Dolar 32,4814
%0.31
Euro 34,6981
%0.32
Altın 2.410,440
%1.27
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaçak yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen 26 kişi yakalandı

Kaçak yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen 26 kişi yakalandı

İzmir'in Urla İlçesi'nde düzenlenen operasyonda Yunanistan'a geçme hazırlığındaki 26 yabancı uyruklu yakalandı. Yasa dışı geçişi organize ettikleri gerekçesiyle Suriye uyruklu 6 kişi ise tutuklandı. İzmir'in Konak ilçesinde de mahalle bekçilerince durdurulan kamyonetin kasasında 50 yabancı uyruklu yakalandı Kaçak yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen 26 kişi yakalandı

  • Ege Postası
  • 26.12.2018 - 15:22

Alınan bilgiye göre Urla Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasa dışı geçiş için kullanıldığı tespit edilen 35 MJ 728 plakalı minibüsü bir süre takip ederek Zeytineli Mahallesi Böğürtlen Koyu mevkisinde durdurdu.

Lastik bot, motor ve çok sayıda can yeleği ele geçirilen minibüste 16 Filistin, 10 Eritre ve 6 Suriye uyruklunun yanı sıra Türk vatandaşı İ.H.Y'nin bulunduğu tespit edildi.

Yapılan soruşturma kapsamında İ.H.Y ile Suriye uyruklular Hamdu Ramadan, Abdurrahman Hajtugma, Muhammet İbrahim, Ahmet Azab, Muhammet Taris ve Muhammet Ahmet Turki, yasa dışı geçişi organize ettikleri suçlamasıyla gözaltına alındı.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Türk vatandaşı İ.H.Y, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı, diğer zanlılar tutuklandı.

Yakalanan 26 yabancı uyruklu ise işlemlerinin yapılması için İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

BEKÇİLER YAKALADI

Öte yandan İzmir'in Konak ilçesinde mahalle bekçilerinin şüphe üzerine durdurduğu kamyonetin kasasında aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 50 yabancı uyruklu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ballıkuyu Mahallesi'nde görev yapan gece bekçileri, durumundan şüphelendikleri seyir halindeki kamyoneti durdurdu.

Yapılan kontrolde kamyonetin kasasına bindirilmiş, çoğunluğu Orta Afrikalı, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 50 düzensiz göçmen yakalandı, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

Düzensiz göçmenler, Anafartalar Polis Merkezi Amirliğindeki işlemleri sonrası Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edilirken, sürücü ise Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.  (A.A)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.