Dolar 32,2176
%-0.08
Euro 34,7281
%0.15
Altın 2.402,200
%0.37
Bist-100 10.247,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Belediyesi filarmoni orkestrası ilk konserine çıkıyor

Karşıyaka Belediyesi filarmoni orkestrası ilk konserine çıkıyor

Karşıyaka’da sanat dolu günler filarmoni orkestrası ile sürüyor

  • Ege Postası
  • 21.11.2012 - 10:40
İZMİR- Karşıyaka’da sanat dolu günler filarmoni orkestrası ile sürüyor. Dünyaca ünlü orkestra şefi, Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Gürer Aykal’ın önderliğinde geçtiğimiz yıl kurulan Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası sezonun ilk konserine çıkıyor. Karşıyaka Belediyesi Opera Sahnesi’nde 26 Kasım 2012 Pazartesi günü saat 20.30’da gerçekleşecek konserde orkestrayı Fazlı Orhun Orhon yönetecek.

Genç kuşağın önemli orkestra şeflerinden ve aynı zamanda besteleriyle de tanınan şef Fazlı Orhun Orhon’un yöneteceği konser, ünlü besteci Mozart’ın Fa Majör “Divertimento”su ile başlayacak ve bestecinin “Türk” adıyla bilinen La Majör “5 No’lu Keman Konçerto”su ile sürdürecek. Bu konçerto, Mozart’ın en mutlu, en parlak ve gülümseyen yaratılarından biri olarak nitelendirilir. Bu nitelikler, temaların seçiminden ve yapıtın ince, ustalıkla işlenmiş dokusundan ileri gelir. Konçertoyu ülkemizin gelecek vadeden, çalışmalarını Almanya’da sürdüren genç solist Irmak Ülke yorumlayacak… Konserin ikinci bölümünde bu kez besteci Schönberg’in 1899’da yaylı çalgılar yedilisi için insan duygularını yansıtmak amacıyla yazılan “Verklaerte Nacht / Aydınlanan Gece” adlı yapıtı, orkestraya uyarlanmış şekliyle seslendirecek.
Karşıyaka Belediye Filarmoni Orkestrası geçtiğimiz yıl Gürer Aykal yönetiminde iki ayrı konser vermişti.

Etkinliğe giriş davetiyelidir. Numaralı Davetiyeler Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden temin edilebilir (Tel: 330 64 04).

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.