Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Stadı'nda ilk kazma vuruldu

Karşıyaka Stadı'nda ilk kazma vuruldu

KARŞIYAKA İlçe Stadı'nın bulunduğu Yalı'daki arazide inşa edilecek 15 bin kişilik yeni stat için ilk kazma vuruldu. Karşıyaka Stadı'nda ilk kazma vuruldu

  • Ege Postası
  • 02.05.2015 - 12:26
EGE POSTASI- Geçen hafta kulübe yazı göndererek İlçe Stadı içinde yer alan Yalı Tesisleri'nin 1 hafta içinde boşaltılmasını isteyen yüklenici firma Ali Acar İnşaat'ın, iş makinelerini yıkım işlemine başladı. Geçen yıl 28 Ocak'ta yapılan ihaleyi 54 milyon 88 bin TL bedelle kazanan firma çalışanları, iş makineleriyle tribünlerin yıkımına başladı. 

Saat 11.00'da başlayan yıkım çalışması öncesi tesisin etrafındaki tel örgüler kaldırıldı. Karşıyaka İlçe Stadı'ndaki söküm ve yıkım çalışmaları, kullanılmayan alanlardan devam edecek. Projenin kamulaştırma ve inşaat ruhsatı çalışmaları ise henüz bitmedi. Karşıyaka Stadı'yla aynı tarihlerde ihalesi yapılan Göztepe Gürsel Stadı'nın inşaatıyla ilgili henüz somut adım atılmadı.


Yalı'da yapılacak 15 bin kişilik yeni stadın 2016'da bitirilmesi planlanıyor.
 
Tesis bünyesindeki kulüp binası ise önümüzdeki aylarda Çiğli Tesisleri'ne taşınacağı öğrenildi. 

Başkan Kocaoğlu: "Küçük stat yanlış"

Karşıyaka Yalı'ya 15 bin kişilik stat yapılması projesine başından beri karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, " Örnekköy'de yer varken Yalı'ya küçük stat yapmanın yanlış olduğunu bu kentte yaşayan herkes görecektir" dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Yalı'ya yeni stat yapması için bir engeli olmadığını dile getiren Kocaoğlu, "Stat konusuna niye karşı olduğumuzu defalarca söyledik. Yasal yollardan kentin hakkını aramak için uğraştık. Yine güney aksında da bir yere stat yapılması doğru olacaktır. Şu anda stadı yapmalarında mani yoktur. Yasal olarak sıkıntıları da yok. Biz neyin yanlış, neyin doğru olduğunu söyleriz. Yasal yollara da başvururuz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.