Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe-Karşıyaka derbisinde olaylar çıktı

Göztepe-Karşıyaka derbisinde olaylar çıktı

PTT 1.Lig 28. haftasında Göztepe ile Karşıyaka arasında oynanan karşılaşma öncesi iki takım taraftarları karşılaştıkları her noktada birbirlerine havai fişek ve maytap fırlattı. Karşılaşmanın 50'inci dakikasında kapalı tribünün sağı karıştı ve çevik kuvvet ekipleri sarı kırmızılılara müdahale etti.taraftarlar kendi aralarında kavga etmeye başladı. Birçok kişi tribünden düştü. Yaralandığı gözlenen taraftarlar apar topar ambulansa taşındı. İzmir derbisinde sarı-kırmızılı taraftarlara polis müdahale etti

  • Ege Postası
  • 10.04.2016 - 15:05

2500 GÜVENLİK GÖREVLİSİ VARDI

PTT 1'inci Ligi’nde oynanan Göztepe-Karşıyaka derbisinde polis, geniş güvenlik önlemleri aldı. İl Spor Güvenlik Kurulu'da yüksek risk düzeyi nedeniyle derbide 2000 emniyet personeli ve 465 güvenlik görevlisini görevlendirdi. 

KAPILAR 12.30'DA AÇILDI

Ev sahibi Göztepe taraftarı saat 12. 30’dan itibaren Halkapınar Metro İstasyonu’ndan, konuk Karşıyakalı futbolseverler ise Salhane İzban İstasyonu’ndan Atatürk Stadı’na geldi. Salhane’de toplanan yaklaşık 1000 Karşıyaka taaftarı, işaret ve havai fişekler atarak stada geldi. 

KARŞIYAKA TARAFTARINDAN GÖZTEPE'YE SALDIRI

Karşıyakalı taraftarlar, içinde Göztepeli taraftarların olduğu bir belediye otobüsüne salldırdı. Otobüsün camlarını yumruklayan yeşil kırmızılı taraftarlara polis müdahale etti.

KARŞIYAKALILAR'DAN GÖZTEPE'YE HAVAİ FİŞEK

Karşıyaka seyircisi, stat girişinde de Göztepeli taraftarların bulunduğu bölüme havai fişek attı. Karşıyakalılar, çevik kuvvet eşliğinde açık tribüne alındı.

GÖZTEPE'DEN DE HAVAİ FİŞEK

Göztepe taraftarı da tıpkı Karşıyaka gibi havai fişekler ve maytaplar atarak stada geldi. Halkapınar’da kortej oluşturan yaklaşık 3000 sarı kırmızılı taraftar olaysız bir şekilde tribünlere girdi. 

PANKART GERGİNLİĞİ

Sabah saatlerinde ise iki takım taraftarı pankart asmak için stada geldi. Yaklaşık 15 kişiden oluşan iki grubun birbirlerine patlayıcı maddeler attığı öğrenilirken, yaralanan olmadığı açıklandı.

SIKI ARAMA

Sezonun ilk yarısında oynanan Karşıyaka-Göztepe maçında yeşil kırmızılı taraftarların açık tribünde oturan Göztepe taraftarına işaret fişeği atmasının ardından bu maçta futbolseverler sıkı bir aramadan geçirildi. Emniyet birimleri kesici, yanıcı ve patlayıcı madde buldukları taraftarları Atatürk Spor Kompleksi’nin içine almadı.

ARABA BAGAJINDA İÇKİ SATIŞI

Stat çevresinde tüm uyarılara ve önlemlere rağmen ise işportacıların satış yaptığı gözlendi. Bazı kişilerin ise araba bagajlarında taşıdığı alkollü içecekleri taraftarlara sattığı dikkati çekti.

AURELİO İLK DEFA

Göztepe’de Mehmet Aurelio kariyerinde ilk defa antrenör olarak sahaya çıktı. Göztepeli taraftarların büyük sevgi gösterilerinde bulunduğu Brezilya asıllı Türk çalıştırıcı, geçen hafta 2-1 kaybedilen Kayseri Erciyesspor maçının on birinde zorunlu 2 değişikliğe gitti. Aurelio stoperde oynayan sakat Özgür’ün yerine Cemil’i, cezalı sağ bek Serkan’ın yokluğunda da Hakan Barış’ı alarak Emre Aygün’ü defansın sağına çekti. Aurelio, yabancı futbolculardan orta saha Besara ve golcü Vleminckx’i ise 18 kişilik kadroya dahil etmedi.

20 YIL ARADAN SONRA

Karşıyaka'da Soner Tolongüç ise kariyerinde futbolcu olarak görev yaptığı Karşıyaka-Göztepe maçında 20 yıl aradan sonra teknik adam olarak sahada çıktı. Yeşil-kırmızılı takımın başında bulunan Soner Tolongüç, 7 Eylül ve 10 Kasım 1996'da oynanan İzmir derbisinde futbolcu olarak ter dökmüştü. O yıllarda takım kaptanı olarak sahaya çıkan Atilla Güneş ise KSK'nin başında sportif direktör görev yapıyor.

