Dolar 32,5374
%0.16
Euro 34,9490
%-0.07
Altın 2.457,450
%0.87
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ'dan çok konuşulacak çıkış: Beni çok arayacaksınız!

Karabağ'dan çok konuşulacak çıkış: Beni çok arayacaksınız!

Bayraklı Belediye Meclisi’ne, Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın konuşması damga vurdu. Bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Başkan Karabağ, Bütünşehir ve Belediye Yasası’nın revize edilmesi gerektiğini belirterek yetkisiz, kaynaksız ilçe belediyeleri yaratıldığını söyledi. Başkan Karabağ, “Şimdi bizim bu dönem bitecek. Eğer bu dönemi tamamladıktan sonra siyasi hayatı bir kenara bırakırsam siz bu iki dönemi çok konuşacaksınız. Bu düşük bütçeyle harikalar yaratan bir belediyeyiz biz. Beni çok arayacaksınız siz” dedi. Bütçenin konuşulduğu Meclis'e Başkan Karabağ damgası:

  • Ege Postası
  • 09.10.2015 - 20:20
EGE POSTASI / HABER SERVİSİ – Bayraklı Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı 3. Oturumu Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısının bütçe bölümünde söz alan Başkan Karabağ çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“BU GELİRLE, BU YETKİSİZLİKLE…”
Bütünşehir Yasası’yla yerel yönetimlerin zayıflatıldığını ifade eden Başkan Karabağ, “Bütünşehir Yasası çıktı, başında ilde vali var. İçişleri Bakanlığı, onun da başında Başbakan var. İstediği yatırımı ilgili belediye bütçesinden alıp yapabiliyor. Gelinen noktada yerel yönetimler bu dönem sanılanın aksine zayıflatılmıştır. Fransa’dan aklımda kalan sayı 33 bin belediye sayısı. Sadece Londra’da 30 belediye var. Bu yasalarla bundan sonra gelecek yapı koalisyon mu başka bir şey mi neyse bu Bütünşehir Yasası’nı Büyükşehir Yasası’nı ve Belediye Yasası’nı tümden revize etmek zorunda. Bizim çektiğimiz sıkıntıyı burada bir Allah bir biz biliriz. Ay sonlarını nasıl getireceğiz diye… Bu gelirlerle, bu yetkisizlikle şimdi bu mecliste saatlerce konuşuyoruz ne oluyor bu karalar Büyükşehir’e gidiyor. Ya kabul ettik ya reddettik. Bazıları oradaki planlama dairesinde bürokratların elinden geri dönüyor. Bu kadar yetkisiz, kaynaksız ilçe belediyeleri yaratıldı. Bu değişmeden burada kendi kendimizi avutmaktan başka bir şey yapmıyoruz” şeklinde konuştu.

“SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEMİZ LAZIM”

Yasanın değiştirilmesi gerektiğini belirten Karabağ, meselenin parti meselesi olmadığının altını çizdi. Karabağ, “Bu yasanın değişmesi lazım. Bu yasaların en can alıcı maddelerinden biri iller bankası payının yüzde 40’nı Büyükşehir kasasına buraya gelmeden Ankara’dan pratik olarak  Büyükşehir’in kasasına girmesidir. Bütünşehir, Büyükşehir Başkanları siyasi görüşü ne olursa olsun kendi programını yapıyor ve büyük oranda kafasına göre takılıyorlar. Bu meclislerin yasaları hazırlanmış ki bizden kesilen paraların hesabını, denetimini ilgili ilçe belediyesi yatırım olarak geri dönmesi konusunda hiçbir hak ve yetki sahibi değil. İZSU benden peşin olarak yüzde 10 iller bankası payı kesiyor ne yaptığını kimse bilmiyor. Sistemi değiştirmemiz lazım. Mesele parti meselesi de değil AK Partili ilçe belediyeleri de belki yarın ak parti koalisyona da giremedi, iktidardan düştüğü an gerçeklerle daha rahat yüzleşecek” ifadelerini kullandı.

“BU İKİ DÖNEMİ ÇOK KONUŞACAKSINIZ”
Bayraklı Belediyesi’nin yeni kurulan belediyelerle arasında büyük bir fark olduğunu vurgulayan Başkan Karabağ, Bayraklı’nın yaptığı işlerle herkesin konuştuğu bir belediye olduğunu kaydetti. Düşük bütçeye rağmen Bayraklı Belediyesi’nin harikalar yarattığını söyleyen Başkan Karabağ, şunları söyledi;

“Beni çok arayacaksınız siz. Bu personeli çok konuşacaksınız, bizleri çok arayacaksınız” dedi. Karabağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yasayla bu iş olmaz. Belediyeler çok küçük bırakılmış, göstermelik belediyelerdir. Bu gelirlerle bu iş olmaz. Bayraklı’da emlak gelirleri de düşük olduğu için bütçelerde mevcut sistem içerisinde daha da az geliyor. Şimdi bizim bu dönem bitecek. Eğer biz bu dönemi bıraktıktan sonra siyasi hayatı bir kenara bırakırsam siz bu iki dönemi çok konuşacaksınız. Yani Bayraklı halkı da konuşacak, İzmir de konuşacak siz de konuşacaksınız. Yeni kurulan, ayırılan belediyelerin haline bakın. Bir de Bayraklı’ya bakın. Yaptığı işler, işçisine memuruna verdiği ücretlerin zamanında verilme yeteneği ve kamudaki görüntüsü temizliği çevre bakımı parklarıyla herkesin İzmir’de konuştuğu bir belediye. Dışarıdan gelen Ankaralı, İstanbullu vatandaşların da gördüğü bu. Bu düşük bütçeyle harikalar yaratan bir belediyeyiz biz. Beni çok arayacaksınız siz. Bu personeli çok konuşacaksınız, bizleri çok arayacaksınız. Dilerim sağlık içinde bir ömür geçiririz bu günleri görürüz.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.