Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’ın TEOG başarısı

Karabağlar’ın TEOG başarısı

Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin ücretsiz ve kaliteli eğitim alması amacıyla kurulan Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi'nde (KARBEM) eğitim gören 267 öğrenci TEOG sınavında yüzde 70’lik başarı yakalayarak Karabağlar’ın gururu oldu.

  • Ege Postası
  • 05.07.2015 - 10:24
İZMİR - Geçtiğimiz Eylül ayından bu yana KARBEM’de, TEOG(Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı)eğitimi alan öğrenciler, öğretmenleri tarafından sistemli çalışmalarının karşılığını sınavı kazanarak aldılar. Uzun süren yoğun eğitimlerin sonunda sınava katılan 267 öğrenci,  TEOG’da 120 soruyu yanıtlayarak en iyi puanı almaya çalıştı. Sınav sonunda yüzde 70’lik bir başarı yakalayan öğrenciler, iyi ve orta derece Anadolu liselerine yerleşmeye hak kazandı.
Ayrıca sınava katılan öğrenciler arasında bulunan 25 öğrenci 438-488 arasında puan alarak yüzde 1’lik dilime girdi ve büyük bir başarı yakaladı. Öğrencilerin önümüzdeki günlerde KARBEM’e gelerek tercihleri konusunda rehberlik hizmeti alacakları ifade edildi.



KARBEM Karabağlar’ın gururu oldu
Karabağlar Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencilerin eğitime ücretsiz katkı sağlamak amacıyla kurulan ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren KARBEM’e ilgi her geçen gün artıyor. 20 kişilik eğitmen kadrosu ile sistemli ve programlı eğitim alan öğrenciler TEOG; YGS ve LYS sınavlarında başarı sağlarken, 7-9-10 ve 11. sınıflardan  gelen öğrenciler de okuldaki derslerine katkı sağlıyorlar. Şu anda KARBEM’e gelen öğrenci sayısı bin 200’e ulaşırken, bu sayının daha da artması hedefleniyor.

Başkan Selvitopu öğrencileri kutladı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, TEOG’da başarı sağlayan tüm öğrencileri ve öğretmenleri kutladı. KARBEM’i daha ileriye taşımayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, KARBEM’in yeni şubelerinin açılacağını, öğrenci kapasitesinin arttırılarak KARBEM’in daha da büyüyeceğini ifade etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.