Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'dan AB'ye uzanan eğitim köprüsü

Karabağlar'dan AB'ye uzanan eğitim köprüsü

İzmir Karabağlar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin iki adet Avrupa Birliği projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazandı. İzmir'in gururu olan okul eğitimcileri Türkiye'yi Romanya ve Almanya'da temsil etmenin gururunu yaşadı. Karabağlar'dan AB'ye uzanan eğitim köprüsü

  • Ege Postası
  • 24.06.2016 - 09:29

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde proje kültürünün yaygınlaşması ve Avrupa Birliği fonlarından daha fazla öğrenci ve farklı branştan öğrencilerin faydalanması amacıyla okul eğitimi alanında iki proje başvurusu yaptı ve bu projeleri yardım almaya hak kazandı.

KARABAĞLAR'IN VE İZMİR'İN GURURU OLDULAR

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yardım alamaya hak kazanan ilk projesi Romanya’dan Colegiul National Mirceacel Batran, İsveç’ten Nosnas Gymanasiet, İspanya’dan Colegio Escolapias ortaklığında hazırlanan "Popular Culture In School" adlı "Ka-2 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesi" oldu. Özellikle kitle iletişim araçlarındaki hızlı değişikliğin popüler kültürün genç bireyler üzerindeki olumsuz etkilerini inceleyen İzmirli eğitimciler, İzmir'i ve Türkiye'yi yurt dışında temsil etmenin onurunu yaşadı. Toplam 2 yıl sürecek olan ve her ülkeden 21 öğrencinin katılım sağladığı projede, popüler kültürün eğitim ve öğretim faaliyetlerindeki olumsuz etkilerinin azaltılarak , öğrenci başarısının artırılmasını hedefleniyor. Diğer ülkelerdeki derslere konuk olan İzmirli öğrenciler, kültürlerarası etkileşim sağlayarak edindikleri deneyimle projeye büyük katkı sağladı.

İKİNCİ DURAK ALMANYA

Avrupa çapında diğer okul ve kurumlarla yapılan işbirliğini Almanya'da sürdüren Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu sayede okulun uluslararalılaşmasına katkı sağladı. Okulun farklı branşlardaki 10 öğretmeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan “Nitelikli Mezunlar İçin Yapılandırmacı Öğrenme” adlı KA101 Okul Eğitimi Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Projesi kapsamında Almanya’nın Augsburg şehrinde  10 gün süreyle proje faaliyetinde bulundu.  Alman eğitim sistemini yerinde inceleme fırsatı bulan İzmirli eğitimciler burada edindikleri deneyimin yanı sıra, mezun öğrencilerin meslek seçimi ve iş bulma süreçleri hakkında detaylı incelemeler yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.