KARŞIYAKA'DA KART CEZALISI 4 FUTBOLCU VARDI

Tolungüç kart cezaları yüzünden Youssef, Mustafa Aşan, Gökhan Ünal ve İbrahim’i oynatamadı. Tolungüç orta sahada Zeki ve Kovalchuk ile Tayfun’a şans tanıdı.

GÖZTEPE'DEN KAREOGRAFİ

GÖZTEPE taraftarları, Karşıyaka maçı öncesi kareografi şov yaptı. Karşılaşmadan 5 dakika önce sarı ve kırmızı kartonları açan futbolseverler, Çakabey Heykeli, kulüp binası, Göztepe İskelesi, efsane otobüs ve vapur ile eski Başkan Bülent Özkul , taraftarlar Nizam Diyadin (Nizam Dayı) ile Zafer’in bulunduğu üç boyutlu pankartla güzel görüntüler ortaya çıkardı. Taraftarlar, pankarta ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı’ yazısını da yazdı.

TÜRK BAYRAĞI ŞOV

Kapalı tribünün sağında maçı izleyen Göztepeli futbolseverler, Türk bayrakları ve Mustafa Kemal Atatürk’ün portrelerini açtı. 

DEV PANKART

Açık tribünde oturan Karşıyaka seyircisi de "Bir ağlarız, bir güleriz, sanma ki vazgeçeriz" yazılı dev pankart açtı. Göztepe ve Karşıyaka'ya gönül verenler 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Şehitler ölmez, vatan bölünmez' şeklinde karşılıklı tezahürat yaptı.

11 BİN GÖZTEPE TARAFTARI MAÇI İZLEDİ

Kapalı tribündeki 10 bin 675 bileti tüketen Göztepeli taraftarlara sanayi kale arkası tribünü de açıldı. Kale arkasında yaklaşık 500 sarı kırmızılı futbolsever maçı izledi. Derbide yaklaşık 3000 Karşıyakalı da takımlarını destekledi.

KASAPOĞLU İÇİN SAYGI DURUŞU

Geçtiğimiz çarşamba günü vefat eden A Milli Takım’ın eski futbolcularından Yorgo Kasapoğlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

SEPİL'DEN DAMALI TİŞORT

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Karşıyaka maçı için özel üretilen damalı tişörtü giyerek maça geldi. Sepil, protokol B tribününde maçı izledi. Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz ise Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya ile maçı protokol de seyretti.

KARŞIYAKALI BERKAY CAN BEYİN SARSINTISI GEÇİRDİ

KARŞIYAKA’nın stoperi Berkay Can; karşılaşmanın 21'inci dakikasında talihsiz bir şekilde sakatlandı. Göztepeli Diarra ile kafa topuna çıkan genç futbolcu birden yerde kaldı. Kafasına darbe alan futbolcu sedye ile saha kenarına taşınırken, ilk müdahale ambulansta yapıldı. Beyin sarsıntısı geçirdiği öğrenilen Berkay Can hastaneye kaldırıldı. Berkay’ın beyin tomografisinin çekileceği açıklandı.

35'İNCİ DAKİKADA 2 TAKIMDAN MEŞALE ŞOVU

Göztepeli taraftarlar, 35'inci dakikada meşale şova başladı. İzmir’in plakası olan 35’ten yola çıkarak 'Tam 35 Göztepe' sloganını benimseyen sarı kırmızılılar, onlarca meşalel yaktılar. Karşılaşmadan önce güvenlik birimlerinin tüm aramalarına rağmen stada yanıcı ve patlayıcı maddeler sokulduğu dikkati çekti. Karşıyaka tribününde de 35'inci dakikanın 30'uncu saniyesinde meşaleler yandı.

KAPALIYA GİRMEK İSTEDİLER

Karşılaşmanın 50'inci dakikasında kapalı tribünün sağı karıştı. Sanayi kale arkasında oturan Göztepeli taraftarların kapalıya girmek istemesi üzerine çevik kuvvet ekipleri sarı kırmızılılara müdahale etti.

 

TRİBÜNDEN DÜŞENLERE AMBULANS

Bu arada kapalı tribündeki Göztepeli bazı taraftarlar, emniyet mensuplarına koltuk atmaya başladı. Polis, taraftarlara biber gazıyla müdanhale etti. Ardından taraftarlar kendi aralarında kavga etmeye başladı. Birçok kişi tribünden düştü. Yaralandığı gözlenen taraftarlar apar topar ambulansa taşındı. Kapalı tribünün önüne 3 ambulans birden gelirken, düşen ve biber gazından etkilenen taraftarlara tedavi uygulandı. Polis birçok kişiyi gözaltına aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.