Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
30 noktada uygulama yapılıyor

30 noktada uygulama yapılıyor

Diyarbakır’ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinin 39 köyünde bugün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından asker ve polis dev operasyona başladı.

  • Ege Postası
  • 23.06.2016 - 15:50

Kırsalda operasyonsürerken, asker ve polisten oluşan yol kontrol ekipleri de 30 ayrı noktada uygulama yapıyor. Terör örgütüne yönelik operasyonda Lice'de şu ana kadar 12 dönüm kenevir tarlası bulundu. Operasyonlarda 50 tona yakın kenevirin de imha edilmesi de hedefleniyor. Lice'de operasyonlarda 3 temel hedef var.

Diyarbakır’ın Lice, Silvan, Kulp, Hani, Kocaköy ve Hazro ilçelerinin 33 köyünde önceki gün uygulanan sokağa çıkma yasağı dün saat 19.30’dan itibaren kaldırıldıktan sonra operasyonların sürdüğü diğer bölgelerde yeniden sokağa çıkma yasakları getirildi. Lice, Hazro ve Kocaköy ilçesinin dağlık ve ormanlık kesiminde faaliyet yürüten bölücü terör örgütü PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek için 5 bin güvenlik görevlisinin katıldığı dev operasyon bu sabah başladı. Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinden oluşan birlikler, sabah saatlerinden itibaren 7. Kolordu Komutanlığı’ndan havalanan kobra tipi helikopterlerle kırsal alana taşındı.

30 AYRI UYGULAMA VE ARAMA NOKTASI KURULDU

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Lice, Hazro ve Kocaköy ilçe girişleri ve yol boyunca PÖH ve JÖH timleri tarafından 30 ayrı uygulama noktası kuruldu. Güvenlik güçleri yoldan geçen tüm araçları didik ararken, araçta bulunan şüphelilerin ise üst araması ile Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolü de yapılıyor. Zırhlı araçların da konuşlandırıldığı uygulama noktalarında ayrıca termal kameralarla yol izlenimi sağlanıyor. Güvenlik güçleri zırhlı personel taşıyıcı olarak tabir edilen ‘Kirpi’ araçlarla ise sık sık devriye görevi yürütüyor.

İLÇELERDE ŞEBEKELER KESİLDİ

İHA'nın haberine göre teröristlere yönelik en kapsamlı yapılan operasyon nedeniyle ilçelerde internet ve GSM şebekeleri kesildi. Dün akşam saatlerinde kesilen internet ve GSM şebekelerinin operasyon boyunca olmayacağı öğrenildi.

TSK'DAN LİCE AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Lice’de devam eden operasyonlarla ilgili olarak "Diyarbakır Lice’de devam eden operasyonda; bölücü terör örgütünce ekilen 12 dönüm (İlk tespitlere göre 240 bin kök olduğu değerlendirilen) kenevir tarlası tespit edilmiş, iki el yapımı patlayıcı imha edilmiştir." açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.