildi. Cezaların iç saha maçlarının galibiyet primleri oranında olması öngörülüyor.

TÜZÜK KONGRESİ YARIN

Karşıyaka'nın tüzük kongresi yarın Karşıyaka Nikah Sarayı'nda yapılacak. Saat 18.00'de başlayacak genel kurulda yıllardır değişmesi planlanan yeni tüzük kabul edilirse, yönetimlerin kulübü 1 yılda mevcut borcun en fazla yüzde 3'ü kadar borçlandırması, yeni üyelerin ilk kongrede oy kullanamaması gibi maddeler yürürlüğe girecek. Tüzük maddelerinin tek tek okunarak oylanacağı genel kurulun takımın içinde bulunduğu tablo nedeniyle gergin geçebileceği öğrenildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.