Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahin: Kadın ve erkeği kalkınmanın bir parçası yapmamız gerekiyor

Şahin: Kadın ve erkeği kalkınmanın bir parçası yapmamız gerekiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kadınların tarım alanında bilgili olmasının geleceğe dair duygusal bir talep değil, akıllı bir ekonominin temel felsefesi olduğunu söyledi. Şahin, "Toprağı bu kadar güçlü kılan şey, kadınlarımız,...

  • Ege Postası
  • 09.09.2013 - 14:33
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kadınların tarım alanında bilgili olmasının geleceğe dair duygusal bir talep değil, akıllı bir ekonominin temel felsefesi olduğunu söyledi. Şahin, "Toprağı bu kadar güçlü kılan şey, kadınlarımız, çiftçilerimiz. Kadınlarımızın bu alanda bilgili olması bizim geleceğe dair aslında duygusal bir talep değil, akıllı bir ekonominin temel felsefesidir. Dolayısıyla bugün Sakarya’da yaptığımız Türkiye'nin genelinde imzaladığımız protokolün gereğini yapmak en büyük görevimiz. Biz 10 yıl önce bu eksikliği gördüğümüz için medeniyet yolculuğumuzda kadının ve erkeği kalkınmanın bir parçası yapmamız gerektiğini inandık." diye konuştu.

Adapazarı ilçesinde bir otelde düzenlenen Kadın Çiftçi Eğitimi Sertifika Törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB ) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Ayhan Sefer Üstün Hasan Ali Çelik, Ayşenur İslam da katıldı.

Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, bir yandan kişi başına düşen milli gelirleri artırmaya çalıştıklarını, bir yandan kalkınmayı ve insanların yaşam kalitesini yükseltmeye çalıştıklarını söyledi. Küreselleşme, çevre, göç, kentleşme dedikleri bugün bir çok sorunu da çözebilme gücünü ulaşmak için çalıştıklarını kaydeden Şahin, küresel sorunları nasıl çözeceğiz diye baktıklarında da 3 temel konu üzerinde çok yüksek bir emele ulaşacaklarına inandıklarını vurguladı. Şahin “Toprak, su ve üçüncüsü enerji. Dolayısıyla toprağını ve suyunu iyi kullanana ülkeler, ekmeğini ve suyunu iyi kullanan ülkeler, verimliliği esas olarak gören ülkeler, geleceğe dair bütün hedeflerine ulaşma da başarılı olacaklar" dedi.

'Ne kadar iyi hukuk devleti olunursa olunsun, ne kadar iyi yasa çıkartılırsa çıkartılsın, ne kadar mali destek verilirse verilsin' kalkınmanın özü birey olduğunu dile getiren Bakan Fatma Şahin, ‘insanı yaşattı ki, devlet yaşasın’ sözünü hatırlattı Şahin şunları kaydetti: “ İnsanları her alanda birinci sınıf vatandaş yapabilmenin yolun kalkınmadan geçiyor. İşte tam burada da toprak en büyük ilaç, en büyük derman. Toprak alın teri, emek, tevazu, alçak gönüllük. Toprağı bu kadar güçlü kılan şey, kadınlarımız, çiftçilerimiz. Kadınlarımızın bu alanda bilgili olması bizim geleceğe dair aslında duygusal bir talep değil, akıllı bir ekonominin temel felsefesidir. Dolayısıyla bugün Sakarya’da yaptığımız Türkiye'nin genelinde imzaladığımız protokolün gereğini yapmak en büyük görevimiz. Biz 10 yıl önce bu eksikliği gördüğümüz için medeniyet yolculuğumuzda kadının ve erkeği kalkınmanın bir parçası yapmamız gerektiğini inandık."

İstihdam, sağlık ve eğitim alanında çok önemli gelişmelerin yaşandığına işaret eden Şahin, kız çocuklarının eğitiminde pozitif ayrımcılık yaparak, kızları ve erkekleri eşit eğitim imkanına kavuşturduklarını anlattı. Şahin, “Benim ülkemde artık doğan her çocuk sigortalı doğuyor. Anası babası ne olursa olsun, sosyal güvencesi ne olursa olsun, 18 yaşına kadar sağlık güvencelerinden ücretsiz faydalanıyor. Bundan dolayı ana ve bebek ölüm oranlarını Avrupa Birliği ortalamasına getirdik.” diye konuştu.

Meselenin para olmadığını, meselenin bu paranın nasıl kullanacağı olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, "Bu parayı öncelikle nereye harcayacağın önemli. Bugün yoksulluklamücadele ediyorsak, bugün kadının statüsünün yükseltmeye çalışıyorsak, bu temel felsefeye öncelik veriyoruz. Tarımda kadın çiftçilerimizin eğitimli olmasını çok önemsiyoruz. Her zaman eğitmli kadınlarımızın iş bulması, beraberinde çocuğunu yetiştirmesini, ailenin değişimini, dönüşümünü, toplumun değişimini, dönüşümünü etkiliyor. Eğitimli bir kadın, dalga dalga bütün toplumunu aydınlatıyor. O yüzden biz başbakanımızın önderliğinde bu işi çok önemsiyoruz. Her alanda yalnızca çiftçilik alanında değil, sanayide, hizmet sektöründe kadınımızın ne ihtiyacı varsa, onu yukarıya taşımak, ihtiyaçlarını gidermeyi büyük bir görev olarak gördük." şeklinde konuştu

Şahin, çözüm makamı olduklarını, sorunları çok hızlı bir şekilde çözdüklerini, ifade ederek sosyal güvenliğin çok önemli olduğunu, kadının kendini güvende hissetmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Kadının pozitif ayrımcılıkla desteklediklerini dile getiren Şahin, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde kadınların güçlenmesiyle ilgili projeler hayata geçirdiklerini, kadınları güçlendiren bütün projeleri desteklediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.