Dolar 32,2668
%0.08
Euro 34,7829
%0.03
Altın 2.413,360
%0.17
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadın hakları mücadelesi Bornova’da simgeleşti

Kadın hakları mücadelesi Bornova’da simgeleşti

Bornova Belediyesi, kadın hakları mücadelesini ‘Kadın ve Yaşam Anıt Parkı’nda ölümsüzleştirdi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, şiddet mağduru kadınların anısını yaşatmak için yapılan anıtın açılışını kadınlarla birlikte yaptı.

  • Ege Postası
  • 10.03.2015 - 16:19
Bornova Belediyesi’nce şiddet mağduru kadınların anısına Kazım Dirik Mahallesi 191 Sokak’ta düzenlemesi tamamlanan ‘Kadın ve Yaşam Anıt Parkı’nın açılışı yapıldı. Açılışa eşi Hikmet Hanım ile birlikte katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, şiddete maruz kalarak yaşamlarını yitiren kadınların yıldızlarla simgelendiği anıtın üzerindeki siyah örtüyü kadınlarla birlikte kaldırdı. Önceki dönem Bornova Belediye başkanlarından Ali Sözer de parkın açılışına katılanlar arasında yer aldı.
 
Kadın ve Yaşam Anıt Parkı’nın kadınlara adandığını söyleyen Başkan Olgun Atila, “Türk kadınları bugün toplumsal yaşamdan dışlanmaya çalışılmakta, insanlık dışı şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Evde, işte hırpalanmakta, örselenmektedir. Bu nedenle 8 Mart’lar ülkemizde ayrı bir önem taşımaktadır. Türk Kadını, haklarına sahip çıkma noktasında sesini daha güçlü çıkarmak zorundadır” dedi.
 
11 yeni park yapıldı
 
“Bornova Bizim Evimiz ve evimizin direği de kadınlarımızdır” diyen Başkan Atila,  “Bornova Belediyesi olarak açılışını yaptığımız “Kadın ve Yaşam Parkı” ile kadınlarımızın haklı mücadelelerini unutulmaz kılmak istedik. Parkımızın içindeki Anıt ise, uğradıkları şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınlarımıza adandı. Anıt’ın üzerindeki yıldızlar, artık gökyüzünde birer yıldız olan, binlerce şiddet kurbanı kadınımızı simgeliyor” diye konuştu. Kadın ve Yaşam Anıt Parkı’yla birlikte Bornova’daki park sayısının 476’ya ulaştığını söyleyen Başkan Atila, “2014 yılı içinde 11 yeni park yaparken, 31 parkımızı da yeniledik. 2015 yılı içinde de yeni parklar yapmaya, mevcutları yenilemeye devam edeceğiz” dedi.
 
Ana diyarı konseri
 
Bu arada Bornova Belediyesi Türk Halk Müzigi Korosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Ana Diyarı’ ismiyle bir konser verdi. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği gecede koro ve solo performanslar büyük beğeni topladı. Gecenin sonunda Bornova Belediye Meclis Üyesi Pınar Ataş Uslu gecede emeği geçenlere çiçekle teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.