Dolar 32,2852
%-0.16
Euro 34,7920
%-0.05
Altın 2.399,040
%0.23
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadifekale'de fidanlar kundaklandı iddiası

Kadifekale'de fidanlar kundaklandı iddiası

İZMİR'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan evlerin yerine dikilen zeytin ve çam ağaçlarından yüzlercesi kasıtlı çıkarıldığı sanılan yangında yandı. Büyükşehir Belediyesi'nin Kadifekale'ye diktiği

  • Ege Postası
  • 27.05.2015 - 10:23
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından, 2 binden fazla konutun yıkılmasıyla kazanılan 420 bin metrekarelik alanın büyük bölümü ağaçlandırdı. Alana zeytin, çam, fıstık çamı, ligustrum, leylandi, defne, ıhlamur, dut, pembe çiçekli akasya ve meşe dahil binlerce ağaç dikildi. Yüzlerce işçinin aylardır burayı yeşillendirmek için çalışıp verdiği emekler hiçe sayıldı. Son bir haftada işçilerin öğle ve akşam paydos saatlerini fırsat bilen yeşil düşmanları, çıkardıkları yangınlarla yüzlerce çam ve zeytin ağacını yaktı.

Yangınların daha da büyüyüp diğer ağaçları da kül etmesi itfaiye tarafından alevlerin söndürülmesiyle engellendi. Daha geçtiğimiz günlere kadar yemyeşil bir görünüme sahip olan alan, kömür rengine büründü, çevreye yanık kokusu yayıldı. Aynı bölgede geçen yıl da dikilen fidanların büyük bölümü bölgede otlatılan keçi sürüleri tarafından kemirilmişti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.