Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da ikinci adım

Karabağlar’da ikinci adım

Karabağlar Belediyesi, İzmir’le bütünleşen, yaşanabilir ve yeşil bir ilçe yaratmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Modern parklar ve sevgi yolları düzenlemeleriyle çehresi değişen Karabağlar’da, geçtiğimiz aylarda başlatılan 500 sokakta alt yapı çalışmaları tamamlandı. İlçenin diğer sokaklarında da düzenlenme çalışmaları yapılması kararı alındı. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Diğer sokaklarımızda da çalışmaları başlatacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2013 - 11:55
İZMİR- İlçedeki 55 mahallede ve yaklaşık 500 sokakta alt yapı eksiklerinin giderilmesi, park ve sevgi yolarının yapımı için 6 ay önce başlatılan çalışmaların tamamlandığını vurgulayan Başkan Kürüm, halkın da takdirini kazandıklarını anlattı. Diğer sokakların da eksiklerinin giderilmesi için çalışmalara kısa sürede başlayacaklarının müjdesini veren Kürüm, “6 aydır sürdürdüğümüz sokaklardaki alt yapı çalışmalarımızla her mahalleye sevgi yolu, park yaptık. Kaldırımlar, yollar onarıldı, parke ve bordür taşları döşendi. Sevgi yolları yapıldı, parklara oyun grupları ve spor aletleri konuldu. İlçenin dört bir noktasında ekipler hızla çalıştı. Sokaklarımız pırıl pırıl oldu. Halkımız biraz sıkıntı çekti. Ancak, şimdi görüyorum ki herkes memnun. Yeşil alanlarımız 350 bin metrekareden, 750 bin metrekareye ulaştı. Şimdi bir 500 sokakta daha çalışma yapmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yıllardır bir çivi çakılmayan Karabağlar, çiçek gibi pırıl pırıl oluyor” dedi. 

HAYAT VEREN PARKLAR
Bugüne kadar 23 yeni park ile 19 parkın revizyonu yaptıklarını belirten Kürüm, park, bahçe, yeşil alan, yol ve kavşaklara, ağaç, fidan, mevsimlik çiçeklerden oluşan 100 bin bitki dikildiğini söyledi. Spor aletleri ile belediye atölyelerinde imal edilen çocuk oyun gruplarının, parklara yerleştirilerek, halkın kullanımına sunulduğunu hatırlatan Kürüm, “İzmir’e örnek hayat dolu parklar yaratarak, Karabağlar’da yaşamı değiştirdik. Görevi geldiğimizde yaşam alanları yok denecek kadar az ve bakımsızdı. Yaptığımız düzenlemelerle 350 bin metrekare olan yeşil alan 750 bin metrekareye yükseldi. Bugün, güzelliği ve canlılığıyla ilçemize hayat veren, yaşayan parklar, halkın buluşma, dinlenme noktası oldu. Spor aletleri, oyun alanları, yeşil alanlarıyla, kafeteryaları ile İzmir’e örnek, kıskandıran parklarla, kent yaşamı zenginleşti, güzelleşti” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.