Dolar 32,3586
%-0.38
Euro 34,7669
%-0.11
Altın 2.397,610
%-1.04
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da  sivil toplum çalıştayı

Karabağlar’da sivil toplum çalıştayı

Karabağlar Belediyesi, Kolektif Bilinç Derneği ve Londra merkezli Balik Arts Vakfı’nın ortaklaşa yürüttüğü “İnsan Hakları İhlalleri için Yenilikçi Yöntemler ve Deneyim Paylaşımı Projesi” kapsamında sivil toplum kuruluşlarına yönelik “Kapasite Geliştirme Çalıştayı” düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 28.08.2015 - 11:13
Sivil Toplum Diyaloğu III Hibe Programı çerçevesinde yürütülen  “İnsan Hakları İhlalleri için Yenilikçi Yöntemler ve Deneyim Paylaşımı Projesi STK Çalıştayı’na İzmir’de  aktif olarak faaliyetlerde bulunan Eşit Yaşam Derneği, Limontepe Kentsel Dönüşüm Derneği, Mülteciler Derneği, Roman Kültürü Sosyal Dayanışma Yardımlaşma Derneği, Dünya Engelliler Derneği gibi 40’a yakın sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı. 

Çalıştayda neler yapıldı'
STK Çalıştayı, Türk ve AB üyesi ülkelerde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin kurulması ve deneyim paylaşımı ile kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlendi. Çalıştay kapsamında; forum tiyatro gösteriminin yanı sıra, insan hakları ihlalleri, Avrupa Birliği’nde Sivil Toplum Örgütlenmesi ve Yurtdışı Uygulamaları, Türkiye’deki STK’ların sorunları ve olanakları görüşüldü. Ayrıca STK’ların stratejik planlamayı ne şekilde hazırlamaları gerektiği konusunda eğitim verildi.



Tüm STK’lara kapımız açık
Karabağlar Belediyesi eğitim salonunda düzenlenen ve iki gün süren çalıştaya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da katıldı. Başkan Selvitopu çalıştayda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti ve STK temsilcilerine proje ile ilgili görüş ve düşüncelerini aktardı. Karabağlar Belediyesi olarak şeffaf, katılımcı yönetim anlayışını kurumsal olarak oturtmayı amaçladıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, belediyenin kapısının halka olduğu gibi tüm sivil toplum örgütlerine de açık olduğunu ifade etti. Selvitopu ayrıca, insan hakları ihlallerini kapsayan bu projeye ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak şöyle konuştu: “ Yaptığımız çalışmalarda, sivil toplum kuruluşlarının yer alması, onların düşünce ve önerilerinin projelere yansıması bizim için çok önemli. Bu çalıştay da bu anlayış içerisinde yapılan bir çalışma. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizde demokrasinin gelişmesi lazım. Ancak ne yazık ki Türkiye bunun sancısını çekiyor. İnsana yeterince değer vermezseniz, insanın yaşamını kolaylaştırmazsanız o ülkede demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Karabağlar Belediyesi’nin halka olduğu kadar tüm sivil toplum kuruluşlarına da kapısı açıktır. “

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.