Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da çam ağaçları koruma altında

Karabağlar’da çam ağaçları koruma altında

Karabağlar Belediyesi ekipleri parklarda bulunan ve çam ağaçlarını kurutan "çam kese böcekleri"ne” karşı biyolojik mücadele başlattı. Ekipler belediyenin sınırları içerisinde bulunan ve çam ağaçlarının ağırlıkta olduğu parklardaki ağaçlara feromon tuzağı astı.

  • Ege Postası
  • 09.10.2015 - 10:06
İZMİR - İlçedeki parklarda 40 adet 3 hunili feromon tuzağı uygulaması yapılırken, bu tuzaklarının etki alanının 1 ile 1.5 dönüm arasında olduğu belirtildi. Belediye ekipleri çam ağaçlarına zarar veren ve onları kurutan “çam kese böceklerine” karşı yapılan bu uygulamanın böceğin her üreme döneminde tekrar edileceğini ifade ettiler. 

İNSANLARA VE EVCİL HAYVANLARA ZARARI YOK
Doğal dengeyi tahrip etmeden,  zararlıyı kolayca etkisiz hale getiren feromon tuzaklarının insanlara veya evcil hayvanlara hiçbir zararı bulunmazken, bu tuzağın amacının kabuk böceğinin üreme zamanında, erkek böceklere eşeysel koku yayarak tuzağa düşmelerini sağlayarak üremeyi bitirmek olduğu ifade edildi.



ÇAM KESE BÖCEKLERİ OLDUKÇA ZARARLI
Çam kese böcekleri, gelişim dönemlerini bitkilerin içinde geçirirler.Ağacın özsuyuna zarar verirler. Kabuk böceklerinin zarar yaptığı ağaçlar ya teker teker veya küçük gruplar halinde kurumaya başlarlar. Türkiye’de başta kızılçam olmak üzere bütün çam türleri ve sedirde de zarar yapar. Tahribatı hava hallerine bağlı olarak nisan ayından ekim ayına kadar sürdürür. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.