Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kamu-ENDER: Engellilere seçilme fırsatı verilmeli

Kamu-ENDER: Engellilere seçilme fırsatı verilmeli

Kamuda Çalışan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kamu-ENDER) Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar, Türkiye'de 8,5 milyon engelli bulunduğunu belirterek, "Ülkemizdeki siyasi tabloya baktığımızda, engellilerin siyasette oransal...

  • Ege Postası
  • 09.09.2013 - 15:30
Kamuda Çalışan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kamu-ENDER) Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar, Türkiye'de 8,5 milyon engelli bulunduğunu belirterek, "Ülkemizdeki siyasi tabloya baktığımızda, engellilerin siyasette oransal olarak azınlıkta olduğunu açıkça görüyoruz." dedi. Hasar, Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, engellilere 2014 yerel seçimlerinde temsil ve seçilme fırsatı verilmesini istedi. Belediye meclislerinde engelsiz bir koltuk görmek isteklerini ifade ederek, “Engelliler, siyasette oransal olarak azınlıkta. Engelli nüfusunun yüzde 12,29'larda olduğu ülkemizde, engellilerin temsil oranının bu kadar düşük olması önemli bir eksikliktir." şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Hasar, yerel seçimlerde bütün siyasi partilerin engelli adaylara listelerinde seçilebilecekleri sıralamalarda yer vermesi için çalışma başlattığını belirterek, "Öncelikle engellileri temsilen seçilecek engelli arkadaşlarımız belirli bir eğitimde olmalı, belirli bir konumdan emekli olmalıdır. Bunun sebebi, hem okul hem de iş hayatında yaşadığı tecrübeler, gördüğü aksaklıklardır. Engelli sorunlarıyla ilgili emek harcamış, çaba göstermiş, bu şekilde sosyal medya paylaşım ortamından ya da basından ismini duyurmuş olmalıdır. Kısacası engelli konusunda bilgi birikimine sahip, engelli mevzuatlarını çok iyi bilen, aktif, girişken cesur olmalı. Engelli bireylerin haklarını yerel belediye meclislerinde hiç çekinmeden, tırsmadan, engellinin gerçek sesi olabilecek, üretken engelli bireylere siyasi partiler fırsat vermelidirler. Belediye meclislerinde, listelerinde engelli adaylara yer vermeyen siyasi partileri basından takip edeceğiz. Listelerinde engelli adayları yok sayan, görmezden gelen siyasi partileri, düşünce özürlü siyasi parti olarak lanse edeceğimizi belirteceğiz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.